Acemilerin En Sık Yaptığı 8 SEO Hatası

 Web sitelerin geliştirilerek arama motorlarında yükselmesi amacıyla uygulanan seo işlemlerinde çeşitli hatalar sıklıkla yapılabiliyor. Bu durum daha çok uzman olmayan ya da yeteri düzeyde donanımlı olmayan seo ajansları ile seo teknik personelleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bu olumsuz durum doğal olarak siteler açısından olumsuzluk meydana getiriyor. Web siteleri bu sorunlar karşısında arama motorlarında alt sıralarda kalabiliyor. Bu da sitelerin organik trafiğinin düşmesine neden oluyor.

SEO hataları nelerdir

Dolaysıyla acemilerin en sık yaptığı 8 seo hatası hakkında sitelerin bilgi almasında faydalar söz konusudur. Seo, siteler için olmazsa olmazlar listesinde yer alır. Bu nedenle web sitelerinin bu yönde en iyi seo ajanslarını tercih etmesi son derece önemlidir. Her sektörde olduğu gibi seo alanlarında da merdiven altı firmalar çokça yer alır. Bu gibi işletmelerde garantili seo hizmetleri olmadığından seo hataları yaygındır. Bu da sizlerin hem ekonomik hem de zaman yönünden kayıplar oluşturmasına neden oluyor.

SEO İşlemlerine Vaktinde Geçilmemesi

Seo ajanslarının veya acemi seo personellerinin en çok yaptığı hataların başında seo hizmetlerine vaktinde geçmemesidir. Bu durum acemilerin en sık yaptığı 8 seo hatası listesinde yer alıyor. Amatör türünden seo ajansları çeşitli bahaneleri öne sürerek seo hizmetlerini geciktirebiliyor. Bu durum ajanslar açısından pek sorun oluşturmasa da, seo hizmetleri almak isteyen siteler açısından ciddi anlamda zaman kaybı oluşturabiliyor. Siteler, erken saatlerde seo hizmetleri almaması nedeniyle organik kullanıcı trafiği konusunda ciddi anlamda sorunlara maruz kalıyor. Bu durum sitelerde kalite ve performansın düşmesine neden oluyor.

Bu nedenle web siteniz için seo hizmetleri almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken temel kriterler arasında, seo firmasının bu hizmetleri mümkün mertebede hızlı bir şekilde sunmasıdır. Bu kapsamda firmadan seo hizmetleri almadan önce mutlaka firmayı kapsamlı olarak araştırmalısınız. Seo uzmanlarının yüksek iş ahlakına sahip olup olmadığına, seo firmasının güncel referanslar sunup sunmadığına ve firmanın müşterilerinden seo hizmetlerinin hızlı bir şekilde alınıp alınmadığına dair ön bilgiler alabilirsiniz

Düşük Rekabetli Anahtar Sözcüklerin Tercih Edilmemesi

Seo firmalarının sıkça yaptığı hatalardan biri de, düşük rekabetli anahtar kelimeleri tercih etmemesidir. Bu durum özellikle de sektörde merdiven altı olarak tabir edilen seo ajanslarına özgüdür. Bu gibi ajanslar işlemlerini yüksek özverili bir şekilde yapmadığından sıkça hatalar yaparak müşteri memnuniyetsizliğine neden olabiliyor. Bu nedenle acemilerin en sık yaptığı 8 seo hatası listemizin ikinci sırasında bu problem yer alıyor. Seo hizmetlerinde ilk aşamalarda düşük rekabetli anahtar kelimelerin tercih edilmesi son derece önemlidir.

 Düşük rekabete sahip olan anahtar kelimler adından da anlaşılacağı üzere web sitelerin alanlarında daha düşük düzeyde dikkat çekmesini sağlar. Böylece siteler ciddi anlamda rekabete girmeden arama motorlarında daha kolay bir şekilde üst sıralarda yer alabiliyor. Birçok sitelerin arama motorlarında yükselmemesi veya geç zamanlı olarak yükselmesinin temel nedenleri arasında seçmiş olduğu seo firması tarafından daha çok yüksek rekabetli anahtar kelimelerin tercih edilmiş olmasıdır. Firmanın bu olumsuz tutumu sitelere ciddi anlamda zararlar veriyor.

Hedef Kitlenin Ve Arama Sebeplerinin Yeteri Düzeyde Anlaşılmaması

Hedef kitlenin ve arama sebeplerinin de yeteri düzeyde anlaşılmamış olması acemilerin en sık yaptığı 8 seo hatası listemizin üçüncü sırasında yer alıyor. Acemi seo ajansları seo hizmetlerinde dikkat etmediği ayrıntılar arasında hedef kitlenin ve arama nedenlerinin tam anlamıyla kavranmamış olmasıdır. Bu gibi firmalar dikkatli bir şekilde hareket etmediğinden farkında olmadan bu hataya da düşebiliyor. Seo hizmetlerinde hedef kitle ve arama nedenlerinin de mutlaka kusursuz bir şekilde kavranması gerekiyor.

Uzun Yapıdaki Anahtar Sözcükler Yerine Genel Anahtar Sözcüklerin Tercih Edilmesi

Uzun yapıdaki anahtar kelimeler seo hizmetlerinin daha başarılı bir şekilde neticeler sunmasını sağlar. Bu nedenle seçtiğiniz seo firmasının bu yönde seo çalışmaları yapmasına dikkat etmelisiniz. Acemi seo firması farkında olmadan uzun yapıdaki anahtar kelimeler yerine genel türünden anahtar kelimeleri tercih ediyor. Bu da sitelerin daha düşük oranda trafik elde etmesine neden oluyor.

Sayfa Ayrıntılarına Değer Verilmemesi

Başarılı bir seo hizmetinde doğrudan firmalar söz konusu web sitelerin tüm sayfa detaylarına da dikkat eder. Bu kapsamda site sayfalarının hangi ayrıntılardan meydana geldiği seo ajansı tarafından kusursuz bir şekilde ele alınır. Acemi seo ajanslarında ise bu ayrıntıya dikkat edilmez. Bu gibi basit firmalar daha çok sayfanın ana temasına bakarak seo hizmeti sunar. Bu da kusurlu seo hizmeti demektir.

Anahtar Kelime Doldurmasına Başvurulması

Acemi seo firmalarının en sık yaptığı hataların başında şüphesiz ki anahtar kelime doldurmasına başvurulmasıdır. Bu banel yöntem bugün birçok seo ajanslarında meydana geliyor. Anahtar kelimelerin doldurulması aynı site sayfası üzerinden aynı türden anahtar kelimelerin sürekli olarak yeniden ilave edilmesidir. Bu durum pek çok site sahipleri tarafından fark edilmeyebilir. Fakat bu eylem sitelerin seo alanlarında yaralar almasına neden olacaktır.

SEO işlemlerine henüz yeni başlayan birçok basit veya amatör türünden seo ajansları çoğu zaman bu gibi basit yöntemler üzerinden seo hizmetleri sunar. Bu yöntem her ne kadar basit gibi gözükse de, sürekli olarak uygulanması durumunda web sitelerin arama motorlarında yükselmesini engeller. Bu durumda sitelerin verdiği tüm emeklerin boşa çıkmasına yol açar.

Dahili Linklere İlgi Gösterilmemesi

Dahili linkler seolarda olmazsa olmazlar listesinde yer alır. Dahili linklerin mutlaka seo firması tarafından kusursuz bir şekilde uygulanması gerekir. Bu yönde de seo hizmeti almak isteyen web siteleri doğrudan en kaliteli seo ajansı tercih etmelidir. Acemi seo ajanslarının temel özellikleri arasında dahili linklere yeteri düzeyde ilgi göstermemesidir. Bu durum beraberinde sitelerin sektörde geri kalmasına neden olacaktır. Web sitenize organik ziyaretçileri çekmeniz gerekir. Bu yönde ziyaretçileriniz için de en iyi düzeyde dahili linkler hazırlamanız söz konusudur. Bu eyleminiz gerek seo gerekse de firmanızın genel amacı açısından hayati bir değer arz eder. Web sitelerinin hedef kitlelerinin mutlaka içeriklere pratik bir şekilde erişim sağlanması gerekir. Site sahipleri ise söz konusu erişimler için kusursuz planlamaları hayata geçirmesi son derece önemlidir.

Neticelerin Yeteri Düzeyde İncelenmemesi

Acemilerin en yoğun yaptığı hatalar arasında seo işlemlerinde neticelerin de yeteri düzeyde incelenmemesi yer alır. Başarısız seolarda bu durum sıklıkla meydana geliyor. Bu da doğal olarak web sitelerin hizmetler karşısından memnuniyetsizlikler duymasına neden oluyor. Seo hizmetlerinde dikkat edilmesi gerekenler listesinde neticelerin dikkatli bir şekilde incelenmesidir. Kalite etkeni seo hizmetlerinde hayati bir önem arz eder. Bir seo çalışmasında neticelerin mutlaka erkenden sorgulanması ve varsa sorunlar için kalıcı olarak çözümler üretilmesi gerekir.

Başarısız seo ajanslarının tercih edilmemesinin ana nedenleri arasında firmaların bu önemli kurallara da değer vermemesidir. İşini yüksek titizlikle yapmayan seocular bu hataları yaptığından sektörde yer alan profesyonel seo ajanslarının da olumsuz bir izlenime kapılmasına da zemin hazırlıyor. Seo hizmetlerinde hangi yöntemlerin en kaliteli ve güvenilir neticeler sunup sunmadığının öğrenilmesi açısından mutlaka seo sonuçlarının en iyi şekilde analiz edilmesi tavsiye edilir. Tüm bu nedenlerden dolayı web sitenizin sağlam bir alt yapıya da sahip olması açısından bu gibi hataların işlendiği seo firmalarından kesinlikle uzak durmalısınız.

Bu gibi firmalar sizleri daima mağdur bırakabileceğini unutmamalısınız. Sektörde derinlemesine araştırmalar yapmanız tavsiye edilir. Çünkü bugün seo sektöründe kaliteli seo hizmetleri sunduğunu iddia eden birçok seo firmaları yakından incelendiğinde kaliteli ve güvenilir olmadığı görülebiliyor. Dolaysıyla söz konusu problemlere maruz kalmamanız açısından seçtiğiniz seo ajansının beklentilerinize hitap etmesine önem vermelisiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski