Elon Musk Twitter’ı Reklamsız Yapabilecek mi?

Son dönemlerin en çok konuşulan ünlülerinin başında gelen Elon Musk, yaptığı işlerle ve piyasa yön vermesiyle son zamanların en büyük konuşulanları arasında.

Twitter’ın büyük bir hissesinin satın almasıyla gündeme bomba gibi düşen MUSK, twitter yönetim ekibine katılacağı gibi söylemlerle gündemi meşgul etmeye devam etmekte. Son yaptığı açıklamayla beraber yönetim kuruluna katılmayacağını açıklamasıyla, yine yapmış olduğu reklamsız bir Twitter yapacağınım iddiasıyla twitter kullanıcılarının dikkatini üstüne çekti.

Elon Musk Twitter

Reklamsız twitter hakkında açıklamalar yapmamaya devam eden MUSK, reklamverenlerden gelen dönüşlerden olumsuz etkilendiği gibi görüşleri ortaya çıkardı. Yine bu polemik olaylara cevap vermeyen MUSK acaba şuanda twitter için ne düşünüyor olabilir?

Elon MUSK’ın Hamleleri Reklamverenler İçin Ne Anlama Geliyor?

Elon MUSK, twitter yönetimine gireceği gibi duyumlarla sadece özgürlüğü ifade etmek istediğini yaklaşımının olumsuz değil olumlu yönde olacağını “reklamsız abonelik” hizmeti altında hizmet vermek istediğini anlattı. Croud Sosyal Medya Başkanı Anthony Macro’nın The Drum’da yer aldığı bir haberde bu konuyu kısaca şu şekilde özetledi:

Elon Musk Twitter Hesap

“Twitter tarafından reklamsız bir abonelik hizmeti sunulması halinde reklamverenler platformdan uzaklaşacağını görmenin zor olmadığı, Twitter’ın ise bu durumdan kurtulmasının tek yolunun kullanıcılara fiyat politikası uygulayarak kurtulabileceğidir.” Açıklamalarında bulundu.

Açıklamalara ilişkin Matt Navarra tarafından yapılan değerlendirmede ise: “Geçmiş zamanda birçok kez Facebook, Twitter benzeri sosyal medya platformları için ücretli reklamsız bir kullanım önerisi verildi. Fakat böyle bir seçeneğin eklenmesi bir dizi sorunu da beraberinde getirdi. Twitter, reklam gelirine bağımlı bir gelir modeli bulamaz ise Premium bir Twitter seçeneği son derece kötü olur. Son yıllarda çoğu sosyal medya platformunun boğuşmuş olduğu bu probleme daha sonuç getirebilen bir sistem olmadı.” Dedi.

Şüphesiz MUSK, bir sonraki hamlesinin ne olacağının bilinmesi en zor olan ünlülerden birisi. Eğerki şirket çalışanları arasında yükselmekte olan dedikodular MUSK’ın öngörüsü olan bu fikri ortaya çıkarırsa Twitter tüm zamanların en büyük çöküşlerinden birisini yaşayabileceğini öngörebiliriz. Cuma Bozkurt olarak bu olayların takipçisi olarak süresi yakından takip etmekteyim. Yapılacak olan paylaşımları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim…


Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski