E Ticaret Satış Artırma Yöntemleri

 Gelişen ve değişen dünya çapında her konuda ilerlemeler mevcuttur. Tabi ki bunun yanında en büyük gelişimlerden biri de bilgisayar ve sosyal medyadır. Artık insanlar ellerindeki telefon diğer bir değişle küçük bilgisayar ile hayatlarını daha kolay bir hale getirdiler. Hemen her işlerini artık bilgisayar sayesinde yapabiliyorlar. En basit şekilde şöyle anlatalım artık bilgisayarlar sayesinde dünyanın diğer ucundan haberleri alabiliyoruz. Ayrıca dünyanın bir ucuna haber yollayabiliyoruz. İstediğimiz her bilgiye bilgisayarlar sayesinde ulaşabiliyoruz. Ayrıca da artık alış verişler de artık buradan oluyor. Diyebiliriz ki bu sistem hayat kolaylaştıran bir sistemdir.

İnsanlar artık market alış verişini hatta manav alış verişini dahi bu sistem sayesinde yapıyor. Öyle ki pişmiş hazır yemekler de artık bir tıkla kapınıza geliyor. Bu saye de elbise bilgisayar daha bilmediğimiz birçok ürüne de bu sistem üzerinden erişebiliyorsunuz. Mağazaya ya da başka marketlere gittiğinizde az ürünle ve çeşitle karşı karşıyasınız. Fakat e ticaret ortamında binlerce ürünü bir arada bulabilirsiniz. İstediğinizi seçip anında ayağınıza kadar getirtebilirsiniz. Kapıda ödeme seçeneği de sunan bu sistem kredi kartı ile daha çok kabul gördü. On beş gün içinde iade alınabilen ürünlerin olması da ayrıca mükemmel bir nokta. Fiyat aralığını da istediğiniz şekilde planlamanız mümkün. Sonuç olarak diyebiliriz ki harika bir Pazar modeli ile karşı karşıyayız. 

Satış Artırma Yöntemleri

Yeni kurulan e ticaret siteleri site kurma adına her hangi bir şeyi daha az bilmektedir. E ticareti de bu doğrultu da bilmemekteler. Biz bu yazımızda sizlerle e ticaret konusunda neler yapabilirsiniz bunları konuşacağız. Yeni e ticaret sitesi kuran kişiler ilk açtıkları anda satışların çok hızlı bir biçimde olacağını düşünür. Fakat böyle bir düşünceyi kafasından atarsa çok iyi olur. Yeni açılacakları gün için büyük çabalar ve emekler verirler. Fakat her şey istedikleri gibi gitmeyebilir. Durumun çok daha farklı olduğunu açıldıktan sonra anlarlar. Bu Pazar diğer pazarlara benzemez. Daha çok savaşmanız ve yarışmanız gereken firma vardır.

Yeni açıldığı anda bir web sitenin müşteri edinmesi çok zordur. Önce tanınmaları gereklidir. Daha sonra güven ortamı oluşacaktır. Diyebiliriz ki reklamlar bu alanda çok önemlidir. Fakat reklamla dahi müşteri çekmek yeni açılan firmalar için bir hayli zordur. Bu bakımdan işe girerken tüm bunları göze alarak girerseniz sizin için son derece iyi olacaktır. Kanallara entegre olunmalıdır. Bu kanallarda sıcak satışın gerçekleşebileceği kanallar olmaktadır. Bu kanallar tabi ki de pazar alanları. Pazar alanları belirli firmaların yerlerinde komisyon karşılığı satış yapmanız. Normal hayatta pazarlarda nasıl kira verilip öyle satış yapabiliyorsanız internet ortamından da büyük e ticaret sitelerinin Pazar alanları mevcut. Bu Pazar alanlarında komisyon karşılığı ürün satış hizmeti verebilirsiniz. Oldukça yüksek olan bu komisyonlar başta sizin gözünüzü korkutur fakat ilk işe girenler için cazip bir alandır.

Pazar alanlarının komisyonları yüzde yirmi gibi oranlardan oluştuğu için öldürücü bir alan gibi gelebilir. Hatta çok korkunç da gelir. Fakat sakin olun o kadar da korkacak bir şey yok. Bu firmalarda çok yüksek satışlar yapabileceğiniz için korkmadan alış veriş yapma imkanınız vardır. Sonuç olarak seri bir satış da komisyonun hiç de önemi kalmayacak. Mesela ciro sıkıntısı dışında birçok sıkıntı yaşayacak online firma var. Mesela bu sıkıntılardan biraz bahsedelim yüksek alımlar yapamazlar. Fiyatlarda bu yüzden daha pahalı olur. Kendilerini geliştirme açısından operasyon ortamı olmadığı için kendilerini geliştiremezler. Müşteri sayıları da azdır bu bakımdan da müşteri memnuniyeti azalır. Ortamda profesyonel bir yönetim olmadığı için çalışanlar boş kalıyor. Sonunda da firmanın geleceğini görmedikleri için istifa ediyorlar. Hele de kendisine farklı bir iş alanı bulanlar hemen çıkış yapar. Kişilerin sabit olan giderleri gelir az olduğu için çok önemli oluyor. Motivasyonunuz ise sıfıra iniyor.

Risk almak ticarette her zaman çok önemlidir. Risk almadan büyüyemezsiniz. Bu bakımdan yüksek komisyonlar ödemeye çekinilmemeli. İşe başladıktan sonra Pazar alanı müşterinizi kendi sitelerinize yönlendirme yollarını mutlaka bulursunuz. Bu bakımdan da size önerimiz mutlaka Pazar alanlarına giriş yapın.

E Ticaret Satış Artırmak İçin A/B Testi

Ticarette bu test çok faklı amaçlar için kullanılıyor. Bir işi farklı yollardan ele alıp en iyi sonucu elde etmek için bu yöntemler kullanılır. Hangi versiyon daha kaliteli ve işe yararsa o yöntem daha çok kullanılır. A/B testi farklı reklam içeriklerini deneyerek hangisi daha işe yararsa bunu bulup içlerinden en iyi Olanı tercih etmektir. Sergilemiş olduğu performans ise en önemli olanıdır. 

E Ticaret Satış Arttırma İçin Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medyanın kötü yanları olduğu gibi birçok iyi yanın da mevcuttur. Mesela bu sistem üzerinden en yeni ve iyi ürünleri sosyal medya kullanıcıları tarafından tanıtılır. Özellikle ünlü dediğimiz kesim bu ürünleri daha çok tanıtır. Bu bakımdan da ürün alırken daha çok bu ünlülerin aldığı ürünleri tercih eder alıcılar. Sosyal medyada ürün tanıtımı yaptırmak için artık ünlüler büyük meblağlar karşılığı bu ürünleri tanıtırlar. Büyük firmalar dahi bu reklamları sosyal medyayı aktif kullanan ve takipçi sayısı çok olan kişilere verir. Mesela TV de çıkan bir reklamı birçok ünlünün sosyal medyasından tanıttığına şahit olursunuz.

Sosyal medyanın gücü yadırganamayacak kadar yüksektir. Son dönemlerde hızlı al görüntüsünü birçok ünlünün hikâye kısmında hatta ana ekranlarında dahi görebilirsiniz. Saniyeler süren reklamlar ile kanallarında paylaştıkları ürünlerin reklamlarından milyonlar kazanan ünlüler de var. Artık reklamları daha çok sosyal medyadan takip eden insanlar bu sistem sayesinde istedikleri şekilde pazarlama yapabiliyorlar. Müthiş bir pazarlama sistemi de diyebiliriz. Ücretsiz bir şey giymeyen ve asla ücret almadan marka ismi dahi vermeyen ünlüler mevcuttur. Artık paylaşım işini paraya döken bu ünlüler takipçi artırmak için de ellerinden geleni yaparlar. Bu sosyal medya alanını kendisine iş alanı olarak da sunan birçok ünlü mevcut.

Alış Veriş Sepetlerini Tamamlayın

Alış veriş sepetini tamamlama tanımı tamamladıktan sonra kargo ücreti vermemek gibi reklamlar ile daha çok alış veriş yapmaya sizi sürükler. Bu tarz sistemler ile istediğiniz şekilde müşteri çekebilirsiniz. O an almayacağı ürünleri daha müşterilere aldırabilirsiniz. 

Gelir Ortakları Bulun

Mesela gelir ortakları sayesinde sitenizde satışı yapılacak ürünleri belirli fiyatlar aracılığı ile satıldıktan sonra ücretini verme gibi planlar kurabilirsiniz. Bu sayede sizler de ürün almadan o ürünü satışa sunar ve ürün sayınızı arttırabilirsiniz. 

Isı Haritası

Isı haritası sayesinde insanlar ne tarz ürünleri daha çok alıyor bunu bulabilirsiniz. Bunları göz önünde bulundurarak ürün siparişi alıp ürün kalitenizi de bu doğrultu da belirlersiniz. Mesela hangi fiyata kadar daha çok ürün alınır. Hangi renk ürünler daha çok alınır gibi haritaları kendiniz için belirlerseniz buna göre çok iyi ürünler elinizde olur. Bu tarz ürünleri paylaşarak ürünlerinizi pazarınızda sunabilirsiniz. Bu da geri dönüşümü hızlandırır.  



Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski