Off-Page SEO Optimizasyonu Nedir?

 

Off-Page SEO, web sitenizin veya siteleriniz dış kaynaklar tarafından almış olduğu her türlü referanslı bağlantılara ve verilen türlü tavsiyelerin tamamını kapsamaktadır. Linklerin oluşturulması, sosyal medyada yapılan tanıtımlar, site tanıtımları gibi web sitenize yapılan tüm çalışmalar Off-page SEO kapsamına girmektedir.

Off page SEO optimizasyonu ne demek

Off-Page seo yapılırken sitenizdeki içerik ve link çıkışları doğru orantıda yapılarak backlink alınması sağlanır. Bu şekilde web sitenizin ile site dışındaki yapılan paylaşımlar birbirleriyle uyumlu bir şekilde olurken, sitenizin arama motorlarındaki görünümü güvenli bir site olarak algılanır. Bu algı sayesinde siteniz Google üzerinde büyük bir şekilde sıralama artışı ve buna bağlı olarak trafik akışı da artmış olur.

Off-Page SEO Nasıl Yapılır?

Off-Page SEO’nın en önemli kısmı planlamadır. Yapılacak olan işlemlerin belirli periyotlarla ve devamlı olarak yapılması gerekmektedir. Yapılan her işlem takip edilmeli ve süreklilik sağlanmalıdır. Süreklilik olmayan bir çalışmadan verim almanız kısa bir süre olacaktır.

Off-Page SEO yapılması için içeriklerinizin farklı kaliteli siteler üzerinden link verilmesi gerekmektedir. Bununla beraber alınan linklerin nereden geldiği, konumlarının ne olduğu gibi özelliklere dikkat edilip takip edilmeli ve gerektiği yerde bu linklere bile takviyeler yapılmalıdır.

Kısacası sizlere Off-Page SEO’nun en basit yapılış şeklini şu şekilde anlatabilirim. Sitenizin sektörüyle alakalı olan sitelerden backlink, tanıtım yazıları alarak birçok kitleye sitenizi tanıtmanız yani duyurmanız gerekmektedir. Bu linklerin dışında sitenizi sosyal medya çalışmalarıyla da beslemeniz gerekmektedir.

Off-Page SEO Neden Gerekli?

Siteniz belirli bir kitleye hitap etmeye başladıysa ve artık trafik artışını durup sabitlenmeye başladıysa, artık Off-Page seo yapmanız gerekmektedir. Off-Page seo yapılmayan bir sitenin ilerleme şansı çok zordur. Google üzerinden hit almaya odaklanmışsanız ve bu işlerden anlamıyorsanız profesyonel kişilerden destek almalısınız. Yukarıda belirttiğim yöntemleri uygulayarak biraz daha yol alabilirsiniz fakat bir zaman sonra yine stabil bir trafikte sabit kalmanız olasıdır.

Profesyonel olarak alacağınız bir SEO danışmanlığıyla süreklilik halinde ilerilere taşıyabilirsiniz. Hem zamandan hem maddiyattan dolayı bütçenize daha yararlı olacaktır.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski