Google Cezalarından Kurtulma Rehberi

 Google arama motoru her ne kadar dijital dünyada yer alan siteler açısından büyük avantajlar sunsa da, zaman zaman çeşitli nedenlere bağlı olarak web siteleri cezai işlemlere tabi tutabiliyor. Bu durum özellikle de uzun süreli olarak devam ettiğinde sitelerin sektörlerinden de uzun süreli olarak uzak kalmasına ve bu yönde kan kaybetmesine neden olabiliyor. Bu bağlamda Google cezalarından kurtulma rehberi dikkatli bir şekilde takip edilmesi son derece önemlidir.

Sitenizin konumu ve özelliği ne olursa olsun, sizler de Google cezalarına maruz kalmamak açısından sunacağımız önemli adımları uygulamanız tavsiye edilir. Seo dünyası ile henüz yeni tanışmış olabilirsiniz. Geniş alanları kapsayan bu özel dünyada sitenizin emin adımlar atarak ilerlemesi son derece önemlidir. Fakat bu sektörün de çeşitli tuzaklarla donatıldığını bilmelisiniz.

Sitenizin kaliteli seo hizmetleri almamış olması bu nedenle organik kullanıcı trafiğinde geri kalmış olması gibi olumsuz durumlar doğal olarak Google’nin de dikkatini çekecektir. Google sanılanın aksine bu gibi durumların devam etmesi durumunda da siteleri olumsuz olarak algılayabiliyor. Bu da sitelerin doğrudan Google tarafından cezalara maruz bırakılmasına neden olacaktır.

Ceza Çeşitleri

Güncel olan ya da olması muhtemel olan Google cezalarından kurtulma rehberi sizlere aydınlatıcı bir şekilde yol gösterecektir. Bu kapsamda pek çok Google ceza çeşitleri de söz konusudur. Özellikle de en üst düzeye bakılması durumunda Google tarafından manuel ve algoritma cezalar olmak üzere toplamda 2 farklı ceza modelleri uygulanıyor. Manuel türünden cezalar doğrudan Google yetkilileri tarafından uygulanır. Bu doğrultuda uzmanlar doğrudan sitelerin Google kurallarına uymaması tespit edilerek gerekli cezai işlemler sunulur. Bu işlemler genel olarak geçici olarak aktarılır. Yani siteler çoğu zaman sadece birkaç gün boyunca kısıtlanabiliyor.

Fakat bu bile sitelerin yara alması açısından yeterli bir nedendir. Algoritmaya bağlı uygulanan Google cezaları ise adından da anlaşılacağı üzere doğrudan uygulamada yer alan algoritmalara ters bir şekilde hareket eden web sitelere verilen cezalardır. Bu ceza türü doğrudan sistem tarafından otomatik olarak aktarılır. Bu nedenle manuel ceza türüne oranla daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Yeni Olan Web Sitelere Önemli Öneriler

Henüz dijital dünyada yeniyseniz ya da henüz Google cezalarından kurtulma rehberi hakkında deneyimli değilseniz bu yönde özenli bir şekilde hareket etmenizde faydalar söz konusudur. Bu kapsamda sizlere sunacağımız bilgileri dikkate almanız tavsiye edilir. Seo dünyasına henüz yeni adım atmış olmanız durumunda bugüne dek Google tarafından uygulanmış olan birçok manuel ve algoritma ceza türlerine göz atmanız tavsiye edilir. Bu kapsamda Google tarafından hangi türden sitelere ne gibi nedenlerden dolayı cezalar uygulandığını kapsamlı bir şekilde araştırmanız gerekir.

Web Sitenizin Algoritma Ceza Türüne Maruz Kalıp Kalmadığını Fark Etme

Birçok web siteleri Google tarafından manuel türünden cezaya maruz kaldığı halde bu durumu hemen fark etmeyebiliyor. Bu durumun siteler açısından pek çok farklı nedenleri söz konusudur. Site sahiplerinin bu yönde Google cezalarını dikkate almaması ya da önemli bir durum olarak algılamaması en temel nedendir. Sizler de bu türden olumsuz algılara maruz kalmamak açısından tabiri caizse tamamen uyanık kalmanız tavsiye edilir. Çünkü Google çoğu zaman sitelere fark ettirmeden yani sinsi bir şekilde dahi algoritma cezayı uygulayabiliyor. Sizler de bu cezaya maruz kalıp kalmadığınızı kolayca öğrenmek için dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar söz konusudur. Bu bağlamda ilk olarak bakacağınız ayrıntı, organik görünürlük geçmişidir. Söz konusu verilerinize ise doğrudan SEMrush uygulaması üzerinden erişebilirsiniz. Uygulama içerisinde bulunan Domain Analytics uygulamasından web sitenizin Google tarafından algoritma ceza türü alıp almadığını öğrenebilirsiniz.

Algoritma Cezasını İptal Etmek İçin Yapılması Gerekenler

Algoritma cezasını birkaç uygulama üzerinden siteniz üzerinden kolayca kaldırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler arasında link temizleme yer alıyor. Web sitenizin özellikle de link kaynaklı olarak algoritma cezasına maruz kaldığından endişe ediyorsanız, bu kapsamda sitenizde yer alan tüm linkleri kusursuz bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bir diğer yapmanız gereken adım ise, bağlantı kesme uygulamasıdır. Özellikle de sitenizde yer alan linklerden hangilerinin işe yaradığını ve hangilerinin ise işe yaramadığını öğrenmek açısından bağlantıları kesmeniz yeterlidir.

Belirli anahtar kelimelerinizin sahip olduğu arama motoru sıralaması ciddi anlamda düşük olduğunu fark etmeniz durumunda ise doğrudan içerik temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Algoritma cezaları geçmiş dönemlerde siteler tarafından kolay bir şekilde pasif konuma getirilemiyordu. Özellikle amatör türünden web siteleri bu yönde kafa karışıklığı yaşayabiliyordu. Fakat bugün profesyonel anlamda hizmetler sunan siteler Google algoritma cezalarını daha basit bir şekilde iptal edebiliyor. Bu durumda da siteler rahat bir nefes alıyor. Google yaptırımları birkaç yıl öncesine kadar daha hafif bir şekilde uygulanıyordu.

Google bu yönde sitelere karşı daha vicdanlı bir şekilde davranıyordu. Fakat dijital dünyanın web siteleri tarafından genişlemesi ile birlikte Google’de artık bugün daha katı bir şekilde ceza türleri uygulamaya başladı. Bugün siteler özellikle de Google’nin bu tutumundan son derece rahatsızlık duyabiliyor. Bu nedenle de pek çok web siteleri Google cezalarına maruz kalmamak açısından elinden geleni yapmaya çalışıyor. Google cezalarına maruz kalmamak için doğrudan en doğru adımları atmanız gerekir. Bugün sitenizin ileriye dönük olarak adımlar atması açısından da Google riskli yaptırımlarından mutlaka uzak kalması tavsiye edilir.

Takibin Devam Ettirilmesi

Google tarafından çeşitli cezalara maruz kalan birçok web sitelerinin en çok yaptığı hatalar listesinde takibi devam ettirmemesidir. Siteler bu yönde Google ceza süreçlerinin ne zaman sona ereceğini konusunda da gerekli takipleri yapmaz ya da eksik olarak yapabiliyor. Bu durum Google ceza sürelerinin daha da uzamasına da neden oluyor. Çünkü site sahiplerinin bu duruma itiraz etmemesi beraberinde Google tarafından da sunulan cezaların siteler tarafından değer görmediği algısı oluşturuyor. Sitenizin günlük performansını sürekli yani mutlaka istikrarlı bir şekilde takip etmeniz tavsiye edilir.

Google uygulamasının sahip olduğu algoritma yüksek teknolojilere sahiptir. Bu nedenle sistem doğrudan site verilerinizi de otomatik olarak kendisi pratik bir şekilde takip ediyor. Fakat birçok web site sahipleri bu durumdan haberdar değildir. Çünkü Google uygulaması bugün birçok eylemlerini kaliteli çeşitli algoritmaları üzerinden gerçekleştiriyor. Dolaysıyla sitenizle ilgili olarak meydana gelen sorunların doğrudan Google tarafından hızlı bir şekilde çözümlenmesini beklemeniz anlamsız olarak karşılanıyor. Google sizlere bu yönde ayrıca hızlı bir şekilde destek sunmayabilir. Çünkü Google site arızaları ve teknik sorunlarıyla ilgilenmek yerine, daha çok web sitelerin seo çalışmalarına bakıyor. Google tarafından siteniz üzerinde yaptırımlar uygulanmamasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Bu yönde sitenizi yeniden gözde geçirmeniz gerekir.

Sitenizde gereksiz linkler yer alması durumunda tüm bu gereksiz linkleri mutlaka pasif konuma getirmelisiniz. Aksi takdirde bu gibi olumsuz durumlar Google’nin dikkatini çeker. Bu süreçte de Google tarafından gerekli müdahaleler gerçekleştiriliyor. Bu da sizlerin üzülmesine neden olacaktır. Bu içerikte yer alan tüm ayrıntıları baz almalısınız. Bu doğrultuda web sitenizde ne gibi sorunlar hasıl olduğunu mutlaka görmeli ve erken zamanda gerekli çözümleri üretmelisiniz. Google cezaları hafif olarak uygulanmaz. Google bugün sitelerdeki en basit olumsuzları dahi kayda alabiliyor. Bu yönde de sitelerin beklediğinden daha yüksek şiddette yaptırımlar uygulayabiliyor. Bugün sadece Google yaptırımları yüzünden birçok e-ticaret sitelerinin dijital dünyadan silindiğini vurgulayabiliriz. Google’nin bu yönde son derece acımasız ve duygusuz olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle sitenizi Google yaptırımlarından korumak için istikrarlı bir şekilde site takibinizi yapmalısınız.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski