Haber Siteleri İçin SEO Nasıl Yapılır?

 Sizlere haber sitelerinizin için organik bir şekilde trafik arttırma konusunda yapılacak işlemleri, haber sitelerine özel olarak anlatıyorum. İçerik SEO olarak bilenen SEO çeşidi, haber sitelerinin arama motorlarına makalelerini en iyi şekilde gösterebilmeleri için yapılan bir işlemdir. Kullanıcılar tarafından temel olarak yapılabilecek olan bu SEO, belirli bir yerden son profesyonel kişiler tarafından desteklenerek yapılması daha uygundur.

Haber sitelerinden yapılan SEO çalışmaları yapılan çalışmanın uzunluğuna bağlı olarak ancak verim alınabilir. Ne kadar çok ve düzgün çalışma yapılırsa o kadar emeğinizin karşılığını alırsınız.

Haber Sitelerinde SEO’nun Önemi

Haber siteleri belirli bir zaman sonra içeriklerin kalitesiyle daha ileriye gidemez. Google haber sitelerinde sadece içerik istemez. İçeriklerin optimize bir şekilde yayınlanmasını da ister. Haber sitelerinde olmazsa olmaz Google News, seo çalışmalarına bağlı olarak öne çıkmaktadır. Bir sitenin seo çalışması ne kadar iyiyse Google news gözünde de o kadar iyidir. SEO sadece site için değil sitenizin Google news tarafından da gösterilmesi içinde gereklidir.

Haber Sitelerinde SEO Uyumlu Makalenin Önemi

Haber Sitelerinde SEO Uyumlu Makalenin Önemi

Yukarıda da belirttiğim gibi haber sitelerinde makaleleri günlük paylaşmanız ve her makalenin de blog sitelerindeki gibi seo uyumlu olması gerekir. Blog sitelerinden farklı olarak haber sitelerinde günlük içerik sayısınız fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Google News algoritmaları günlük makale paylaşımının fazla olduğu web sitelerindeki içeriklerin daha öne çıkmasını sağlamaktadır.

Anahtar kelime odağı

Haber sitelerinde makaleleriniz neyi anlatıyor ise o kelimeye anahtar kelime vermeniz gerekmektedir. Basit olarak son zamanlarda ösym puanları araştırılmaktadır. Bu tür bir makalede Ösym puanları kelimesi anahtar kelimeni olmalı ve makale içerisinde de bir long tail anahtar kelime geçirmelisiniz. Hukuk ösym puanları buna bir örnektir.

Görsel Optimizasyon

Sitemiz üzerinde görsel optimizasyonla alakalı detaylı bir makale paylaştık. Öncelikle o makalemizi okuyup sonrasında bu konuya bakmanızı tavsiye ederim. Görseller 1280x720 boyutlarına olması, boyutunun az olması ve görselin benzersiz olması gerekmektedir. Görsellerin isimlerinin anahtar kelimeleri içeriyor olması ise sizler için ekstra bir avantajdır.

Bu makalemizde sizlere Haber sitelerinde SEO Nasıl Yapılır ve Haber Sitelerinde SEO’nun Önemi gibi birçok konuyu anlattık.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski