11 Adımda E-Ticaret SEO: Kapsamlı Rehber

 Dijital dünyanın en çok tercih edilen platformları arasında kuşkusuz ki E-ticaret siteleri yer alır. Birçok özellikleriyle dikkat çeken bu siteler isminden de anlaşılacağı üzere sadece dijital ticaret hizmetleri sunmak adına işlev gösteriyor. Fakat birçok e-ticaret siteleri beklediği başarıları ne yazık ki elde edemiyor. Bu durumun firmalar açısından birçok farklı nedenleri söz konusudur. Firmaların kaliteli seo hizmetleri almaması beraberinde e-ticaret sitesinin kalitesiz alt yapı üzerinden oluşturulmasına neden oluyor.

11 Adımda E-Ticaret SEO

Bu durumda da e-ticaret platformları dijital dünyada başarıları elde etmekte zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle e-ticaret sitenizi seo açısından da kusursuz bir şekilde geliştirmek adına 11 adımda e-ticaret sek: kapsamlı rehber mutlaka uygulamanız tavsiye edilir. Bu özel rehber üzerinden e-ticaret sitenizi kusursuz ve profesyonel anlamda hizmete sunabilirsiniz. Böylece maksimum düzeyde organik müşteri trafiği elde edersiniz.

1-Anahtar Sözcük Araştırması

Herhangi bir e-ticaret platformu için kapsamlı seo rehberinde özen gösterilmesi gereken 11 adımdan ilki anahtar kelimeler hakkında firma tarafından kapsamlı ve şeffaf bir şekilde araştırmalar yapılmasıdır. Genel anahtar kelimelerin bir yana atılarak bunun yerine daha kaliteli kombinasyonlara sahip olan anahtar kelimeler hakkında araştırmalar yapılmalıdır. E-ticaret platformları açısından kaliteli ve faydalar sunabilecek anahtar kelimelerin tercih edilmesi doğal olarak firmaların pazarlama alanlarında profesyonel bir şekilde hizmetler sunmasını sağlayacaktır.

Anahtar Sözcük Araştırması Nedir

Böylece e-ticaret firmaları daha pratik bir şekilde daha geniş müşteri tabanlarına ulaşabilecektir. Genel anlamda tüketicilerimiz herhangi bir e-ticaret sitesi ya da firması üzerinden ürün satın almadan önce bazı kriterlere dikkat ediyor. Dolaysıyla aramalar yapan bireyler bu yönde gerekli titizliği gösteriyor. Bu nedenle e-ticaret firmalarının sektörde lider kalması anahtar kelimelerin doğru bir şekilde sıralanmasından geçer. Tüketicilerimiz herhangi bir ürünü satın almak isterken doğal olarak ürünler hakkında detaylı olarak araştırmalar yapabiliyor. Bu nedenle 11 adımda e-ticaret seo: kapsamlı rehber firmaların tüketici beklentilerini karşılaması açısından en iyi anahtar kelimeleri tercih etmelidir.

2-Anahtar Kelime Matrisi

En çok dikkat edilmesi gerekenler listesinde anahtar kelime metrisidir. Bu doğrultuda 11 adımda e-ticaret seo: kapsamlı rehber konusunda ticari siteler mutlaka anahtar kelime metrisi tercih etmelidir. Böylece müşteri memnuniyeti elde edilir.

3-Site İçi Optimizasyon

Web sitesi içi optimizasyon sadece e-ticaret siteleri açısından değil, tüm site türleri için önemli bir adımdır. Bu adım üzerinden e-ticaret siteleri de kaliteli bir seo hizmeti alabiliyor. Bu kapsamda binlerce farklı türlerden ürün kataloglarını kusursuz bir şekilde optimizasyon etmek açısından ciddi anlamda zaman kazanabilirsiniz.

4-Yapılandırılmış Veri

Yapılandırılmış veriler e-ticaret siteleri açısından hayati bir değer arz eder. Kusursuz bir şekilde yapılandırılan e-ticaret site verileri bu kapsamda firmaların daha kaliteli alt yapılara sahip olmasını sağlar. Bu doğrultuda firmanız için mutlaka ürün ayrıntılarını ve ziyaretçi değerlendirmelerini ön planda bulundurmaya gayret gösterin.

5-Kopya Problemi

E-ticaret sitelerinin başarısız kalmasının ana nedenleri arasında site içeriklerinde kopya durumu mevcut olmasıdır. Bu sorun birçok firmalarda meydana geliyor. Fakat profesyonel e-ticaret siteleri tarafından sadece fark ediliyor. Bu nedenle e-ticaret sitenizin SEO çalışmalarında başarılı olması açısından da kopya içeriklerinizi mutlaka yeniden revize etmelisiniz.

6-Stok Dışı Etkenler

Dikkat etmeniz gerekenler arasında stok dışı etkenlerdir. Özellikle henüz mevcut olmayan ürünler açısından arama motoru dostu olan kaliteli sayfaları tercih etmelisiniz.

7-Sayfalandırma

Dizine ilave edilme ve kopya içeriklerinizin yok edilmesi açısından mutlaka mevcut sayfalarınızı yenilemeniz yani güncellemeniz tavsiye edilir. Bu işlem aynı zamanda birkaç sayfayı kolay bir biçimde birbirinden ayrılması açısından da avantajlar sunar. Web sitesinde ayrıca sistem tarafından numaralandırılmış sayfalar yer alması durumunda söz konusu sayfalar doğrudan organik ziyaretçiler tarafından takip ediliyor. Böylece sizler de yeniden düzenlemek zorunda kalmazsınız.

8-Web Sitesi Hız Potansiyeli

E-ticaret siteleri SEO aşamalarında özen gösterilmesi gereken adımlardan biri de, sitenin hız kapasitesinin yüksek olmasıdır. Pratik bir şekilde hizmetler sunan bir e-ticaret sitesinden doğal olarak herkes ürün satın alabilir. Böylece platform ürünlerini daha pratik ve sağlıklı bir şekilde satabilir. Ayrıca tüketiciler özellikle hızlı bir şekilde hizmetler sunan seo hizmetleriyle donatılmış olan e-ticaret sitelerini tercih ediyor.

E-ticaret siteleri kurulurken özellikle de seo aşamalarında sitelerin hız düzeyleri profesyonel seo uzmanları tarafından kontrol edilir. Bu işlem standart hız üzerinden uygulanır. Bu nedenle seo aldığınız firmanın bu işlemi maksimum hız üzerinden ayarlamasını talep etmeniz gerekir. Hızlı bir e-ticaret sitesi aynı zamanda arama motorlarının da dikkatini çeker. Google ve diğer en gözde arama motorlarında da daha etkin olabilir.

9-Mobil Uygulama

Mobil uygulama dijital alanlarda özellikle de e-ticaret siteleri için olmazsa olmazlar listesinde yer alır. Sitenizin tüm seo çalışmalarını tamamladıktan sonra müşterilerinize daha pratik bir şekilde ulaşmak adına mutlaka mobil uygulamaya da sahip olmanız gerekir. Bu doğrultuda e-ticaret sitenizin tüm faaliyetlerini doğrudan mobil uygulama üzerinden de yürütebilirsiniz. Böylece bilgisayar haricinde dilediğiniz ortamlarda e-ticaret sitenizin tüm faaliyetlerini mobil cihazınız üzerinden de takip edebilirsiniz. Mobil uygulama e-ticaret sitelerinin ürün çeşitliliğini basit bir şekilde yükseltmek açısından da tercih ediliyor.

Bugün önemli gözde e-ticaret platformlarının geçmişi incelendiğinde bugünkü başarılarındaki katkılar arasında mobil uygulama kullandığı da yer alıyor. Teknolojinin hakim olduğu çağımızda toplumlar artık birçok alışveriş işlemlerini direk olarak mobil cihazları üzerinden gerçekleştiriyor. Bu durum e-ticaret firmaları açısından büyük bir fırsat içeriyor. Firmalar sadece mobil uygulamayı aktif ederek dahi beklediğinin çok daha üzerinde maksimum düzeyde müşteri trafiği elde ediyor. Mobil uygulama firmaların sektörde yıldızının çok daha erken zamanda dahi parlamasını sağlar.

10-HTTPS

Müşterilerinizin ve tabiki de Google arama motorunun maksimum düzeyde güvenini elde etmek zorundasınız. Bu yönde de mutlaka e-ticaret siteniz için profesyonel anlamda bir HTTPS uygulaması oluşturmanız gerekir. Bu yönde özellikle de kaliteli ve güvenilir seo ajansından hizmet alabilirsiniz. Firmadan düşük bir maliyet üzerinden HTTPS uzantısını kolayca talep edebilirsiniz. Bugün dijital dünyada global anlamda dahi hizmetler sunan en kaliteli e-ticaret sitelerine baktığınızda bu platformlar doğrudan HTTPS uzantılı site linkine sahip olduğunu fark edersiniz.

11-Tarama Bütçesi Oluşturulması

E-ticaret platformları seo rehberleri son derece zengin içeriklidir. Bu nedenle sitenizin kısa sürede dijital dünyadan dünya geneline yayılması açısından dikkat etmeniz gerekenlerden biri de tarama bütçenizi oluşturmaktır. Bugün birçok platformlar tarafından bilinmese de, tarama bütçesi özet olarak herhangi bir arama motoru tarafından gün içerisinde gerçekleştirdiği sayfa görüntüleridir. Fakat bu etken tüm e-ticaret siteleri arasında farklılık gösterir.

Bu durumun ana nedenleri arasında tarama bütçeleri web sitelerin meydana getirdiği otorite bazından belirlenmesidir. Söz konusu metrik daha çok geniş hizmet kataloglarına sahip olan e-ticaret siteleri açısından hayati bir değer arz eder. Arama motorlarının e-ticaret platformlarında çok sayıda sayfa taramaları yapabilir. Firmalar bu durumun önüne kolayca geçemez. Bunun için de mutlaka söz konusu yapılandırmanın uygulanması tavsiye edilir. Kullanıcılar e-ticaret platformu optimize ederken yukarıdaki toplamda 11 basit adımı mutlaka göz önünde bulundurması tavsiye edilir.

Adımların başarılı bir şekilde uygulanması demek herhangi bir e-ticaret sitelerinin rakipleri arasında da birinci konuma gelmesi demektir. Bugün Türkiye’deki birçok kaliteli seo firmaları dahi e-ticaret firmalarının kendilerini geliştirmek adına söz konusu 11 adımı uygulamasını tavsiye ediyor. Sizler de dijital alanda yeni bir e-ticaret sitesi kurmaya karar verdiğinizde yapmanız gereken ilk eylemlerden biri 11 adımı hayata geçirmektir. Böylece Google arama motoruyla da daha sıkı ve sağlıklı bağlar oluşturabilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski