Push Bildirimleri ve SEO’ya Etkisi

 En etkili pazarlama uygulamalarından olan site push bildirimleri bu nedenle özellikle sitelerin pazarlama konusunda daha etkin olmasını sağlar. Kaliteli içeriklere sahip olan push bildirimleri ve seo’ya etkisi son yıllarda ise yoğun olarak merak ediliyor. Dijital dünyada özellikle de çeşitli pazarlama sahalarında yer almak isteyen web siteleri bu yönde kesin olarak ne yapacağını yani söz konusu alanlarda yüksek başarıya nasıl erişebileceğini bilmiyor. Bu bağlamda sitelere Push bildirimleri üzerinden seo hizmeti almasını güvenle tavsiye ederiz.

Profesyonel seo ekibi tarafından oluşturulan ve sunulan bu özel hizmet modelini bugün global anlamda birçok web siteleri alıyor. Bu uygulama sitelerin doğrudan hedef kitlelere daha kolay bir şekilde erişmesine destek oluyor. Bu nedenle push bildirimlerinin siteler ile müşteriler arasında seo üzerinden sağlıklı ve pratik bir şekilde köprüler kurulmasında hayati bir önemi söz konusudur. Ayrıca bu yönde yapılan araştırmalar sonucunda push bildirimleri alan sitelerin bu hizmeti almayan sitelere oranla ortalama olarak gün içerisinde 8 kat fazla ziyaret edildiği gözlemlenmiştir.

Site Push Bildirimleri Nedir?

Merak edilen konular listesinde yer alan push bildirimleri ve seo’ya etkisi hakkında site yöneticilerinin detaylı olarak bilgilendirilmesi gerekir. Bu yönde web sitelerin ilgili yazımızı de incelemesi tavsiye edilir. Site push bildirimleri isminden de anlaşılacağı üzere sektörde yer alan herhangi bir site tarafından sunulan güncel mesajların açıklıkla onaylandığı özel bir uygulamadır. Söz konusu bildirimler ise özellikle dijital dünya üzerinden mobil ya da bilgisayar cihazı üzerinden yapılan gezintiler doğrultusunda sunulur.

Dolaysıyla söz konusu bildirimleri elde etmek için kullanıcıların mutlak olarak web sitenizi ziyaret etme zorunluluğu söz konusu değildir. Söz konusu site push bildirimlerinin tam olarak ekran görünümü ise tercih edilen işletim sistemlerinin özelliklerine göre farklılık sunabilir. Masaüstü bilgisayar ve tablet gibi cihaz modelleri üzerinden tıklanabilir olmakla birlikte ekran sağ üst köşesinde ya da sağ alt köşesi üzerinden de gösterilebilir.

Site Push Bildirimlerinin Çalışma Mantığı

Birçok kullanıcılar push bildirimleri ve seo’ya etkisi konusunda şeffaf bir şekilde bilgi alabiliyor. Çünkü dijital dünyada yer alan birçok platformlar kullanıcılara ya da firmalara bu yönde eksik veyahut hatalı bir şekilde bilgiler sunuyor. Site push bildirimleri dijital dünyada herhangi bir siteye ya da blog tarzından dahi sitesi olan firmalara kolay bir şekilde aktarılabilir. Site push bildirimlerinin çalışma mantığı ise oldukça basittir. Tüm bu avantajlardan kusursuz bir şekilde faydalanmak açısından ise ayrıca herhangi farklı bir uygulamaya başvurmanız şart değildir. Dolaysıyla tüm çalışmalarınızı tek bir uygulama olan site push bildirimleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Yalnızca bu yönde web sitenize özel olarak Javascript adındaki özel bir kod türüne sahip olmalısınız. Söz konusu kodunuzu ise siteniz üzerinde yer alan Header adındaki bir kısım üzerinden yükledikten sonra kodunuzu kolay bir şekilde aktif etmeniz yeterlidir. Siteniz için push bildirimleri gerçekleştirmek açısından bir APK servisi oluşturmanız bu servisi ise doğrudan Google Chrome, Firefox ve Safari adlı tarayıcı türleri üzerinden kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken kriter ise, sitenizin push API’sının kusursuz bir şekilde çalışmasıdır. Bunun için de web siteniz için mutlaka kaliteli bir HPTTPS uygulamasına sahip olmanız gerekiyor.

Push Bildirimlerini Destekleyen En Kaliteli Cihaz ve Tarayıcı Modelleri

Dijital dünyada yer alan her cihaz ve tarayıcıların push bildirimlerini desteklemesi söz konusu değildir. Bu nedenle özellikle de bu yönde en kaliteli cihaz ve tarayıcı türlerini tercih edebilirsiniz. Push bildirimlerini doğrudan masaüstü cihazlarınız için almak istediğinizde MAC, Windows, Ubuntu, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari ve Firefox gibi birçok uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Mobil cihazlarınız için de, Google Chrome, Firefox, Android, Safari ve Microsoft Edge gibi en gözde cihaz ver tarayıcı türlerinden faydalanabilirsiniz.

Push bildirimlerini ayrıca akıllı tablet cihazınız üzerinden de kullanabilirsiniz. Bunun için de direk olarak Google Chrome, Android, Windovs, Safari ve Microsoft Edge gibi tarayıcı modellerine başvurmanız yeterlidir. Site push bildirimlerini kusursuz bir şekilde destekleyen herhangi bir cihaz ya da tarayıcı türü direk olarak marka ve modeli fark etmeksizin dizüstü ya da masaüstü bilgisayar üzerinden de uygulanabilir. Bu yönde sizlerin zorluk çekmesi ya da zihin karmaşıklığına maruz kalması söz konusu değildir.

Site Push Bildirimi Çeşitleri

Ayrıca siteler için hazırlanan push bildirimleri de birçok farklı türlere ayrılıyor. Bu nedenle siteniz için en uygun push bildirim türü tercih edebilirsiniz. Bu türler ise; tetikleyici tabanlı push bildirimleri, uyarı tabanlı push bildirimleri, segment tabanlı push bildirimleri olmak üzere toplamda 3 farklı grup üzerinden incelenebilir. Tetikleyici tabanlı site push bildirimleri, doğrudan kullanıcılara herhangi bir etkene gerek duyulmadan gönderilir. Kullanıcılar bu kapsamda herhangi bir site üzerinden uyguladığı eylemlere bu push bildirimleri üzerinden sunabiliyor.

Uyarı site push bildirim türleri kullanıcılara herhangi bir etkinlik ya da güncellemeler konusunda detaylı bir şekilde ön bilgilendirme yapan push bildirimleridir. Segment tabanlı olan push bildirim türleri ise, kullanıcıların satın alma durumunda yer aldığı bölgenin genel durumu ve özelliklerini baz alarak gönderilen bildirimlerdir.

Site Push Bildirimlerinin Optimize Edilmesi

Site push bildirimleri kolay bir şekilde optimize edilebilir. Bu yönde kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı adımlar söz konusudur. Kullanıcılar yalnızca herhangi bir site push bildirim türünü aktif etmesi sitesinin pazarlama alanında yüksek başarı elde etmesine destek olamaz. Ayrıca söz konusu push bildirimlerini de en iyi şekilde optimize edilmesi de son derece önemlidir. Başarılı bir şekilde site push bildirimlerinin meydana getirilmesi açısından daha önceki dönemlerde sunulan içeriklerin de özenli bir şekilde hazırlanmış olması önem arz eder. Herhangi bir site push bildirimlerinin kusursuz bir şekilde hazırlanmasında bazı etkenlerin rol üstlendiğini vurgulayabiliriz.

Bunlar arasında zamanlamanın ve ilgi alan içeriğin önemi birinci sırada yerini alır. Kullanıcıların zaman dilimine değer vermeden oluşturduğu herhangi bir site push bildirimlerinden başarı beklenmesi oldukça güçtür. Bu nedenle kullanıcılarınızın hangi bölgede yer aldığınızı zamanında bilmesinden kesin olarak kuşku duymamalısınız. Siteniz için herhangi bir push bildirimleri oluştururken, kullanıcılarınızın da bu yönde beklentileri olduğunu bilmelisiniz. Buna göre en iyi içerikler oluşturmaya gayret göstermelisiniz.

Zengin Bildirimlerin Tercih Edilmesi

Site push bildirimlerinde özen gösterilmesi gerekenler listesinde kuşkusuz ki zengin bildirimlerin tercih edilmesidir. Özellikle geniş içerikli ve faydalı içeriklere sahip olan site push bildirimleri firmaların ve sitelerin söz konusu Pazar alanlarında daha da aktif kalmasını ve bu yönde daha kısa zaman dilimleri içerisinde daha zengin müşteri tabanları oluşturması, kaliteli efektler elde etmesi, profesyonel anlamda resimler, emojiler ve seslere sahip olmasını sağlar. Bu nedenle site push bildirimlerinde zengin içerikli push bildirimleri olmazsa olmazlar arasında yer alır.

Abonelerin Aşırı Bir Şekilde Bildirimlere Maruz Kalması

Bu yönde dikkat etmeniz gerekenler arasında abonelerinizi aşırı bir şekilde mesajlara yani push bildirimlerine maruz kalmamasını sağlamaktır. Push bildirimleri kullanan birçok siteler farkında olmadan abonelerini aşırı bir şekilde mesajlara maruz bırakabiliyor. Bu durum siteler açısından olmasa dahi aboneler açısından ciddi anlamda bunaltıcı durumlar oluşturuyor. Kullanıcılarınıza aşırı bir şekilde bildirim göndermekten kesinlikle uzak durmalısınız. Bu durum kullanıcılarınızın gönderdiğiniz bildirimleri sık bir şekilde incelemesine neden olacaktır. Bu eylemden daha da olumsuzu kullanıcılarınız bu nedenle sizden artık bildirimler almaktan uzak duracaktır. Ayrıca bu yönde gerçekleştirilen birçok araştırmalar neticesinde kullanıcıların büyük bir kısmı aşırı bir şekilde gönderilmiş push bildirimlerinin yaklaşık olarak %78’lik oranını spam klasörüne göndermeyi tercih etmiştir. Kullanıcılarınızı sıkboğaz etmemeniz önemlidir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski