Organik Trafiği Arttırmak İçin 17 Strateji

 Organik trafikler web siteleri açısından olmazsa olmazlar listesinde yer alır. Birçok özellikleri olan organik trafiklerde dikkat edilmesi gerekenler de söz konusudur. Bu yönde site sahiplerinin site trafiğini maksimum düzeyde yükseltmek adına bazı stratejileri mutlaka hayata geçirmesi tavsiye edilir. Bu kapsamda organik trafiği arttırmak için 17 strateji uygulanmasında büyük fayda ve avantajlar söz konusudur.

Organik trafiğinizi yükseltmek adına dikkat etmeniz gereken birinci strateji sayfanızın hızını yükseltmektir. Sayfa hızı isminden de anlaşılacağı üzere web sitenizin içeriğinde yer alan tüm içeriklerin ne kadar pratik bir şekilde sisteme yüklendiğini gösterir. Bu etken ayrıca kullanıcılarınızın sitenizi daha hızlı bir şekilde kullanıp kullanmadığını gösterir.

Yapılan araştırmalar sonucunda birçok kullanıcıların sayfa hızı düşük olması nedeniyle bazı web sitelerinde sadece 4-5 saniye kadar kalabildiğini gözlemlemiştir. Fakat sayfa hızı yüksek olan sitelerde ise kullanıcıların çok daha uzun süreli hatta saatler boyu aktif kaldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle organik kullanıcı trafiğinizi yükseltmek adına sayfa hızınızı yükseltmeniz şarttır.

Link Meydana Getirme

Mutlaka organik trafiği arttırmak için 17 strateji profesyonel anlamda uygulamalısınız. Bunlardan ikincisi olarak link meydana getirmektir. Bu konuda mutlaka az da olsa temel bilgileriniz mevcuttur. Bu yönde kendi web sitenize dilediğiniz platformlar üzerinden linkler kolayca ilave edebilirsiniz. Fakat bu işlemden öncesinde dikkat etmeniz gereken bazı kriterler söz konusudur. Kullanıcıların hangi linke tıkladığının net olarak anlaşılması son derece önemlidir. Bu kapsamda mutlaka açıklayıcı metinlere linklerin uygulanması gerekir. Kaynak olarak tercih edilen verilerin modern veriler olmasına özen gösterilmelidir. İçerikler üzerinden sunulan linklerin ise kaliteli platformlar bünyesinde yer almasına özen gösterilmelidir.

Google arama motoruna verilen linklerin taranması dışında söz konusu site linklerinin taranması konusunda da işlemlerin daha güvenli bir şekilde yapılması açısından harici olan linklerde de mutlaka rel:nofollow niteliği tercih edilmelidir. Söz konusu web site üzerinden geçirilen zaman diliminin yükseltilmesi açısından da tercih edilen sayfadan bir diğer sayfaya geçişte mutlaka dahili olan linkler uygulanmalıdır.

Web Sitenizin Mobil Uygulama Açısından Optimize Edilmesi

Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de, web sitenizin doğrudan mobil cihazınız açısından da kusursuz bir şekilde optimize edilmesidir. Bu yönde organik trafiği arttırmak için 17 strateji uygulanması tavsiye edilir. Yapılan bir araştırma sonucunda global anlamda ortalama olarak %17 oranında aktif mobil kullanıcı kitlesi söz konusudur. Bu nedenle dünya çapında mobil uygulama kullanıcı potansiyelinin geçmiş dönemlere oranla bugün daha yaygın olduğunun altını çizebiliriz. Bu nedenle aktif mobil kullanıcılarının %50sinden fazlasının doğrudan internete erişim konusunda akıllı cep telefonlarından da destek aldığı biliniyor.

Bu nedenle mobil cihaz kullanıcılarına olumsuz bir deneyi aktarılması doğal olarak onların hayal kırıklığına maruz kalmasına neden olacaktır. Değerli bir sıralama olması sebebiyle doğrudan mevcut sitenizi kullandığınız mobil cihaz ile kusursuz bir şekilde entegre etmeniz tavsiye edilir. Bu kapsamda yapmanız gerekenler ise oldukça basittir. İlk olarak mobil sitenizi HTML5 ile kusursuz bir şekilde kodlamalısınız. İphone tarzından pek çok işletim sistemli mobil cihazlarda bu uygulama geçerli değildir. Bu nedenle bu tarz mobil cihazda Flash uygulamaktan uzak durmanız önerilir. Akabinde cihazınız üzerinden açılır pencereleri de uygulamaya gayret edin. Açılır pencereler direk olarak masaüstü bilgisayardan güzel bir görünüm sunabiliyor. Fakat mobil cihazlarda biraz daha banel bir şekilde görünebilirler. Ekran boyutu düzeyinde daha esnek ve kusursuz bir dizayna sahip olması açısından web sitesinin duyarlı bir duruma getirilmesinde fayda var. Kullanıcının web sitesinde gezinmek açısından bir klavye uygulamasına ihtiyaç duyması söz konusu değildir. Bu nedenle mobil cihaz üzerinden sitede gezinti daha basit bir şekilde gerçekleştirilir.

Hemen Çıkma Düzeyinin Düşürülmesi Ve Gereksiz Kodlardan Uzak Durulması

Hemen çıkma düzeyi ve gereksiz kodlardan uzak durulması önemlidir. Bu kapsamda siteniz için organik trafiği yükseltebilirsiniz.

Feauret Snippet Bölümüne Motive Olma Ve Yüksek TBM Özelliğine Sahip Olan Anahtar Kelime Belirlenmesi

Feauret snippet bölümüne kusursuz bir şekilde motive olmanız ve yüksek TBM özelliğine de sahip olan anahtar kelimeleri belirlemeniz siteniz için organik trafiği yükseltmek açısından başvurabileceğiniz en iyi stratejiler arasında yer alır.

Kullanıcıya Hitaben En Kaliteli İçeriklerin Oluşturulması Ve Başlık Etiketlerinin Tercih Edilmesi

Yapmanız gerekenler arasında özellikle de web site ziyaretçilerinizi etkileyecek en kaliteli içerikleri oluşturmak ve başlık etiketlerinin tercih etmenizdir. Bu kapsamda sitenizin günden güne daha yüksek bir organik trafik elde ettiğini fark edeceksiniz. Sitenizi ziyaret edenler ilk olarak sitenizin kalitesine bakar. Kullanıcılarınız sitenizdeki içeriklerin kaliteli olması durumunda sitenizde uzun süreli olarak gezinti yapabiliyor. Bu durum doğrudan organik trafik artması demektir. Bugün az düzeyde ziyaret edilen web siteleri söz konusu başarılı 17 tane stratejileri uygulamaması sebebiyle başarısız kalabiliyor.

Web Sitesi Haritasının Optimize Edilmesi ve Yapısal Veri Hatalarının Düzeltilmesi

Dikkat etmeniz gerekenler arasında web sitenizin haritasını kusursuz bir şekilde optimize etmek ve yapısal veri hatalarınızı da profesyonel anlamda düzeltmektir. Tüm bu önemli stratejileri tercihiniz doğrultusunda ister bilgisayarınız üzerinden ister mobil cihazınız üzerinden zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Böylece zaman kaybı yaşamadan web sitenizin organik trafiğini daha erken zamanda yükseltebilirsiniz. Birçok siteler sadece söz konusun 17 adet organik trafik arttırıcı strateji üzerinden hayal ettiği organik trafik yüksekliğine sahip oluyor. Böylece siteler hizmet sunduğu alanda da kısa süreler içerisinde öncü olabiliyor. Çünkü sitelerdeki organik trafiğin yükselmesi beraberinde söz konusu sitelerin doğrudan sektörde de hızlı bir şekilde kariyer sağlamasına destek oluyor.

Google My Business Mülkünün Oluşturulması ve Hatalı Olan Linklerin Düzeltilmesi

Web sitelerinin organik trafiklerinin hızlı bir şekilde yükseltilmesi açısından mutlaka başvurulması gereken en önemli stratejiler listesinde Google My Business mülkünün oluşturulması ve hatalı olan linklerin yeniden gözden geçirilerek kusursuz bir şekilde düzeltilmesidir.

Kusursuz Yazı Uzunluklarının Bulunması ve Site Mevcut Olan Linklerin Tercih Edilmesi

Bu yönde kusursuz yazı uzunluklarının tespit edilmesi ve sitede mevcut olan linklerin tercih edilmesi de tavsiye edilir. Bugün birçok sitelerde organik trafiğin yükselmemesinin ana nedenleri arasında sitelerin kusursuz yazı uzunluklarına bakmaması ve mevcut olan linkleri tercih etmemesi yatıyor. Bu durum beraberinde sitelerin gün içerisinde daha düşük düzeyde ziyaret edilmesine sebep oluyor.

Görsellerin Kusursuz Bir Şekilde Optimize Edilmesi

Aynı zamanda görsellerin de kursuz bir şekilde optimize edilmesi sitenizin organik trafiğinin ciddi anlamda yükselmesini sağlar. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta ise, sabırlı ve panik yapmadan işlemlerinizi gerçekleştirmektir.

Görsel İçeriklerin Tercih Edilmesi

Birçok platformlar doğrudan sitelerin organik trafiklerinin yükseltilmesi açısından kaliteli stratejiler sunmazlar. Bu nedenle de site sahipleri organik trafiklerini yükseltmek adına farklı ve amatör türünden arayışlar içerisinde kalabiliyor. Görsel içeriklerin tercih edilmesi de bu yönde herhangi web sitelerde organik trafiklerin gözle görülür düzeyde yükselmesini sağlar. Bu nedenle sitenizin özellik ve faaliyetleri fark etmeksizin sunulan tüm en iyi organik trafik yükseltici stratejileri eksiksiz bir biçimde uygulamanız yeterlidir.

Böylece en kısa sürede sitenizin organik trafiğinin yükselmesini sağlayabilirsiniz. Bu özel stratejileri birçok platform ve forum tarzından siteler üzerinden erişemezsiniz. Özel ve geniş içerikli 17 adet organik trafik yükselten strateji ile web sitenizin aynı zamanda arama motorlarında da en üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski