Google Cezaları Nedir? Ceza Yerseniz Ne Olur?

 Google cezaları; internet sitesi sahiplerinin, Google arama motorunun kurallarına uymayacak düzeyde hareket etmeleri neticesinde arama motoru tarafından verilen cezadır. Arama motoru kuralları, elbette her arama motoru için farklı olsa da temel mantık aynıdır.

Google Cezaları Nelerdir

Her arama motoru, kullanıcı deneyimini arttırmak, dizinlerinde ki spam vb. gibi siteleri kaldırmak ve kullanıcılarına iyi bir deneyim yaşatmak ister. Bu yüzden her cezanın mantığı aynıdır lakin çözümü aynı olmayabilir. Bu içeriğimizde sizlere Google arama motorunun cezalarını ve etkilerini anlatacağız.

Ceza Aldığınız Durumda Ne Olur?

Arama motoru, sitenize ceza verdiğinde ve bu cezayı uygulamaya başladığında sitenize:

  1. Eğer siteniz de Google News kaydı var ise kaldırılabilir.
  2. Çok yüksek ve anlamsız düzeyde sıralama kaybedersiniz.
  3. Dönüşüm oranlarınızda azalmalar görebilirsiniz.
  4. Bütün sitenizin dizine eklemiş sayfaları silinebilir.
  5. 30-60-90 SERP cezası yiyebilirsiniz.
  6. Domain ban yiyebilirsiniz. (En kötüsü)

Google veya herhangi bir arama motoru tarafından ceza yediğiniz durumda yapmanız gereken tek şey size Search Console üzerinden verilen talimatları izlemek ve ona göre hareket etmektir. Bütün sitenizi baştan sona analiz etmelisiniz.

Cezai durumlardan genel olarak kurtulma süreleri 3 hafta ile 1 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Bu zaman aralığının sebebi ise yediğiniz cezanın türüne ve sitenizin gelişimine eşlik eden SEO uzmanı ile alâkalıdır. Bir SEO uzmanı ile çalışıp ceza yiyorsanız, uzman değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Google cezalarının arasında genellikle site sahiplerinin yaptığı anahtar kelime yamyamlığıdır.

Anahtar Kelime Yamyamlığı Nedir?

İnternet sitenize eklediğiniz içeriğinizin, kategori açıklamalarınızın, başlıklarınızın ve daha birçok parametrenin tamamen anahtar kelime ile doldurulmasına, anahtar kelime yamyamlığı denilmektedir.

Anahtar Kelime Yamyamlığı Ne Demek

İçeriğin içerisinde ve meta açıklamasının içerisinde anahtar kelime ve türevlerini peş peşe veya saçma bir şekilde kullanmak bu cezayı yemenize sebebiyet verebilir. Örneğin; Anahtar kelime çok iyidir, en iyi anahtar kelime bizdedir, anahtar kelimeler burada. Bu tarz enteresan ve saçma hamlelerde bulunmak size sıralama kazandırmaz, kaybettirir.

Kategori açıklamalarınız dahil olmak üzere tek bir anahtar kelime içermelidir. İnternet sitenizde ki bu tür açıklamalarınızı mantık çerçevesi içerisinde doldurunuz. 


Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski