Satış Ortaklarının Sık Yaptığı 10 SEO Hatası

 Dijital dünyada satış ortakları çeşitli nedenler doğrultusunda sık bir şekilde seo hataları yapabiliyor. Bu durum beraberinde firmaların sektörlerinde ciddi anlamda yaralar alabiliyor. Çünkü satış ortaklarının sık yaptığı 10 seo hatası firmaların derinden kalite kaybına neden oluyor. Seo işlemleri hatalar kabul etmez. Bu alanda basit gibi görünen en hafif işlem hataları dahi web sitelerin sektörde prestij kaybetmesine, arama motorlarında yükselememesine ve beklediği yükseklikte organik ziyaretçi trafiği elde edememesine neden olacaktır.

Satış ortaklığı, genel olarak profesyonel seo hizmetleri ile satış ortaklığının aynı hedefler düzeyinde kusursuz bir şekilde yol alması olarak tarif edilebilir. Bu eylem her iki olgunun da sektörde güçlü bir şekilde ilerlemesini sağlar. Dolaysıyla dijital dünya üzerinden satış ortaklığı ile ilgilenen birey veya firmaların SEO ortaklığına yeteri düzeyde değerler sunmaması firmaların alanlarında başarılı olamamasına neden olacaktır. Seo ve satış ortaklığı gerçek anlamda birbirini kusursuz bir biçimde tamamlayan iki önemli ayrıntıdır.

Çözümler Yerine, Anahtar Kelimelere Odaklanılması

Evet, satış ortaklarının sık yaptığı 10 seo hatası birinci sırasında firmaların çözümler yerine doğrudan anahtar kelimelere odaklanması yer alır. Dijital alanda yer alan birbirinden farklı olan birçok satış ortaklığı firmaları sadece anahtar kelimelere bağlı olması sebebiyle ürünlerini kaliteli ve doğru zamanda satışlarını yapamıyor. Bu durum firmaların kaliteli bir şekilde hizmetler sunamamasına neden oluyor. Satış ortaklarının en yaygın bir şekilde gerçekleştirdiği en temel hatalar listesinde bu olumsuz eylem yer alıyor.

Yalnızca ürünlerin listelenmesi ve anahtar kelimelerin belirlenerek onlara odaklanmak yeterli değildir. Organik kullanıcı kitlelerinin söz konusu ürünlerin satın alınması sonrasında da satış ortaklığı firmaları tarafından müşterilerinin günlük yaşamlarını kolaylaştırması yönünde de erişim sağlaması tavsiye edilir.

Ana Gelir Kaynağı Olarak Ortaklık Programına Bağlı Kalınması

Türkiye genelinden satış ortaklarının sık yaptığı 10 seo hatası ikinci sırasında ise, ana gelir kaynağı olarak ortaklık programına bağlı kalınması yer alır. Bu hata sebebiyle satış ortaklığı seo üzerinden yapan firmalar çoğu zaman sektörlerinde hızlı bir şekilde geri kalabiliyor. Bu nedenle satış ortaklığında firmaların tek bir gelir kaynağına bağlı kalması haliyle ürünlerinin tamamını kolayca satmasını engeller. Bu nedenle tek gelir kaynağına bağlı kalınması yerine gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine özen gösterilmelidir.

Özgün Bir Şekilde İçeriklerin Üretilmemesi

Satış ortaklığı ile ilgilenmeniz durumunda dikkat etmeniz gereken faktörler listesinde içeriklerinizi tamamen özgün bir şekilde üretmektir. Kopya tarzından içerikler üretmeniz hem satış ortaklığında hem de seo alanlarında başarısız olmanıza neden olacaktır. Dolaysıyla satış ortakları firmalarının en sık yaptığı hataların başında içeriklerini bilerek ya da farkında olmadan özgün bir şekilde üretmemiş olmasıdır. Bu olumsuz eylem aynı zamanda satış ortaklığı firmalarında güncel organik ziyaretçi trafikleri oranlarının da ciddi anlamda düşmesine neden oluyor.

Etkisi Olmayan Eklenti Ve Temaların Pasif Konuma Dönüştürülmemesi

Birçok satış ortaklığı firmaları bilerek ya da unutarak etkisi olmayan eklentileri ve temasları pasif bir konuma getirmiyor. Bu olumsuz eylem beraberinde firmaların kariyer kaybetmesi demektir. Son dönemlerde firmaların dikkat ettiği eylemler arasında müşteri gizliliğidir. Güvenlik ve müşteri gizliliği konusunda hataların yapması firmaların yapabileceği en büyük hatalardan biridir. Bu nedenle web sitesinde bulunan eklenti ve temaların da güncel olmasına özen gösterilmelidir. Firmalar aktif bir şekilde kullanmadığı eklentileri ve temaları mutlaka panelden kalıcı olarak silmesi tavsiye edilir.

Eksik Ya da Kopya Meta Açıklamalar

Söz konusu basit tavsiye bugün satış ortaklığı ile ilgilenen birçok ticari firmalar tarafından değerli görülmüyor. Firmalar ürünlerini güncel olarak listelerden kullandığı metaların tümünün söz konusu ürünler için son derece uygun olmasına değer vermelidir. Söz konusu tüm ürünler aynı zamanda arama motorları sonuçlarında da yerini alacaktır. Bu nedenle de satış ortaklığı firmalarının sektördeki diğer rakipleri arasında da farklar meydana gelmesinde etkili olacaktır. Netice olarak sunulan içeriklerin kopyasız ve eksiksiz metalar üzerinden uygulanması firmaların sektörlerinde özgün kalmasını sağlayacaktır.

Mobil Uygulama Sorunlarının Giderilmemesi

Çeşitli sebepler doğrultusunda mobil cihazlarda da teknik sorunlar satış ortaklığı yapılan firmalar açısından da geçerlidir. Bu durum birçok firmalar tarafından es geçiliyor. Oysaki mobil uygulamadaki sorunların yok edilmesi firmaların sektörlerinde başarılı olmasında son derece etkilidir. Satış ortaklığı yapan kurumsal web sitelerin büyük bir kısmı özellikle de mobil uygulamalar üzerinden sağlıklı bir şekilde görüntülenemiyor. Bu durum doğal olarak kullanıcıların sıkılmasına neden olacaktır. Müşteriler ilgili satış ortaklığı firmasına ait olan mobil uygulamadan kusursuz bir şekilde faydalanmak ister. Netice olarak satış ortaklığı firmalarının bu yönde de mobil uygulamada iyileştirme adımları atmalıdır.

Ücretsiz Olarak Sunulan Sunucu Hizmetlerinin Tercih Edilmesi

Yerli ve yabancı türden satış ortaklığı firmalarının en çok yaptığı hatalardan biri de, tamamen ücretsiz olması sebebiyle ücretsiz sunucu hizmetleri tercih etmesidir. Satış ortaklığı kurumsal bir web sitesi hazırlamak istediğinizde, dikkat etmeniz gereken kriterler arasında Blogger ve Wix gibi platformlar üzerinden ücretsiz olarak sunulan sunucu hizmetlerinden uzak durmaktır. Gerçek bir web sitesine sahip olmanız olası olumsuzluklar karşısında web sitenizin Google tarafından ya da farklı nedenler ışığında kapatılmamasını sağlar. Ücretsiz sunulara sahip olmanız sitenizin sağlıklı bir şekilde tarafınızdan kontrol edilmemesine neden olacaktır.

Uygun Olmayan Linklerin Tercih Edilmesi

Elbette ki kaliteli linklerin tercih edilmesi satış ortaklığı web sitelerinin başarılı ve kaliteli kalması açısından son derece önemlidir. Fakat bu hizmette yer alan birçok satış ortaklığı siteleri farkında olmadan uygun olmayan kalitesiz linkler de tercih edebiliyor. Sitenin ayakta kalması açısından elbette ki linklere ihtiyaç duyuluyor. Google ile sorun yaşanmaması açısından tercih edilen her bir linklerin sitelere uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Tanım Görmemiş Standartlar

Kaliteli URL bağlantılarının tercih edilmesi tercih edilen site linklerinin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine destek olabilir. Bu duruma ek olarak kurumsal web siteleri tarafından kullanılan güncel türünden tüm içerikler açısından da sağlıklı sıralamalar oluşmasına destek olur. Tüm bu etkenler aynı zamanda satış ortaklığı sitelerinin güncel müşterilerinin de siteden en iyi şekilde faydalanmasını sağlar. Netice bağlamında tercih edilen kaliteli bir Canonical URL standardının satış ortaklığı kurumsal web sitesi açısından kaliteli içerik yönetimi sunacaktır.

Uyumlu Olmayan Seo Yöntemlerinin Denenmesi

Seo yöntemleri birçok farklı sahalar üzerinden uygulanır. Fakat satış ortaklığına henüz yeni başlayanlar farkında olmadan uyumlu olmayan seo yöntemleriyle uğraşıyor. Seo yukarıda da vurgu ettiğimiz üzere son derece zengin içeriklere sahiptir. Bu nedenle satış ortaklığı firmalarının da en uygun seo yöntemlerini denemesi son derece önemlidir. Satış ortaklığı sitesine sahipseniz, mutlaka sitenizde yer alan kalitesiz ve güncel olmayan linker,404 hata uyarısı, kalitesiz ve kopya içerikleri sisteminizden komple bir şekilde temizlemelisiniz.

Bu yönde özenli ve aceleci olmadan hareket etmelisiniz. SEO, aşırı bir şekilde uğraşılması gereken özel bir hizmet modelidir. Bu yönde deneyimli değilseniz, mutlaka alanında en iyi olan bir seo firmasından teknik destekler almalısınız. Tüm bu basit adımları uygularken, satış ortaklığında tercih ettiğiniz seo çalışmasının sisteminizle kusursuz bir şekilde uyumlu olup olmadığını mutlaka tekrar tekrar gözden geçirmeniz tavsiye edilir. Özet olarak diğer platformlarda olduğu gibi dijital dünya üzerinden yer alan tüm satış ortaklığı firmaları ya da sitelerinin de düzgün bir şekilde hizmetler sunan seo hizmetlerine gereksinimi söz konusudur.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski