Wordpress Sitesinde Olması Gereken Eklentiler Nelerdir?

 Dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden birisi olan Wordpress’i bilgisayar bilen bir kişi tarafından rahatça kullanılabilir. Bünyesinde barındırdığı bir çok özelliğiyle diğer sistemlerden çok öndedir. Fakat bu sistemi kullanırken sitenizde bulunması gereken bazı eklentiler mevcut. Bu makalede sizlere bir sitede olması gereken wordpress eklentilerini sunuyoruz.

Yoast SEO

SEO eklentisi denildiğinde wordpress’de ilk akla gelen eklentidir. Sitenizi arama motorlarına uygun getirmeye ve makalelerinizi SEO uyumlu yapmanızı sağlar. Kurulumu basittir. Ücretsiz sürümü yeterlidir.

Broken Link Checker

Sitenizde kırık bağlantıları analiz edip size bildiren bir eklentidir. SEO açısından kırık bağlantılar kötü olarak görülmekle birlikte bu eklentiyle anında düzenleme yapabilir. Kırık bağlantıyı onarabilirsiniz.

Litespeed Cache

Sitenizi Google pagespeed skorlarını arttırmaya ve sunucunuzun yükünü hafifletmeye yarayan bu hız eklentisi en çok kullanılanlardan birisidir. Kurulum ve ayarları basittir. Bu eklentiyle ilgili kurulum rehberlerine bakarak kurabilirsiniz.

Contact Form 7

Sitenizde kullanıcılarla iletişime geçmek için özel bir iletişim formu oluşturmanız yarayan bu eklentinin birçok alternatifi bulunmaktadır. Sitenizi en az yoracak olan bu eklentiyi iletişim sayfalarınızda kullanmanızı öneririm. Bu eklentiyle beraber bir SMTP eklentisi de kullanmanız gerekmektedir.

Wordfence Security

Güvenlik konusunda hassas bir kişiliğe sahipseniz sitenizdeki eksik güvenlik problemlerini analiz edip sizlere çözülmesi konusunda yardımcı olan bu eklentiyi kullanmalısınız. Kurulumu basittir. Kurulum sonrasında yapacağınız bir tarama ile tüm sitenizdeki güvenlik problemlerini görebilir ve tek bir tuş ile hepsini çözebilirsiniz. Ücretsiz sürümü siteleriniz için yeterli olacaktır.

Wordfence Security Ne demek

UpdraftPlus

Bu eklenti ile sitemizi haftalık aylık veya günlük olarak otomatik yedek aldırma yapabiliriz. Yedekleri farklı platformlara alma seçeneği sunan bu eklentiyi Google Drive hesabınızla bağlayıp tüm site yedeğini drive’a alabilirsiniz. Kurulumu basittir. Ücretsiz sürümü yeterlidir.

AMP

Google platformunun önem verdiği AMP özelliğini sitenizi otomatik olarak entegre eder. Sizlerde bu amp uyumluluğu sayesinde Google tarafından değer kazanmış olursunuz. AMP hakkında daha fazla bilgi için sitemiz üzerinde yayınladığımız makaleye bakabilirsiniz.

Easy Table of Contents

Kullanıcı deneyimi açısından en önemli eklentilerden birisidir. Bu eklenti paylaşmış olduğun makalelerin içerisine kullanıcı ve arama motorlarını yönlendirebilecek bir içerik tablosu eklemenize yarar.

SEO konusundan son zamanlarda büyük önem taşıyan bu tabloları manuel eklemek yerine otomatik olarak makaleye ekler. Kullanımı oldukça basit ve ücretsiz bir eklentidir.

Imagify Image Optimizer

Sitenize yüklediğiniz resimlerin sıkıştırma işlemlerini en iyi şekilde yapabilen, farklı algoritmalar kullanarak en iyi sıkıştırmayı sağlayan bu eklentiyi sitenizde barındırmalısınız. Bu eklentiyi ücretsiz olarak kullanım sağlayabilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski