Google Görseller Sayesinde Daha Fazla Trafik Elde Etmenin Yöntemleri!

 İnternetin bu denli gelişmediği ve yaygın olmadığı dönemlerde sadece arama sorguları kullanıcılar tarafından tıklanma alıyordu. Lakin bu durum teknolojinin ilerlemesi ve Google gibi dev arama motorlarının da kendilerini geliştirmesi ile beraber görsel aramalar ve sesli aramalara doğru yöneldi. Özellikle kullanıcı sorgu yaptığında SERP sonuçlarının zenginleştirilmesi ve kullanıcı deneyimini artırılması neticesinde birçok dev güncelleme gelmiştir. Bu içeriğimizde sesli aramadan daha çok görsel aramadan bahsedeceğiz.

Kaliteli Görseller Kullanın!

İnternet sitenizde genel hatlarında ve içeriklerinizde kaliteli görseller kullanmaya özen gösterin. Elbette kaliteli görseller kullanın derken 4k resimler kullanın demiyoruz. Eğer bir görseli sıkıştırmadan internet sitenize yüklerseniz, sitenizin hız değerlerinin olumsuz etkileneceği gibi sunucunuza da anlamsız bir ekstra yük bindirmiş olursunuz.

Kullanacağınız resimlerin, .jpg, .png veya .webp formatında sıkıştırıp sitenize eklemenizi tavsiye ederiz. Webp formatında yüklediğiniz resimler her tarayıcıda gözükmeyebilir. Webp formatı Google tarafından satın alındığından dolayı, chroimum tabanlı tarayıcılardan giren kullanıcılar resimlerinizi görebilmektedir. Örneğin, Brave, Mozilla, Chrome.

Eğer ki Wordpress tarzında hazır altyapılı sistemlerden bir tanesini kullanıyorsanız, WP Rocket vb. uygulamaları kullanmanızı öneririz. Bu tarz eklentiler internet sitenizde ki görseller dahil olmak üzere her dosyanın boyutunu profesyonel bir biçimde küçültüyor aynı zamanda chrome tabanlı tarayıcıdan giriş yapmayan kullanıcılara resimlerin orijinal versiyonlarını gösteriyor.

Dosya ve Klasör İsimlerini SEO Uyumlu Kayıt Edin!

SEO konusunda pek bilgisi olmayan ve görsel SEO konusunda herhangi bir bilgisi olmayan insanlar genel olarak dosya isimlerine pek önem göstermezler. Bu durum aslında oldukça yanlış bir durumdur. Örneğin, Doğa manzarası ile ilgili bir içerik yazdınız diyelim, ekleyeceğiniz görselin adı ‘’23874.jpg’’ olmamalı. Olması gereken dosya ismi ‘’doga-manzarasi.jpg’’ olmalıdır. Hiçbir zaman resimlerinizi kayıt ederken İngilizcede bulunmayan ama Türkçe de bulunan karakterleri kullanmayın (i,ü,ö,ç). Aynı zamanda klasörün ismi vereceğiniz kelimeleri (-) tire ile ayırmalısınız.

Önemli not: Sunucu bazlı ve görsel sorunlar yaşamamak için, birkaç farklı resmi aynı dosya ismi ile kayıt edip sitenize yüklemeyin. Hem sitenizde sorunlar yaşayabilirsiniz hem de istemediğiniz resim dizine eklenir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski