Streaming Platformunda Rekabet Daha Yeni Başlıyor!

 İzleyiciler tarafından dijital platformlar tarafından yayınlanan dizi ve programların izlenimleri gittikçe artıyor. Bu platformlar arasında rekabet ise her geçen gün artıyor. Küresel devlerinde yayın ağlarını genişleterek büyümesiyle bu sektöre yapılan girişimler ise uçuyor. Bu girişimler yerli yapılan girişimleri ise büyük tehlike altın alıyor. Peki hangi platform hangi yönleriyle öne çıkmayı başarıyor?

Kimi platformlar yüksek ücretlerle kaliteli reklamsız hizmet verirken, bazı platformlar ise kaliteli hizmet verip reklam çıkartarak kullanıcılara daha düşük paketlerle erişimi kolaylaştırıyor. Bu platformların yaptıkları arasında bir tek gerçek var ki şartlar neyi gerektirirse gerektirsin içeriklerin başarılı olması gerekiyor. Platform tarafından yapılan içeriklerde içerik ne kadar popüler olur ise o platformu seçenlerin sayısı bir hayli artıyor.  Günümüzde bulunan bazı streaming platformlarının kullanıcılara verdiği hizmeti ve özellikleri sizlerle detaylandıracağız.

Netflix

Streaming platformlarının başında gelen Netflix, çıkardığı büyük içeriklerle kullanıcılarını etkilemeyi başararak bu alanda büyük bir yer edinmeyi başardı. Ülkemizde son zamanlarda ekonominin dalgalanmasıyla oluşan fiyat farklılığı sebebiyle üyeliklerinde büyük kayıplar yaşadı. En son patlayan kayıt ol – iptal – yenile seçeneği ile artan üyelik sayısıyla büyük zarar eden Netflix üyelik ücretlerinde şuanda indirime gitmeyeceğini belirtiyor. Verilen hizmette hiçbir problem yaşanmıyor fakat fiyatlar kullanıcıları büyük hüsrana uğratıyor.

BluTV

Türkçe yapılan içeriklerle ünlenen BluTV sektöre girmesiyle yaptığı anlaşmalarla büyük kullanıcılara ulaştı. Verdiği içeriklerle kullanıcılarını mutlu etmeyi başaran BluTV, ülkemizde yaygın olarak kullanılıyor. Ücretler konusunda ülkemizin şartlarına göre düşük fiyatlarda hizmet veriyor. Kalite problemleri yaşanmıyor.

Exxen

Türkiye’nin en büyük tanınmış olan kişisi tarafından kurulan Exxen, kullanıcılar tarafından kendine has içerikleriyle biliniyor. Fiyatlandırmasıda ülkemize göre iyi olan, hizmet problemleri yaşatmayan Exxen, son dönemlerde arayüz problemleriyle kullanıcılarından şikayetler alıyor. Bunlarında düzeleceği konusunda açıklamalarda bulunuyor.

Amazon Prime

Amazon vermiş olduğu hizmetle aldığınız bir üyelikle amazona ait olan tüm platformlara sorunsuz kullanım sağlıyor. Amazon prime üyeliği ile prime üyelerine özel olan, hızlı kargo, streaming, gaming alanlarında büyük cazibeler sunuyor. En büyük özelliği ise fiyatların çok düşük olması. Ülkemizde 7TL gibi bir ücretle kayıt olunup bu özelliklerden yararlanılabiliyor.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski