En iyi Wordpress Seo Eklentileri Nelerdir?

 Sitenizdeki makalelerin arama motorlarına ne kadar uyumlu olduğu görebileceğiniz, rakiplerinizle yarışmanızı sağlayacak, makalelerinizin üst sıralamalara çıkmasına yardımcı olacak en iyi wordpress seo eklentilerini arıyorsanız bu makalemiz sizler için...

En iyi wordpress seo eklentileri nelerdir

Wordpress üzerine kullanabileceğiniz birden çok seo eklentisi bulunmakta. Bu eklentilerin her birinin başka başka özellikleri olmakla birlikte, her eklentinin temel özelliği ise sitenizi SEO uyumlu hale getirmenize yardımcı olmalarıdır. Aşağıda belirttiğimiz SEO eklentileri wordpress üzerinden en çok kullanılan eklentileridir.

  • Yoast SEO,
  • Rank Math,
  • All in One SEO Pack

Bu eklentilerle alakalı detaylı bilgileri sizlere anlatacağız.

Yoast SEO

Wordpress üzerinde en çok kullanılan seo eklentisi olan Yoast, uzun yıllardır sektörün içinde olan bir firma tarafından yapılmış ve hizmete sunulmuştur. Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmakla beraber kendi görüşümce aralarında çok bir fark bulunmamaktadır.

Ücretsiz sürümünde anahtar kelime optimizasyonu, snippet ayarlama, meta açıklaması belirleme, okunabilirlik kontrolü gibi özellikler sunmakta. Google üzerine yapılan algorima değişikliklerine göre sürekli güncelleme gelmektedir.

Ücretli versiyonunu ücretsiz sürümünde bulunan özelliklere ek olarak iç link önerileri, anahtar kelimeye göre içerik optimize önerileri, bağlantı yönlendirme gibi özellikler sunmakla beraber, yoast panelinde bulunan reklamlarda olmamaktadır.

Çoğu kullanıcı tarafından yoast seo’nun ücretsiz sürümü yeterli görülmektedir. Bunun yanında SEMRush gibi kapsamlı bir SEO aracı kullanmanızı tavsiye edebilirim.

Rank Math

Çoğu wordpress eklentilerinin yapmış olduğu özellikleri de bünyesinde birleştiren Rank Math, bir çok kullanıcıya kullanım açısından daha cazip gelmektedir. Getirdiği güncellemelerle gittikçe kullanıcı sayısını arttırmaktadır. SEO konusunda ihtiyacınız olan tüm özellikleri barındırmaktadır.

Rankmath

Sunmuş olduğu özellikleri ise teknik seo bilgileri, meta başlığı ve açıklaması, meta verilerini düzenleme, xml site haritası oluşturma, anahtar kelime, 40 faktörlü analiz ve öneriler, otomatik başlık ve alt yazı ekleme, Google Search Console bağlantısı, 404 veren bağlantıları izleyebileceğin bir monitör gibi özellikler sunuyor. Bunun dışında bağlantı yönlendirme vb. özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

All in One SEO Pack

Çoğu wordpress kullanıcısı tarafından ilk olarak kullanılan seo eklentisidir. Yapılan güncellemelerle ayakta kalmaya çalışsa da rakipleri gibi özellikler sunamadığından tercih edilmiyor. Verdiği özellikler eksik değil fakat görsel olarak göze hoş gelmediğinden ve adı çok duyulmadığından tercih edilmiyor.

Bünyesinde diğer iki eklenti gibi çoğu özelliği barındırıyor. Diğer eklentilerden eksik tarafı ise içerik analizi yapamamasıdır. Bu da kullanıcıların tercih etmemesinin en büyük sebebidir.


Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski