Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

 Son zamanların en çok rehavet gören mesleklerinin başında gelen sosyal medya uzmanlığına olan ilgi büyük derecede artmış bulunmakta. Sosyal medya kullanımının artmasıyla beraber birçok firmanın da bünyesinde olması gereken sosyal medya uzmanları aranıyor. Firmaların günümüz sosyal medyalarındaki önemin artması, medya dinamiklerinin değişmesi bu alanda yapılan istihdamında artmasına olarak sağlıyor.

Sosyal Medya Uzmanı Ne Demek

Sosyal Medya Uzmanı Nedir?

Sosyal medya uzmanları, hizmet verdiği şirketlerin veya firmaların, reklam, pazarlama süreçleri, sosyal medya platformlarındaki hedef kitle analizi, rakip analizi, post planlaması, hesap kullanımı gibi süreçleri yöneten bu süreçlerde çalışan kişilere verilen addır.

Sosyal Medya Uzmanı

Sizde sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız, bu sektörde kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İnsanlar üzerinde bulunan en büyük algı ise bu mesleği yapmak için iletişim fakültesi mezunu olmak gerekiyor. Böyle bir durum söz konusu değildir. Kendinizi bu sektörde geliştirebilirseniz her türlü firmada çalışma imkânı bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar?

Çalıştığı firmaya göre yapmış oldukları iş farklıdır. Her firmada farklı pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Genellikle firmaların ihtiyaçlarına yönelik sosyal medya içerikleri, yönetimi ve benzeri görevlerde çalışabilir. Fakat şu alanlarda da çalışmaktadır;

  1. Sosyal medya uzmanları çalışmış oldukları firmanın veya markanın sosyal medya hesaplarının, oluşturulması, düzenlenmesi, post planlaması gibi alanlarda çalışır.
  2. Firmaların veya markaların sosyal medya hesaplarının takibini yapar. Bu hesaplarında görsellerinin, post metinlerinin, hashtag kullanımı gibi alanlarda karar verilmesini sağlar.
  3. Firmaların Anneler günü, 15 Temmuz, Kurban Bayramı, Ramazan bayramı ve benzeri özel günler için paylaşımı yapacak olan postların planlamasını yapar ve yönetir.
  4. Sosyal medya uzmanları firmaların hesaplarını aktif olarak kullanırlar. Gelen yorum, beğeni mesaj gibi etkenlere cevap verirler. Firmanın müşterileriyle olan diyaloglarını en üst seviyeye çıkarmaya çalışırlar.
  5. Sosyal medya uzmanları, firmanın veya markanın hesabının takipçisini organik olarak arttırmak için çözüm üretir. Takipçi artırımı için yol haritası belirler ve uygular.

Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitimi Fiyatları

Eğitim fiyatları verilen eğitim kurumu tarafından farklılık göstermekle beraber 2000 – 10.000TL arasındadır. Eğitimleri sektörde bilenen uzmanlar tarafından almanız sizler için daha yararlı olacaktır. Eğitim kurumları tarafından verilen eğitimler genellikle temel düzeydedir.

Sosyal Medya Uzmanı Maaşları

Sektörde yeni işe başlayan uzmanlar 4500-5000 arasında maaş alırken, deneyimli bir uzman 5000-10.000 arasında maaş 


Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski