Hayalet Takipçiler

Hayalet takipçi başlığı dikkatinizi çektiyse sizde sosyal medya hesabınızda bazı takipçilerinizin gönderilerinizle etkileşim kurmadıklarını fark etmişsinizdir. Böylesi durumlarda akla ilk gelen onların bot takipçi olduğu yani gerçek bir insanın kullanmadığı sadece istenilen hesapları takip etmesi için otomatik oluşturulmuş hesaplar.

Varsayımınız doğru olabilir ancak herhangi bir kişiden takipçi satın almadıysanız ve çevrenizde yaptığınız işi kıskanıp size bot takipçi gönderecek biri yoksa sorunu başka yerde aramanın tam zamanı demektir.

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki her takipçi sizi beğenmek veya yorumlamak zorunda değildir. Bazı takipçiler sadece gönderilerinizi veya profilinizi inceleyip herhangi bir işlem yapmama üzerine koşullanmış gibiler. Böyle bir kitlenin varlığı her zaman aklınızın bir köşesinde yer etsin, zira sayıları oldukça fazla. Hepsi bir araya toplansa “hiçbir paylaşımı beğenmeyenler” topluluğu olarak Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünü oluşturabilirler.

Neyse şaka bir tarafa bu yazıyı hazırlamamdaki en önemli konuyu aktarmak istiyorum size: Takipçilerinizin büyük bir kısmı tarafından tatmin edici bir şekilde takip edilmiyorsanız belki de sorun paylaştığınız içeriklerdedir. İnsanlar bu içeriklerden çabuk sıkılıyor veya onlara çekici gelebilecek içerikler paylaşmıyor olabilirsiniz. Ölçümleyip dönütler almak netice vereceği gibi profesyonel destek ile takipçilerinizi şaşırtabilirsiniz.

Eğer onlara ihtiyacınız varsa, onlarında size ihtiyaçlarının olduğunun farkına varmasını sağlayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski