Kurumsal Sitelere SEO Danışmanlığı Vermenin Kolaylıkları Nelerdir?

 SEO çalışmaları yaparken, danışmanlık verdiğimiz internet sitelerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak hepimiz görevi. Bilindik, kurumsallaşmış, hem Google’ın gözünde hem de müşterilerinin gözünde güven algını yaratmış, belirli bir otoriteye sahip internet siteleri ile SEO çalışmaları yapmanın birkaç avantajı bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere bu avantajlardan bahsedeceğiz.

Otorite

Google’ın yüksek otoriter saydığı bir internet sitesi ile çalışmak sizi SERP sıralamasında ki rakiplerinizden ayıran en büyük özelliğinizdir. Bu özelliği kullanarak, rakiplerinizin onlarca içerik ürettiği, bağlantı edindiği ama sıralama kazanamadığı kelimelerde siz belki de ilk içeriğiniz dizine eklenir eklenmez sıralamada yerinizi alacaksınız. Burada önemli olan anahtar kelimenin zorluğu olsa da en azından SERP raporunda ilk 100 yer almanız kuvvetle muhtemeldir.

Basın Bültenleri

Yüksek bilinirliğe sahip ve marka algılını müşterilerinin akıllarında oluşturmuş firmalar çoğunlukla basın bültenleri yayınlarlar. Sizler danışmanlık verdiğiniz firmaya, bültenleri yayınlamaları için gönderdiği firmalara yazının içerisinden ilgili siteye link çıkmalarını isteyebilirsiniz. Link atmaları şart değil elbette ama ricada bulunmak herkes için iyidir.

Bölgesel SEO

E-Ticaret firması veya hizmet veren herhangi bir firma ile SEO çalışmaları yürütebilirsiniz. Burada unutulmaması gereken, bütün gücünüzü kullanarak bölgesel olarak da sıralama kazanmak. Çoğu SEO uzmanı bu durumu görmezden gelmektedir. Zaten tanınmış ve bilindik firma ne gerek var demeyin. Eğer fiziksel bir mağazada hizmet veriyorsanız, ne sattığınızın veya ne sunduğunuzun bir önemi yok, bunu yapmalısınız. Ofisiniz bile olsa yakınlarda en azından ofisinizi haritalara eklemesiniz.

Bölgesel SEO Ne Demek

Google’ın en son yayınladığı rapora göre sesli arama sonuçları da dahil olmak üzere birçok insan hizmet ararken veya bir yere giderken haritaları kullanmakta. Bu durumu lehinize kullanmak varken neden fırsatı kaçırıyorsunuz ki?

İçerik Kalitesi

Çoğu SEO uzmanının kafasında yanlış dolaşan bir algı vardır, ‘’En iyi içerik en uzun içeriktir’’ diye. Bu algı tamamen yanlıştır. En iyi içerik arama sorgusu yapan kullanıcının karşısına direkt olarak aradığı sorunun cevabını sunmaktır. Özellikle kurumsal sitelere danışmanlık hizmeti verirken içeriklerinizin uzunluğundan ziyade kalitesine özen gösterin.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski