Çocuklara Karşı Yapılan Çevrimiçi Risklerde Türkiye Kaçıncı Sırada?

 Uzun süredir siber saldırganların hedefinde küresel devlerden, dev markalardan, normal kullanıcıya kadar herkes hedeflerinde. Tüm olayların farkında olsak da çoğu zaman çocukların da aynı şekilde bu saldırılara maruz kaldığını bilmemiz gerekiyor. Çocuklarımız için güvenlik yazılımları kullansak da saldırganlar tarafından geliştirilen yeni saldırı methodlarıyla bir türlü tam olarak güvenlik sağlayamıyoruz. Surfshark tarafından yayınlanmış olan yeni bir rapora göre ülkemiz için oldukça üzücü bir konumda olduğumu gösterdi. Çocuklarımızın dünya genelindeki çocuklara oranla saldırılara en çok maruz kalanlar arasında olduğu tespit edildi.

Çocuklara karşı yapılan çevrimiçi risklerde türkiye nerede

En çok saldırıya maruz kalan ülkelerin başında ise Tayland ve Filipinler geliyor. 3. Sırada ise Türkiye yerini alıyor. Ülkemizin bu konumda olması bizlerin siber güvenlik alanında verilen eğitimlerin ne kadar eksik olduğu konusunda bir uyarı niteliği taşıyor.

Pandeminin Getirdiği Online Eğitimle Cocuklara Karşı Yapılan Saldırılarda Patlama Yaşandı

Çocuklara karşı yapılan siber saldırılar her yıl istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu zamana kadar yüzde 5 ile 9 arasında artan bu saldırılar pandemiyle birlikte yüzde 144 gibi devasa sayılara dayandı. Bu saldırıların bu kadar artmasında etkin rol oynayan online eğitim sistemi sebebiyle çocuklarımıza yapılan siber saldırılardan kaynaklanan mail kayıp ise 660 bin dolar seviyelerine fırladı.

Yapılan araştırmaya asıl damga vuran kısım ise düşük veya düşük bütçeli ülkelerin, zengin ülkelere nazaran daha yüksek çevrim içi güvenlik sistemlerine sahip olması. Bu sebeple çocuklara verilmesi gereken güvenli internet ortamı eğitimi büyük az konusuyken internet kullanımı düşük olan ülkelerde doğal olarak çocukların siber saldırılara mazur kalma ihtimalleri diğer tehditlere karşı daha düşük oldu.

Asya ve Pasifik ülkelerinde(Hindistan, Malezya, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelenda) çocukların en güçlü çevrimiçi tehdit yönetimi becerileri, diğer ülkelere göre daha yüksek. Hindistan gibi ülkelerin küresel ortalamaya bakılarak %30 daha yüksek bir çevrimiçin güvenlik eğitimi programlarına sahip olduğu gözlemlendi. Mazelya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkeler ise Hindistana göre daha yüksek oranda çevrimiçi güvenlik eğitim programlarını çocuklara sunuyor.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski