Branding Nedir?

Web sitesi yeni kuran arkadaşların branding kelimesinin açılımını da öğrenmeleri gerekmektedir. Branding sizin yeni açılacak sitenizin ismini belirler. Kurumsal kimliğinizin ve domain internet üçlü reklam avantajlarınızın ne yönde olacağını belirler. Reklamlarınızın nasıl gelişmesi ve ilerlemesi gerektiğini belirleyen yardımcı bir sistemdir. Türkçe karşılığı markalaşma olan bu isim markalaşmanız için son derece önemlidir. Marka haline gelmek isteyen herkesin bu ismi bilmesi ve ilerlemesi son derece önemlidir. Kaliteli bir süreç geçirebilmek adına size tavsiyemiz bu süreci dikkatli bir biçimde incelemeniz olacaktır. Harika markalaşma fırsatları sunabilecek bir yapıyla karşı karşıyasınız da diyebiliriz.

Şirket haline gelme ve bu şirketlerin artık internet üzerinde de yerini alması dünyada evrensel bir hal almış durumda. Bir şirketin ya da internet sitesinin mutlaka markalaşması ve bu süreçte de dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan da sizlere önerimiz markalaşmak adına internette ki sitenize de büyük oranda özen gösterin. Son dönemlerde artık şirketleşme işlemleri çok basittir. 

Bunun sebebi de devletlerin insanlara şirket olma teşviki vermesidir. Yaş ortalaması da internetten iş yapanların yaşlarına bakmaksızın olduğu için daha aza indirgendi. Bu sayede daha küçük yaşlarda olan kişiler daha fazla iş yapar hale geldi. Artık internet üzerinden çok fazla satış yapan genç görmek de mümkün. Bu gençler harçlıklarının dışında birikim yapıp işlerini dahi daha yükselttiler.

Artık herkes marka sahibi olabilme yolunda ilerliyor. Bu yolda yaş kısıtlamasının olmaması da son derece iyi bir nokta olmaktadır. Kaliteli içerikler ile satışlar patlama noktasına geliyor. Öyle ki satışlara yetişmek bazen mümkün dahi olamayabiliyor. Yaşı küçük girişimciler de sektörü ileri götüren diğer unsurlar arasındadır. Artık önce şirketleşme olmuyor. Önce istediğiniz isimde bir firma var mı diye domain arayışına giriyorsunuz. Daha sonra şirket olma yolunda ilerliyorsunuz. 

Çünkü domain olmadan şirketinizi internette tanıtmanız ve şirketinizin isminin internette olması zorlaşır. Şirketinizden bağımsız bir isimle internette olmak ise şirketinizi tanıtmayacaktır. Bu bakımdan da şirketinizin isminin internette olup olmadığı konusunda araştırma yapmadan bu işe girmeyin deriz. Önce istediğiniz ismi bir başkası almış mı almamış bu bunları araştırın. Daha sonra domaini alıp işlemlere başlayabilirsiniz.

 


Diyebiliriz ki istediğiniz domaini bulmakta çok fazla zorlanacaksınız. Çünkü bu tarz domainleri bulmak çok zordur. Yani diyebiliriz ki domain bulmadan önce uzun bir araştırma ve değişik isimler üretme yoluna gideceksiniz. Çocuğunuzun eşinizin ya da bir başkasının ismini koymak istediğinizde göreceksiniz ki bu tarz isimleri bulmak çok zor olacak. Bu bakımdan önce hayal kırıklığına uğrama olasılığınız çok fazla olabilir. Ama sakin olun ve sakince hareket edin.

Patent arayan firmalar artık sadece ismin patentli olup olmadığı ile alakalı ilgi sergilemez. Yanında birde internette bu isimle karşılaşabilecek mi bunu da araştırır. Uyum açısında sadece gerçek dünya da değil sanal dünyada da isminiz aynı olmak zorundadır. Yoksa hiçbir uyum yakalayamazsınız. Bu bakımdan sizlere öncelikli tavsiyemiz uyum için çaba sarf etmeniz olacaktır. Önce uyum arayın. Ardından işlemlere geçmek emin olun daha kolay olacaktır. 

Hem internette hem de gerçek dünya da uyumun olmasına kısaca branding denir. Branding konusunda ki hassasiyeti de bu şekilde çözmüş olacaksınız. Yıllarca sizin isminiz ile ileriye gidecek belki çocuklarınıza dahi bırakacağınız bu markanın kusursuz ve hizmet kalitesi yüksek olmasını istiyor iseniz mutlaka bunlara dikkat ederek devam edin. Eğer bir şirket kurma üzere iseniz isimde araştırmaya girmişsiniz demektir. Alan adının müsait olup olmamasını kontrol etmek şirket kurma aşamasında en önemli faktördür. Çünkü artık gelişen evrende internet çok büyük bir öneme sahiptir. 

Artık internet bilgisayar olmadan hiçbir işlem tam manası ile tamam olmuş olmuyor. Bu bakımdan da internet siteleri çok büyük bir önem teşkil ediyor. Eğer şirket ismi ile anılmanız olacaksa internette de bu ismi kullanmanız şarttır. Markanın duygusu vardır ve bu duygunun en yoğun şekilde hissedilebilmesi için isim konusu son derece önemlidir. İnternette de aynı isimle anılmak açısından bu sizin için son derece önemli bir konudur.

Seo Ve Marka İlişkisi 

Markanızı en iyi biçimi ile seo ile tamamlamış olursunuz. Bunun içinde bilinirlik önemlidir. Bilinir bir firma olmanız için ise seo konusunda yardım almak en doğru seçenek olacaktır. Markanız gelişsin ve isim olarak markalaşın istiyor iseniz ve daha büyük bir kitlenin sizin isminizi bilmesini istiyor iseniz mutlaka seo uyumlu isimler ile markalaşın. Yavaş fakat sağlam adımlar ile yürümek ve markanızı duyurmak isterseniz internette isim edinmek çok büyük bir öneme sahiptir. İz bırakmaya ise yavaş yavaş başlamak en doğru yol olacaktır.

Sosyal Medya Ve Markalaşma

Sosyal medya günümüzde evrensel olan şeylerin en başında gelir. Artık sosyal medyayı kullanmayan bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sosyal medyası olmayan kişi sayısı da oldukça azdır. Bu bakımdan da sosyal medya da bir nevi markalaşma olabilir. Sosyal medya da isim edinebilirsiniz. Şirketinizin adına bir hesap açıp oradan da isminizi duyurma şansı elde edersiniz. Markalaşma sürecinizi kolay bir hale getiren en önemli unsurdur. Geçmiş kırk yıl önce binlere milyonlara markanızı duyurmak çok büyük rakamlar ile olurdu. Fakat gelişmiş ve gelişmekte olan çağımızda bu çok kolay ve çok ucuz.

Sosyal medya ise bu süreci kısa ve ucuz bir hale getirdi. Artık sizler de markanızı istediğiniz gibi tüm ülkelere tanıtabilir ve yayılabilirsiniz. İsim edinmek isteyen herkes sosyal medya aracılığı ile insanlar ile tanışabilir ve ülkeler ile markasının ismini paylaşabilir. Sadece sosyal medya aracılığı ile bile dünya da marka haline gelmeniz çok mümkün. Bu sayede isim edinip belirli bir konuma da gelebilirsiniz. Görsel ve yazılı metinler ise bu aşamalar da çok büyük bir önem sahiptir. Paylaştığınız markanın profesyonel durmasını isterseniz mutlaka görsel algıya dikkat edin.

Yazılı bir biçimde de tanıtacağınız markanızın nasıl akılda kalacağını da siz belirlersiniz. Sansasyonel bir biçimde mi yoksa zekice düşünülmüş hoş bir şekilde mi akılda kalacağınızı siz belirleyeceksiniz. Doğru yazılarla doğru biçimde anlaşılmak da oldukça önemlidir. Bu sayede en doğru şekilde ve en doğru kitleye ulaşırsınız. Mutlaka bu yazılarımızdan ilham alacaksınız.

Branding Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Görsel ve yazılı metinlere dikkat ederek yapılır dememiz mümkündür. Çünkü internet üzerinden başka bir biçimde tanınmak mümkün değildir. Mesela siz kayısı satan bir firmasınız kötü bir kayısı görüntüsü ile markanızı tanıtabilir misiniz? Tabi ki hayır. Fakat güzel ve profesyonel bir resimle sitenize ziyaretçi çekip satışlar yapabilirsiniz. Bunun yanında birde eğer yazılı metinlerle de bunu desteklerseniz daha da ileri adımlar atmış olacaksınız. Sizler için en önemli unsur yazılı ve görsel metinler olsun. Bunları hallettikten sonra gerisi çok kolaydır. Kolay ve güvenilir bir biçimde hareket etmek için her konuya dikkat edin. Görsel algı çok önemlidir. Buna dikkat etmek sizi marka haline getirir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski