Her Uzmanın Bilmesi Gereken 4 SEO Stratejisi

 Dijital teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte bugün artık seo hizmetleri de daha yaygın bir şekilde sunuluyor. Bu alanlarda yer alan blog tarzı sitelerden tutun da, e-ticaret ve daha birçok farklı katalogta yer alan siteler için seo hizmetleri sunulur. Fakat bu özel hizmetlerde de dikkat edilmesi gereken birçok kriterler söz konusudur. Firmaların bu yönde özenli bir şekilde hareket etmesi yani sadece tam donanımlı olan seo uzmanları üzerinden sitelere hizmetler sunması tavsiye edilir. Seo hizmetleri başlı başına uzmanlık gerektirir.

Bu yönde yapılan en basit hatalar dahi beraberinde müşteri memnuniyetsizliğine neden oluyor. Bugün kalitesiz seo ajanslarının tercih edilmemesinin birçok sebepleri söz konusudur. Firmalarda yer alan seo uzmanlarının en etkili stratejileri uygulamaması bu durumun ana nedenleri arasında yer alır. Seo hizmetleri alan sitelerin arama motorlarında üst sıralarda yer alması gerekir. Bu yönde de işletmeler her uzmanın bilmesi gereken 4 seo stratejisi haricinde seo ajanslarına genellikle yüklü ödemeler yapabiliyor.

Bu durum karşısında ajansların da işlerini tabiri caizse hakkıyla yapması tavsiye edilir. Başarılı bir seo uzmanı ya da ajansı mutlaka istikrarlı bir şekilde tercih ediliyor. Bu kapsamda ajans veya seo uzmanlarının ihtiyaç duyması gereken toplamda 4 adet kaliteli seo stratejileri söz konusudur.

Bölgesel SEO

Bugün her uzmanın bilmesi gereken 4 seo stratejisi hakkında birçok platformlar tarafından eksik ya da hatalı bir şekilde bilgiler sunuluyor. Diğer siteler en kaliteli seo stratejileri hakkında yeteri düzeyde bilgilere sahip değildir. Bu da seo ajans ya da uzmanlarının eksik bir şekilde bilgi almasına neden oluyor. Bugün kaliteli olduğunu iddia eden birçok seo ajansları bölgesel seo stratejisini uygulayamıyor. Bu durum beraberinde ajansların gerçek anlamda yoğun olarak tercih edilmediğini de gösterir. Bölgesel seo stratejisi uygulayan bir ajans doğrudan global anlamda da çeşitli seo hizmetleri sunabiliyor.



Bölgesel SEO, isminden de tahmin edileceği üzere özellikle de coğrafi konum bakımından dünyanın herhangi bir bölgesi üzerinden hizmet sunan sitelerin doğrudan hizmetlerinin mobil uygulama ve bilgisayar üzerinden takip ve tercih edilmesidir. Bölgesel aramalar doğrudan işle ilgili tüm kaliteli anahtar kelimelerin tek çatı altından toplanması demektir. Bölgesel seo stratejileri sitelere büyük avantajlar sunar. Bunlar; Bulunulan topluluk aktiviteleri ve tüm söz konusu aktivitelerin direk olarak çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden paylaşılması, Google MY Business, Yahoo gibi en kaliteli arama motorları üzerinden bölgesel ve işletmeler açısından kaliteli bir şekilde Bing profillerinin oluşturulması, profesyonel veri güncelleyici sistemler üzerinden üst dizin web sitelerinden üyeliklerin açılması gibi birçok avantajlar söz konusudur.

Barnacle SEO Stratejisi

Kaliteli her uzmanın bilmesi gereken 4 seo stratejisi ikinci sıramızda ise Barnacle Seo stratejisi yer alır. İsminden de anlaşılacağı üzere farklı bir SEO stratejisi olan Barnacle seo stratejisi bugün en kaliteli seo uzmanları tarafından güvenle uygulanıyor. Bu kapsamda en iyi seo uzmanları bugün dünya genelinden dahi yoğun bir şekilde tavsiye ediliyor. Bu özel seo stratejisi oldukça sıradışı bir anlam içeriyor. Barnacle seo stratejisi doğrudan kendisini devasa bir yüzeye yapıştıran suyun akıntısından sürüklenen çeşitli maddeler üzerinden beslenmesini yapan bir deniz canlısı çeşidi ile benzer işleyişe sahiptir.

Söz konusu kaliteli seo stratejisinde özellikle de düşük kapasiteli web sitelerinin yüksek kapasiteli web sitelerini kullanarak en üst sıralarda yer almasını sağlar. Bu kapsamda başlangıç noktalarınız üzerinden Barnacle SEO stratejinizi belirleyebilirsiniz. İlk olarak rekabet durumu en ağırlıklı olan bölgeler üzerinden en kaliteli seo anahtar kelimeleri belirlemeniz gerekir. Bu kapsamda en iyi kelimeler haricinde cümleleri de kullanarak en iyi arama teklifi sunan web sitelerini tercih etmelisiniz. Arama motorlarındaki arama sonuçlarını sorgulayarak bu kapsamda en üstteki web siteleri inceleyerek hangi alanda gerekli odaklanmayı yapabileceğinizi kararlaştırmanız tavsiye edilir. Stratejinizin temel bir öğesi olabilecek herhangi bir web sitesi tercih ederken sıra dışı bir şekilde düşünme stratejisi oluşturmanız gerekir.

Ulusal Seo Stratejisi

Ulusal SEO stratejisi ise, bazı yanları bakımından bölgesel seo stratejisinden farklıdır. Bu özel seo stratejisi ise, bölgesel seo stratejisinden farklı olarak belirli bir bölge üzerinden değil de, genel anlamda hizmet sunar. Bu nedenle ulusal seo stratejisi, bölgesel seo stratejisine oranla daha geniş içeriğe sahiptir. Bu duruma bir örnek sunacak olursak, dünyanın en kaliteli ve en çok tercih edilen E-ticaret sitelerinden olan Amazon sitesi gösterilebilir. Amazon sitesi bugün dünya genelinden tanınmasının ana nedenleri arasında firmanın ulusal seo stratejisi uygulamasıdır.

Bu nedenle Amazon sadece hizmetler sunduğu bölgeler bazından değil, dünya genelinden tavsiye ediliyor. Firma bu nedenle fiziksel olarak herhangi bir işleve sahip olmasa dahi dijital dünyadaki kalitesi sebebiyle hızlı bir şekilde müşteri trafiği elde ediyor. Ulusal SEO stratejisi doğrudan arama motorları bilgisi beslemeye entegre edilir. Böylece kullanıcılar arama motorları fark etmeksizin dilediği bölgeler üzerinden ürünlere daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gereken bazı ayrıntılar söz konusudur. Bunlar; Siteniz üzerinden kısıtlı yani özel bir bölge sunan söz konusu bağlantıların tümü sisteminizden kalıcı olarak yok edin, ya da söz konusu bağlantılara siteniz üzerinden yer vermekten uzak durun.

Bu duruma bir örnek sunacak olursak, Mars Dijital Pazarlama Hizmetleri yerine sadece Dijital Pazarlama Hizmetleri tercih edebilirsiniz. Böylece bağlantınız daha kısa ve sade olarak dizayn edebilirsiniz. Bu eyleminiz doğal olarak kullanıcıların ilgisini çekecektir. Ulusal aramalar üzerinden gelen diğer platformlara da kapsamlı olarak göz atmanız tavsiye edilir. Bu kapsamda sitelerin barındırdığı etkenlere odaklanabilirsiniz.

Teknik Seo Stratejisi

Evet, sıra geldi en sonunda her uzmanın bilmesi gereken 4 seo stratejisi en etkin seo stratejilerinden biri olan teknik seo stratejisine, her ticari girişimler doğal olarak seo konusunda mutlaka teknik seo adımlarına sahip olmalıdır. Teknik seolar, herhangi bir web sitesinin özellikle de Backend alanıyla ilgilenir. Fakat bu alanda teknik olarak uzman değilseniz destekleyici olarak farklı bir seo hizmeti daha talep edebilirsiniz. Teknik seo stratejisi mutlaka önemsenmesi gereken bir etkendir. Çünkü bu seo türü geniş ve faydalı bir içerik sunar. Teknik seo stratejisinden faydalanan firmalar sektörlerinde yıldızı hızlı bir şekilde parlamıştır.

Bu kapsamda bazı teknik bileşenler de söz konusudur. Söz konusu web sitelere ait olan sayfaların güncel olarak yenilenmesi, yeni sayfaların pratik ve mobil uygulama üzerinden yüklenmesi, sayfa ana başlıklarının ve URL optimizasyonları, görüntülü başlıkları, etiketler ve açıklamalar, söz konusu web sitelerin özellikle de 301,302 ve 404 hata türlerine karşı kusursuz ve pratik bir şekilde takip edilmesi söz konusudur. Tabi söz konusu bu basit adımlar teknik bileşenlerden yalnızca birkaç tanesidir. Gerçek anlamda teknik bileşenler oldukça geniştir. Bu doğrultuda ise web sitelerinin detaylı olarak araştırmalar yapması tavsiye edilir.

Burada bilinmesi gereken tek ana hedef, seo türü ve özellikleri fark etmeksizin kullanılan tüm seo türlerinin sitelerin dijital sahalarda daha verimli olmasının sağlanmasıdır. Yukarıda da gördüğünüz üzere seo stratejileri herhangi bir web sitesinde anahtar kelimelerin belirlenmesinden çok daha değerli bir konuma sahiptir. Sizler de web siteniz için en profesyonel 4 adet tavsiye edilen seo stratejileri alabilirsiniz. Böylece sitenizin Pazar ağında daha çok ilgi almasını sağlayabilirsiniz.4 adet en etkili seo stratejileri gördüğünüz üzere uygulanışı son derece basittir. Bu kapsamda sadece birkaç saatinizi ayırarak sizler de bu seo stratejilerinden faydalanabilirsiniz. Kusursuz içerikli bir siteye sahip olmanız 4 adet lider seo stratejileri üzerinden mümkündür.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski