Google’ın Web Sitenize Aşık Olmasını Sağlayacak 12 Faktör

 Bilindiği üzere Google özellikle de tüm web sitelerinde bazı özelliklerin mutlaka yer almasını istiyor. Bu yönde ise siteler üzerinden açık ya da tamamen gizlilik içerisinde kapsamlı bir şekilde ön araştırmalar, analizler yapabiliyor. Bu nedenle Google’nin web sitenize aşık olmasını sağlayacak 12 faktör konusunda detaylı olarak bilgiler almanızı tavsiye ederiz. Bu kapsamda web sitenizi seo yönünden her yönden geliştirerek Google tarafından sevilmesini ve hizmetlerinin dahi ciddi anlamda takdir edilmesini sağlayabilirsiniz.

SEO Dostu Olan Kalıcı Bağlantılar Tercih Edilmeli

Evinizin konforunda Google’nin web sitenize aşık olmasını sağlayacak 12 faktör konusunda dikkat etmeniz gerekenlerden birincisi, seo dostu olan kalıcı ve kaliteli bağlantıları tercih etmektir. Google her bağlantılardan hoşlanmaz. Özellikle de seo dostu olan kalıcı ve tabiki de kaliteli olan bağlantıları sever. Bu nedenle web site sayfalarınızın URL bağlantılarının mümkün mertebede kısa olmasına dikkat etmelisiniz.

Hedef Başlıkların Doğrudan Anahtar Kelimeler Üzerinden Aktif Edilmesi

Elbette Google’nin web sitenize aşık olmasını sağlayacak 12 faktör konusunda henüz tam deneyime sahip olmayabilirsiniz. Fakat sizler için bu yönde hazırladığımız kurallara uymanız Google’nin web sitenizden hoşlanmasını ve tabiki de bu yönde sitenizi daha hızlı bir şekilde arama motorunda üstlerde yer almasını desteklemesini sağlayabilirsiniz. Web siteniz için tercih ettiğiniz başlık etiketi doğrudan sitenizdeki SEO hizmeti açısından da hayati bir değer arz eder. Hedef başlıklarınızı doğrudan kaliteli ve özgün olan anahtar kelimeler üzerinden başlatmanız tabiki de sitenizin alanda daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlar.

Görsel Öğelerin Tercih Edilmesi

Google, web sitelerini incelerken sitelerin özellikle de kaliteli ve renkli görsel etkenler üzerinden donatılmış olmasına dikkat ediyor. Bu özelliğe sahip olan herhangi bir web sitesi doğal olarak Google’nin de ilgisini çekiyor. Sitenizi görsel etkenler üzerinden kusursuz bir şekilde donatmanız ayrıca organik ziyaretçi trafiğinizin de günden güne artmasını sağlar. Bu nedenle Google’nin sitenize aşık olmasını sağlayacak 12 faktör konusunda dikkat etmeniz gerekenlerden biri de görselleştirme konusudur. Bugün birçok web sitelerinin Google tarafından önemsenmemesinin ana kaynakları arasında sitelerin görsele önem vermemesi yatar.

Daha Çok Dış Kaynaklı Site Linkleri Tercih Edilmeli

Google daha çok dış kaynaklı kaliteli site linklerinden hoşlanır. Bu yönde ayrıca birçok firmalar tarafından da araştırmalar yapılmıştır. Ayrıca bu strateji web sitelerin gün içerisinde daha çok organik ziyaretçi trafiği elde etmesinde de etkili olacaktır.

Tercih Edilen Anahtar Kelimeler Özellikle de İlk 100 Kelime İçerisinde Bulunmalı

Seo konusunda web sitelerin dikkatli olması gerekir. Çünkü Google özellikle de siteler tarafından tercih edilen anahtar kelimelerin ilk 100 cümle içerisinde serpiştirilmesini tercih eder. Bu yönde sizler de bu kurala uyarak Google tarafından sitenizin sevilmesini basit bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Ana Başlığın Doğrudan H1 Etiketine Yaptırılmalı

Kullanılan herhangi bir ana başlığın doğrudan H1 adındaki etikete yapıştırılması tavsiye edilir. Çünkü Google bu özelliğe sahip olan web sitelerini seviyor.H1 etiketi aynı zamanda ana başlık etiketi olarak da tanımlanabilir. Fakat sitelerde yer alan bazı ayarlar H1 temasının silinmesine neden olabiliyor. Bu nedenle ana başlığında H1 etiketi kullanmak isteyenler ilk olarak ayarları kontrol etmelidir.

Yükleme Hızının Güncel Olarak Kontrol Edilmeli

Google’nin sitenizi sevmesini istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken kurallardan biri de, yükleme hızınızın güncel olarak tarafınızdan kontrol edilmesidir. Google sayfa yüklemesi aynı zamanda SEO yönünden de son derece önemlidir. Kurumsal web site hızının yükseltilmesi ve sayfaların daha sağlıklı bir şekilde sıkıştırılması açısından CDN uygulamasından güvenli bir şekilde faydalanılabilir. Kurumsal site sayfasının yüklenme süresinin en fazla 4 saniye olabileceği unutulmamalıdır.

Yapılan araştırmalar sonucunda web sitelerini ziyaret eden organik kullanıcıların yaklaşık olarak %75’lik kısmının sayfa giriş sürecinin 4 saniyeden fazla sürmesi durumunda siteye giriş yapmaktan vazgeçtiği gözlemlenmiştir. Bu eylem siteler açısından olumsuzluk demektir. Bu nedenle ayrıca organik ziyaretçi kapasitenizin azalmaması açısından da yükleme hızınızın 4 saniyeden yüksek olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ana Başlığa İse Niteleyici İbarelerin İlave Edilmeli

Kurumsal siteler için Google sevilmesi önem arz eder. Bu yönde site ana başlığına özellikle de niteleyici ibarelerin de ilave edilmesine dikkat edilmelidir. Örneğin, kullanılan herhangi bir içerik başlığına ayrıca en güzel, en kaliteli gibi ek ibarelerin de ilave edilmesi içeriklerin kullanıcılarda olduğu gibi Google tarafından da ilgi çekmesi sağlanır. Böylece içeriklerin Google arama motorunda üst sırada yer alması sağlanabilir.

Sosyal Paylaşım Butonları Tercih Edilmeli

Google daha çok sosyal paylaşım butonları aktif olan siteleri seviyor. Bunun içinde sitenizin alt kısmında Facebook, Twitter gibi çeşitli sosyal paylaşım butonlarını da aktif etmeniz son derece önemlidir. Sosyal butonlar arama motorlarında önem arz eder. Bugün başta Google arama motoru olmak üzere birçok arama motorlarında bu etkene önem veriliyor. Bazı kaliteli firmalar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde ise, sosyal paylaşım butonlarının yer aldığı web sitelerinin sosyal paylaşım butonlarının yer almadığı sitelere oranla yaklaşık olarak gün içerisinde 6 kat daha fazla tıklandığı gözlemlenmiştir.

Uzun İçerikler Paylaşılmalı

Birçok web sitelerinin Google tarafından sevgi seline kapılmamasının nedenleri arasında siteler tarafından uzun içerikler sunulmamasıdır. Bu durum Google tarafından olumsuz olarak algılanır. Dolaysıyla da Google arama motorunda da daha hantal olarak sitenin üst sıralara taşınmasına neden olur. Bu nedenle sitenizin Google tarafından sevgi almasını istediğinizde mutlaka sitenizde uzun içeriklere yer vermelisiniz. Bu yönde içeriklerinizin ayrıca kaliteli olmasına da özen göstermelisiniz. Kaliteli ve uzun içerikler sizlerin Google tarafından kolayca fark edilmesini sağlayacaktır.

Hemen Çıkma Düzeyleri Mutlaka Kontrol Altında Bulundurulmalı

Google’nin sitenizi sevmesini sağlamak açısından hemen çıkma düzeylerinizi mutlaka güncel olarak gözetim altında bulundurmaktır. Bu eylem aynı zamanda web sitelerinde yer alan herhangi bir sayfa kalitesi açısından da arama motorlarında kaliteli fikirler meydana gelmesine öncülük eder. Web siteleri bu yönde özellikle de Google Chrome, Google, Google Toolbar ve Google Analytics gibi en gözde Google uygulamalarından güvenli bir şekilde faydalanabilir.

Gizli Ve Daha Çok Semantik Olan Anahtar Sözcükler Tercih Edilmeli

Google daha çok gizli ve semantik türünden olan anahtar kelimeleri seviyor. Bu yönde ayrıca dijital dünyada yer alan birçok firmalar tarafından da araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmalar sonucunda Google tarafından bu eylemi gerçekleştiren web sitelere daha çok ilgi duyulduğu tespit edilmiştir. LSI anahtar kelimeleri doğrudan Google arama motoru tarafından hoş fikirlerin oluşmasındaki en etkin anahtar kelimelerdir. Bu nedenle web siteler Google tarafından beğeni alması açısından mutlaka gizli ve daha çok semantik olan en iyi anahtar kelime gruplarından faydalanması son derece önemlidir.

Tüm bu eylemlerden sonrasında Google’nin web sitelere günden güne yaklaşım duyması sağlanır. Google bugün dijital dünyanın belki de lider arama motorudur. Bugün çeşitli web sitelerinin özellikle de Google arama motorunda üst sırada yer alması, diğer arama motorlarına da örnek gösterilebilir. Google sade içerik ve tasarımlı web sitelerine pek ilgi duymuyor. Çünkü diğer en gözde arama motorları gibi Google arama motoru da bol zengin içerikli fakat kullanıcılarına da maksimum düzeyde fayda ve avantajlar sunabilecek web sitelerini seviyor. Web sitelerinin dijital dünyada maksimum düzeyde başarı elde etmesi için seo tek başına yeterli değildir. Ayrıca Google arama motoru tarafından da tüm faaliyetlerinin tam not alması son derece önemlidir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski