Instagram NFT Özelliğini Test Ediyor

 Uzun zamandır Instagram kullanıcıları tarafından beklenen NFT özelliği, Şirketin kurucusu olan Adam Mosseri tarafından testin başlatıldığı açıklandı.

Meta şirketinin alt ürünü olan Instagram, NFT’leri getirmeye başlıyor. Instagram günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformalarının başında geliyor. Facebook’da eski yöneticilerinden olan Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamayla testlerin başladığını kısa süre sonra tüm kullanıcılarla paylaşılacağı açıklandı. Instafram kullanıcılarını büyük bir heyecan sardı.

Mosseri, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda NFT’ler için testlerin bu başladığını, yeni özelliği ilk olarak ABD bazı içerik oluşturucuları tarafından denendiğini belirtti. Bir milyardan fazla üyeye sahip olan Instagram, yeni eklenecek olan bu özellik ile NFT sahiplerinin, ürünlerini Instagram platformundan ücretsiz olarak sergilemeye imkânı sunuyor. Kullanıcılar tarafından sergilenebilecek bu NFT’ler normal bir gönderi gibi diğer kullanıcılar tarafından ana sayfa akış kısmından görüntülenecek.

Meta Ceo’su olan Mark Zuckerberg tarafından paylaşılan bir video içeriği ile testlerin başladığını açıkladı. Testlerin şuanlık sadece Ethereum ve Polygon blok zincirlerine ait olan NFTler üzerinden test edildiğini kullanıcılarında testler bittiklerine bu blok zincire bağlı olan NFT’lerini paylaşabileceklerini belirtti.

NFT’ler bu paylaşım özelliğinin gelmesiyle fiyatlardaki artışların olabileceği gözlenirken kullanıcılar tarafından NFT’lere duyulan ilginin de artacağı düşünülüyor. Her iki platform içinde büyük ölçüde öneme sahip olan bu özellik ilk olarak Instagram platformuna gelmesinin en büyük sebeplerinden birisi ise kullanıcılar tarafından en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olduğu düşünülüyor. Instagram’ın böyle bir özelliğe ev sahipliği yapmasının da girişimcilik ruhunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

NFT paylaşımları ünlenebilir

Çoğu içerik üreticilerinde yakından takip etmiş olduğu bu NFT akımı, paylaşımlarında artmasıyla NFT’nin ne olduğunu bilmeyen kullanıcılarından ilgisini bu yöne çekebileceği ve alım satımlarda işlemlerin yüksek derece artacağı belirtiliyor.

Sizlerde NFT hakkında çok bir bilgiye sahip değilseniz ve bu akımdan uzak kalmak istemiyorsanız yerini almanızı, kendinize de bir NFT temin etmenizi en içten sözlerimizle belirtiyoruz. Bu akımın başlamasıyla yaşanabilecek olan alım satım oranlarının artmasıyla sizlerde büyük ölçüde kar yapabilirsiniz.

Instagram tarafından yapılacak yeni duyurulara sitemizden ulaşabilir en güncel içerikleri takip edebilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski