Google Analytics Kullanımı

 En etkili seo hizmetleri arasında yer alan Google Analytics kullanımı bu bağlamda beklentileri kusursuz bir şekilde karşılar. Geniş bir içeriğe sahip olan uygulama bugün geniş sahalar üzerinden dahi yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Uygulama sitelerin geliştirilmesinde en kaliteli seo hizmetleri sunar. Bu nedenle uygulama global anlamda tercih ediliyor. Sitenizin daha başarılı ve hızlı bir şekilde müşteri trafiği elde etmesini istediğinizde Google tarafından özel olarak geliştirilen Analytics uygulamasından güvenle faydalanabilirsiniz.

2020 yılının sonlarına doğru güncellenen Google uygulamasının Analytics kullanımı bu tarihten itibaren ise daha pratik bir şekilde seo hizmetleri sunmaya başladı. GA4 güncellemesi adı altında yepyeni bir döneme ayrıca giriş yapan uygulama doğrudan siteniz için kusursuz bir şekilde veriler aktarır. Böylece sitenizin daha sağlıklı bir şekilde işlev sunmasını sağlar.

Google Analytics Uygulaması Nedir?

Merak edilen Google Analytics kullanımı doğrudan web siteleri için özel olarak geliştirilmiş geniş kapsamlı seo hizmetleridir. Bu özel yöntem üzerinden siteler kusursuz bir şekilde geliştiriliyor. Uygulamanın birçok faydaları söz konusudur. Fakat yöntemin özenli bir şekilde uygulanması müşteri memnuniyeti açısından son derece önemlidir. Uygulama hem kurumsal siteler hem de blog tarzından siteler için uygundur. Bu nedenle web sitenizin statüsü ne olursa olsun Google Analytics uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Uygulamanın en temel özellikleri arasında sıradan seo hizmetlerinden farklı olmasıdır. Yukarıda da vurguladığımız üzere uygulama geniş içerikli olduğundan web sitelerin profesyonel anlamda çalışmasını sağlar. Ayrıca uygulamanın basit bir işleyişe de sahip olduğunun altını çizebiliriz. Yani diğer seo hizmetleri gibi karmaşık bir içeriğe sahip değildir. Böylece uygulamayı kolayca takip edebilir ve web sitenizin hangi aşamada yer aldığını gözlemleyebilirsiniz.

Analytics Aracının Faydaları

Seo hizmetleri alınırken dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntılar söz konusudur. Bu ayrıntılar arasında Google Analytics kullanımı olduğunun altını çizebiliriz. Uygulamanın eşsiz faydaları da olduğundan profesyonel seo firmaları tarafından da tavsiye ediliyor. Google Analytics uygulamasının en temel faydalarından biri, yöntem üzerinden sitenizin günlük performansını pratik bir şekilde ölçmenizi sağlamasıdır. Bu kapsamda basit seo hizmetlerine başvurmanız gerekmez. Uygulama üzerinden SEO ve sitenizin performansının gerçek anlamda işe yarayıp yaramadığını dahi pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Böylece hem zamandan hem de maliyetten tasarruf elde edersiniz. Uygulama sayesinde sitenizde bulunan tüm içerikler ile ilgili analizler gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden doğrudan sitenizdeki aktif kullanıcıları yaş, cinsiyet, meslek gibi pek çok farklı kriterler üzerinden kolayca değerlendirebilirsiniz. Uygulama üzerinden doğrudan dönüşümleri yükseltmeye yönelik analizler gerçekleştirebilirsiniz.

Google Analytics Uygulaması Kimler Kullanabilir?

Web sitesine sahip olan herkes Google Analytics kullanımları sorunsuz bir şekilde faydalanabilir. Bu kapsamda ek ücretler ödemeden sizler de bu uygulamadan dilediğiniz günde faydalanabilirsiniz. Yöntemin doğrudan Google firması tarafından profesyonel anlamda hazırlanmış olması da sitenizin kusursuz bir şekilde hazırlanması açısından önem arz eder. Bu nedenle sitenizin kusursuz bir alt yapı elde etmesi açısından Google Analytics uygulamasına başvurmanız tavsiye edilir. Yöntemin en temel avantajları arasında kademeli olarak sitenize hizmetler sunmasıdır. Böylece sizler zahmet çekmeden doğrudan uygulama tarafından sitenizin tüm seo çalışmaları ve diğer işlevleri gerçekleştirilir.

Uygulama Üzerinden Seo Analizleri Yorumlama

Uygulama aracılığı ile SEO çalışmalarınızı basit bir şekilde yorumlamak açısından doğrudan Metriklere göz atmanız yeterlidir. Bugün birçok site sahipleri veya yöneticileri doğrudan uygulama aracılığı ile seo çalışmalarına bakmak açısından metrikleri inceliyor. Bilindiği üzere Metrikler seo çalışmalarının en geniş kapsamlı olarak sunulduğu alanlardır. Bu kapsamda ayrı bir şekilde UA ve G4A raporlarının ayrı bir şekilde ele alınması mümkündür. Sitenizi gün içerisinde ziyaret eden kullanıcıların trafik kaynağının önemli bir bölümü direk organik arama neticeleri meydana getiriyor. Google Analystics uygulaması ise doğrudan en gözde olan arama motorlarını hemen tanıyor. Bu kapsamda ise gelen trafik kaynaklarını ise doğrudan kullanıcılar için Organik Arama üzerinden hızlı ve sağlıklı bir şekilde listeler.

Hangi Arama Motoru Ne Kadar Düzeyde Kullanıcı Trafiği Sağlıyor?

Bu konu kullanıcılar ve firmalar tarafından yoğun bir şekilde merak ediliyor. Her bir arama motorları özellikleri bakımından farklı düzeyde kullanıcı trafiği elde ediyor. Bu nedenle tercih ettiğiniz arama motorunun kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca Türkiye dışında farklı bir ülkeye hitap eden bir web sitesine sahipseniz, ilgili ülkede en gözde olan arama motorlarını tercih etmeniz tavsiye edilir. Bu bağlamda Google Analytics uygulaması üzerinden de yer aldığınız ülke bazında Google, Yahoo, Bing ve Baidu gibi birçok farklı türden arama motorları üzerinde gerekli analizlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Universal Analytics (UA)

Kullanımı oldukça basit olan UA arama motoru tercihiniz doğrultusunda uygulayabilirsiniz. Bu uygulamanın temel avantajları arasında ise, içeriğinin son derece sade ve anlaşılır olmasıdır. Bu kapsamda uygulamadan sorunsuz ve pratik bir şekilde faydalanabilirsiniz. İlk olarak Edinme-Tüm Trafik Kanalları adımlarını takip etmeniz gerekir. Bu kapsamda ilgili sayfaya erişin. Hemen akabinde sadece Organik Sonuçları görmek açısından Organik Search kısmına tıklayın. Bu kısımdan birincil boyun anlamında işaretli olan Kaynak metriği yazan yere bir kez tıklayın. Bu kapsamda hangi arama motoru üzerinden nasıl ve ne kadarlık bir müşteri trafiğine sahip olduğunuzu görebilirsiniz.

Google Analytics 4 Uygulama

En çok başvurulan en kaliteli uygulamaları arasında kuşkusuz ki Google Analytics 4 uygulaması yer alır. Birçok özellikleriyle de dikkat çeken uygulama bugün birçok arama motorlarının incelenmesinde tercih ediliyor. Bu bölümünden ise ilk olarak Yaşam Döngüsü-Edinme-Trafik Edinme adımları üzerinden söz konusu sayfaya erişmelisiniz. Bu kapsamda yalnızca organik sonuçları güncel olarak listelemek açısından arama kısmından Organik yazmanız yeterlidir. Bu adımdan itibaren doğrudan ekran kısmından arama motorlarından sunulan kullanıcıların günlük istatistikleri yer alacaktır.

Site Trafiği Dönüşüm Sağlıyor Mu?

Dönüşüm elde etmek için ilk olarak site trafiğinizin sağlıklı bir şekilde oluşmuş olması gerekir. Bu nedenle web siteniz üzerinden kolay bir şekilde form dolduran, sitenizin tüm içerikleri hakkında sağlıklı bir şekilde analizler yapan ve diğer uygulamalardan faydalanan kullanıcı trafiğinin artmasını istediğinizde mutlaka web sitenizde dönüşüm kurulumu gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Söz konusu dönüşümleri incelemeniz aynı zamanda SEO çalışmalarınızın ne düzeyde olduğunu gösterebilir. Böylece dönüşümler üzerinden SEO çalışmalarınızın yükselip yükselmediğini de kontrol edebilirsiniz.

Universal Analytics (UA)

Kusursuz bir dönüşüm izleme kurulumunun neticelenmesinin sonrasında Raporlar-Dönüşümler-Hedefler-Hedef Akışı sayfası üzerinden söz konusu bölüme kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Hedef-Satın Alma Kısmından günlük istatistiklere kolayca erişebilirsiniz.

Google Analytics 4

UA uygulamasının aksine GA4 uygulaması daha farklı bir statü üzerinden hizmetler sunar. Bu doğrultuda uygulama içerisinde yer alan etkinliklerden herhangi birini dönüşüm olarak da kabul edebiliriz. Bu işlem için de şu basit birkaç adımları uygulamamız yeterlidir. Uygulama sol kısmında yer alan menüde yapılandır etkinlikleri bu kısım üzerinden etkinlikleri basit bir şekilde listeleyebilir ve dilediğiniz herhangi bir etkinliği tercih edebilirsiniz. Bu duruma ilave olarak mevcut olan bir etkinlik yerine farklı bir etkinlik de getirebilirsiniz. G4A uygulamasında yer alan etkinliklerinizde ise en fazla 30 adet kadar dönüşüm etkinliği izleyebilirsiniz. Tüm söz konusu kolay istatistiklere erişim sağlamak açısından da Yaşam Döngüsü-Etkileşim-Dönüşümler gibi basit adımları takip etmeniz yeterlidir.

İçerikleriniz Ziyaretçileriniz İçin Yeterli Midir?

Google Analytics uygulaması üzerinden içeriklerinizin kalitesini ve sınırlarını kolayca gözlemleyebilirsiniz. Bunun için uzman olmanız veya eğitim almanız gerekmez. Sadece uygulamayı kullanmanız yeterli olacaktır. Uygulama her ne kadar bu yönde geniş kapsamlı bilgiler aktarmasa da, işimize yarayacak kadar destek hizmetleri sunabiliyor. Google Analytics uygulaması birçok yönden bizlere büyük destekler sunar.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski