Düşük Rekabet Oranı Olan Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

 Günümüzde internet ya da bilgisayarla alakalı az çok bilgisi olmayan kişi kalmamıştır. Son dönemlerde hele de online alış verişlerin ve daha birçok şeyin bilgisayar üzerinden olduğunu düşünecek olursak çok önemli bir yere sahiptir. Seo adını da birçok kişi duymuştur. Seo hizmeti bilgisayarla alakalı iş yapan ve bu konu da uzman olan kişilerce bilinebilecek bir noktadır. Hele de iş konusunda sürekli bilgisayar kullanan kişiler dışında seo işini pek kimse bilmez. Vazgeçilmez bir hale gelen bilgisayarı artık sadece bilgisayar uzmanları değil kişiler de yıllar içinde yavaş yavaş geliştirebilir. Bu konularda en üst seviyelere çıkma imkanı da elde edebilirler.

 


Düşük rekabetli ve düşük ücretli hizmet almak isteyen kişi sayısı da bir hayli fazladır. Son dönemler de kesinlikle daha fazla bu alanda iş yapmak isteyen kişi vardır. Çünkü bu sektörde çok büyük meblağlar kazanılmaktadır. Her konu da interneti kullandığımızı düşünecek olursak bu hiç de zor bir konu değildir. Bu yöne kendini ileten kişiler hiç yanlış yapmıyorlar. Çok doğru bir sistem içindeler de diyebiliriz. Kaliteli bir yaşam için herkes uyguna hizmet alıp iyi işler yapmaya çalışmalıdır. Üretim artık sadece somut değil soyut bir biçimde de yapılıyor. İnternet de bir nevi soyut bir alandır. Sizin rakamlarla başkasının görmediği işlemleri yapmanız ve o kişilerin bu rakamları görememesi bu işi soyut anlama da getirir.

Seo işi yapan birçok kişi düşük fiyatlı ve düşük rekabetli seo hizmeti anahtar kelimesi yapmak ister. Herkesin bilmediği bu anahtar kelimeler sayesinde de herkesten öne çıkarlar. Öne çıkacak yollardan en basiti anahtar kelimelerdir. Ve bunun ilerisi hala daha bulunamamıştır. Yüksek rekabetli anahtar kelimelere oranla bu tarz anahtar kelimeler daha basit ve daha anlamlıdır. Diğer yollara oranla daha kolaydır da diyebiliriz. Son yıllarda daha basit nasıl öne çıkabilirim sorusuna da bu tarz bilgiler cevap verebilmektedir. Rekabeti düşük anahtar kelimeler herkesin amacı olmalıdır da diyebiliriz.

Yüksek rekabetli anahtar kelimelerden vazgeçin gibi bir ibare asla kullanmıyoruz. Kesinlikle size bunu diyemeyiz. Zaten ikisini bir arada yürütmezseniz kesinlikle muvaffak olamazsınız bu bakımdan da kesinlikle yüksek rekabetli anahtar kelimeleri de kullanın deriz. Sizlere bu makalemizde düşük ya da yüksek fiyatlı anahtar kelimeleri nasıl kullanabileceğinizi anlatmak istemekteyiz. Bu bakımdan bu yazıya başlamadan önce işinizin hem kolay hem zor olduğunu söylemeden geçemeyiz.

Başlangıçta anahtar kelime nedir bunu sizlere anlatalım. Öncelikle anahtar kelime kişilerin internete girdikleri zaman aradıkları kelimelere uygun kelimeler sitenize eklersiniz ve sizin reklamınız o kişinin önüne düşer. Bunu bulmak için de çok meşakkatli bir yolunuz vardır. Öncelikle sizlere beyin fırtınası yapmanızı öneririz. Bunu yapmak düşünmenize ve hangi kelimelerin sizin sitenizi ön plana çıkaracağınızı belirler. Öncelikle sizin hedef edindiğiniz kitle arama motorunda ne gibi şeyler arıyor bunu düşünmelisiniz. Önce kendi yanıtlarınızı bulmalısınız ve bu bulduğunuz kelimeleri cümleleri not alın. İçlerinden en doğru bulduğunuzu kırmızıçizgi ile belirleyin. Sizin kitlenizin ne gibi şeyler aradığını bulamayabilirsiniz fakat sakince durun ve neler yapabileceğinize bir daha bir bakın. Bulduğunuz ana fikir size yol açabilir. 

Daha iyi düşünüp daha iyi kararlar verebilirsiniz. Bir seo ajansı olsanız neler yapardınız ve nasıl kelimeleri sunardınız. Öncelikle bunları bir düşünmeliyiz. Kitleniz seo ya da seo hizmeti kelimeleri ile sizleri arayabilir. Seo ajansı ya da seo firmasının yanı sıra seo uzmanı ve seo danışmanı kelimeleri ile sizi arama olanakları da mevcuttur. Tüm bunları düşünerek hareket etmelisiniz. Bu tarz fikirleri hemen not etmelisiniz. Aklınıza geldikçe notlar almanız sizler açısından son derece büyük bir önem teşkil eder. Sizler de bu tarz fikirleri dediğimiz gibi not alırsanız öne çıkmış olacaksınız. Son derece önemli olan bu noktalar sayesinde nasıl hangi kelimeler ile öne çıkabileceğiniz de ortaya çıkmış olacaktır. Son dönemlerde bu konuların yanı sıra daha birçok konuya da parmak basabiliriz. Belirli bir fikrin oluşması ikinci adıma ilerlemeniz açısından son derece büyük bir önem teşkil eder.

Anahtar kelime araştırması yapmak için bazı araçlarda kullanma şansınız vardır. Bunlardan en iyisi diyebileceğimiz ise Ahrefs olmaktadır. Araştırma yapıp profesyonel bir biçimde bu araştırmaları bulmak için bu yöntemlerden yararlanmak şarttır da diyebiliriz. Ya bir adet ya da birden fazla kelimeyi girip bu anahtar kelimelerin hangisinin daha iyi olduğunu bulma şansınız da vardır. Nasıl hacimlere sahipter tüm bunları görme imkanınız da mevcuttur. Son yıllarda bu konular üzerinde daha çok araştırma yapılıyor ve bu anahtar kelimeler ile alakalı daha büyük adımlar atılıyor. Sizler de bu anahtar kelimelerden yararlanmak adına daha fazla araştırma yapabilirsiniz. Aylık arama hacimlerini öğrenebilmek adına da sizler bu arama hacimlerini bulabilirsiniz. Rekabet oranındaki zorluğunu da bu sayede ölçme imkanı elde edersiniz. Bu tarz Ahrefs firmaları size çok kaliteli hizmetler verebiliyor.

Diğer bir anahtar kelime bulma çözümü ise benzer anahtar kelime seçeneklerini de yan yana dizmektir. Bu sayede sonradan hangisi daha doğru bir seçim olabilir bunu düşünme fırsatı da elde etmiş olacaksınız. Semrush ve Ahrefs gibi firmalar sayesinde de anahtar kelimelerin zorluk seviyelerini de bulabilirsiniz. Bu sayede de elemeler gerçekleştirme şansı elde etmiş olursunuz. Zorluk seviyelerini filtrelemek sizler açısından son derece önem taşır. 0 ila 10 rakamları ile zorluk seviyelerini ölçme imkanımız daha çok olur. Çok düşük rekabetli kelimeleri görmek açısından kelimeleri filtrele butonuna basarak en doğru olanlarını seçebilirsiniz.

Anahtar Kelime Ve Seo Araçları

Seo hizmeti yapan kişiler çok iyi bilirler ki bu işi yaparken sabırlı ve akıllı bir biçimde hareket etmelilerdir. Son dönemlerde bu hizmeti verecek kişi sayısı ve rekabet oranı da çok fazladır. Bu bakımdan dahi sizler çok dikkatli olmalısınız. Anahtar kelime ve sor hizmeti için sizlere yardım edebilecek firmaları bulmalı ve bu firmalar ile iletişiminizi kesmemelisiniz. Son dönemlerde bu firmalar ile iletişimi kesen kişilerin sitelerinde gerileme de gözükür. Bu tarz gerilemelerin olmaması açısından sizlere tavsiyemiz dikkatli bir biçimde hareket etmenizdir. Anahtar kelime konusunda uzunca düşünmek de işlinize yarayabilecek noktalar arasında yer alır. Sırf bu bakımdan dahi düşüncelerinizi geliştirmenizi tavsiye ederiz. Anahtar kelime deyince insanlar bilmezler fakat bu işe yeni başlayanlar için de çok anlaşılır bir yazı oldu.

İşe yeni başlayan ve sitesini yeni yeni tanıtmak isteyen kişiler bu anahtar kelimelerin ne işe yaradıklarını da makalemiz sayesinde iyice öğrendi. Tavsiyemiz bu anahtar kelimelere uygun kelimeler bularak sizler de bu anahtar kelimeler sayesinde öne çıkın. Kaliteli içerikler üreterek son yıllarda en iyi olan şeyleri yapın. Bu kaliteli işler sayesinde siteniz en ön plana çıkacak. İleri görüşlü kelimeler sayesinde bazen de basit ama herkesin düşünüp yazacağı kelimeleri görüp kullanacaksınız. Kullandığınız bu kelimeler sizleri ön plana atacak.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski