Instagram’da Etkileşim İçin Keşfete Nasıl Düşülür?

Instagram’ın sürekli şekilde algoritma güncellediği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Algoritmasını düzenli olarak güncellemesinin en temel sebebi kullanıcılarına keşfet bölümünde içerik sunarken gerçekten gündem olabilecek içerikleri sunması ve insanların dikkatini çeken profillerin fenomen haline gelmesi. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli unsur insanların dikkatlerini çekebilmek.

Eğer paylaştığınız gönderilerin hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorsanız, sizde algoritma kurbanı olabilirsiniz. Instagram paylaşılan tüm gönderileri belirli faktörleri baz alarak sıralıyor ve üst sıralarda olanlar ilgi alanlarına göre keşfet bölümünde yer alıyor. Keşfet bölümünde yer alan paylaşımlar ise diğer paylaşımlara nazaran çok daha fazla etkileşim alıyor.

Yeni algoritmaya göre etkileşim alabilmek için dikkat etmeniz gereken 4 ana başlık bulunmakta. Bunlar:

1. Kaydet

Paylaştığınız gönderi insanlar tarafından değerli bulunmalı hatta daha sonra incelenmek üzere kaydedilmeli.

2. DM Gönder

Paylaştığınız gönderi insanlar tarafından arkadaşlarıyla veya çevresiyle paylaşmaya değer görülmeli. Böylelikle insanlar gönderilerinizi DM gönderme yöntemi ile arkadaşlarıyla veya takipçileriyle paylaşabilir.

3. Yorum

Gönderinizin belirli bir kalitede olduğunu gösteren bir diğer önemli unsur ise yorumlanması. Verdiğiniz bilgi veya sunduğunuz içerik yorumlanmaya değer görülüyorsa gerçekten değerlidir.

4. Beğen

Her ne kadar yukarıdaki diğer etkileşim araçları kadar önemli bir faktör olmasa da beğeni durumu dikkat edilen bir faktördür. Bu nedenle insanlar gönderinizi beğenmeye değer bulmalıdır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski