SEO Çalışmalarında Yanlış Algılar Nelerdir?

 İnternet sitesi olan her bireyin, SEO çalışmalarına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacınızı belki kendiniz belki de bir danışman sayesinde gidebilirsiniz lakin bu süreçler gerçekleşirken SEO çalışması yaptırmak isteyen bireyin zihninde SEO ile ilgili çok yanlış fikirler bulunmaktadır. Bu içeriğimizde sizlere bu yanlış algılardan bahsedeceğiz ve aslında olması gerekenler nelerdir anlatacağız.

Bir Kere Yaptırsam Yeterli Olur

SEO çalışmaları yaptırırken genellik bireylerin akıllarında bu tarz yanlışlar bulunmaktadır. SEO çalışmaları demek internet sitenizin kategorilerini, açıklamalarını ve içeriklerinizin düzenlenmesi demek değildir. Evet bu adımları da SEO çalışmaları yaparken uyguluyoruz lakin bunlarla beraber düzenli olarak çalışmalar gerektiriyor. Google gibi dev arama motorları, neredeyse her ay birkaç güncelleme yayınlamaktadır. Bu güncellemeleri düzenli olarak takip etmek, internet sitenize entegre etmek, link inşası oluşturmak, düzenli SEO uyumlu içerik girmek ve daha bir sürü adımda SEO çalışmalarının içerisinde yer almaktadır.

Sizler gelişme sağlarken elbette rakipleriniz sizin büyümenizi beklemeyecektir, onlarda değişiklikler yapacak ve zirvede kalmak için çaba sarf edecektir. Eğer rakiplerinizin sizi izleyeceğini düşünüyorsanız, evet siz SEO çalışmalarını tek seferlik yaptırabilirsiniz lakin unutmayın SERP sonuçlarında kimse kalıcı değildir. Kendini geliştiren ve sürekli ileri gidenler kazanır. Bugün belki 1.sıradasınız ya yarın?

Sen Yapıyorsan Bende Yaparım

SEO uzmanı olmamın yaşı yoktur, tecrübesi vardır. Bizimle aynı işi yapan ve bu işte oldukça tecrübe sahibi olan insanlar vardır. Bizler bu sektör içerisinde 15 yıldan fazla bir süredir hizmet vermekte ve tabiri caize arama motorlarının her türlü algoritmasını avucumuzun içerisi gibi bilmekteyiz. Elbette sizlerde öğrenerek bir takım SEO çalışmaları yapabilirsiniz lakin sizin de bu işte deneyim kazanacak ve vakit ayıracak 15 yılınız var mı? Bu sorunun cevabını eğer kendinize evet olarak cevaplayabiliyorsanız hiç vakit kaybetmeden bir yerlerden başlayın çünkü önünüzde oldukça uzun bir yol ve öğrenmeniz gereken çok fazla bilgi var.

SEO hizmeti veya danışmanlığı vermenin bir hizmet hatta bir meslek olduğunu anlayamayan bireyler maalesef ki hâlâ mevcut. Unutmayın eğer ki aldığınız hizmet karşısında size bir fatura kesilip, vergisi ödeniyorsa o bir meslektir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski