Sosyal Medyada Doğru Fotoğrafı Kullanmak İçin 4 İpucu

Hazırladığınız paylaşımlarda doğru görseli kullanmak takipçileriniz üzerinde oluşturacağınız ilk izlenim için oldukça önemlidir. Sırf paylaşım yapmak için yapılan paylaşımlar sizi anlatmadığı gibi, müşteri geri dönüşü de sağlamaz. Bu nedenle görsel seçerken aşağıdaki sıralayacağımız konulara mutlaka dikkat etmenizi öneririz.

1. Yüksek Kalite

Seçtiğiniz görselde dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında yüksek kalite gelmektedir. Çözünürlüğü yüksek olmayan bir görsel her ne kadar konu ile alakalı olursa olsun istenileni veremeyecektir. Bu nedenle seçtiğiniz görselleri net olmasına ve mümkünde 2000x2000 altında bir pixele sahip olmamasına özen gösterin.

2. Doğru Mesaj

Seçtiğiniz görsel mutlaka vermek istediğiniz mesajı taşımalıdır. Birebir mesajı taşıyan bir görsel bulamadıysanız konu ile en alakalı görseli kullanmanız gerekir.

3. Klişelerden Uzak

Kullandığınız görsel takipçilerinizin sürekli gördüğü fotoğraflarla aynı mantıkta olmamasına dikkat edin. Bu durum paylaşımın incelenmeden geçilmesine sebebiyet vermekle beraber çabanızı heba edecektir. İnsanlara farklı bir sunmak veya klişeleşmiş bir olayı özgün bir biçimde sunmak saltbae örneğinde olduğu gibi daha çok ilgi çekecektir.

4. Ücretsiz Stok Görsel Kaynakları

Fotoğraf çekim imkanınız her zaman olmayabilir veya profesyonel görüntüler elde edemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda stok görsellerden faydalanmanız yararınıza olacaktır. Ücretsiz stok görseller için Pixabay, Freepik, Unsplash ve Pexels sitelerini kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski