Disavow Tool Nedir?

 Disavow Tool, internet sitenize gönderilen zararlı bağlantıları tek bir metin belgesi düzenleyerek tamamını silmenize yarayan bir araçtır. Disavow Tool kelimesini Türkçe olarak ‘’Geri Bağlantı Reddetme Aracı’’ olarak tanımlayabiliriz.

Disavow Tool Ne Demek

SEO Uzmanları, internet siteleri üzerinde çalışmalar yaparken kelime bazlı yapılan çalışmalarda Backlink alımları yaparlar. Birçok farklı nedenden ötürü backink çalışmaları yapılabilir lakin burada belirsiz olan nokta o backlink ne kadar süre kalıcı olduğudur.

Örneğin bir siteden bağlantı aldınız, site ilk başlarda gayet iyi durumdaydı lakin sonraki zamanlarda spama girmiş veya hacklenmiş olabilir. Sitenin içeriği değişmiş olabilir. SEO uzmanları zaten bu nedenden ötürü düzenli olarak Backlinkleri analiz ederler. Bu tarz durumlar çoğu zaman başınıza gelebilir. İşte bu araç sayesinde buna benzer zararlı bağlantılardan tamamen kurtulabilirsiniz.

Ahrefs İle Zararlı Backlinkleri Tespit Etme

Sizlere bahsettiğimiz Geri Bağlantı Reddetme Aracı sadece bağlantılarınızı reddetmeye yaramaktadır. Analiz etmek gibi başka hiçbir görevi bulunmamaktadır. Bu nedenden ötürü burada imdadımıza SEO araçları yetişmektedir. Düzenli olarak Ahrefs kullandığımızdan dolayı, sizlere bu alt başlık içerisinde tamamen bu araç üzerinden örnekleme vererek anlatacağız.

Ahrefs İle Zararlı Backlinkleri Nasıl Analiz Ederiz

Ahresf bizlere bu konuda iki farklı alternatif sunmaktadır. Birincisi ücretsiz backlink analizi diğer seçenek ise herhangi bir ücretli paketini alarak, tam backlink analizi. Tam backlink analizi dememizin sebebi ise ücretsiz sürümde sadece internet sitenize gelen en fazla yüz adet bağlantıyı karşınıza çıkarmasıdır. Bu durumdan kurtulabilmeniz için Ahrefs’in en düşük paketini almanız bile yeterli olacaktır.

Aldığınızı varsayarsak, internet sitenizi arama kutusunda arattığınız anda birçok analizi yapıp, karşınıza bir rapor çıkaracaktır. Karşınıza çıkan sol taraftaki menü sekmesinde, ‘’Backlinkler’’ aldı bir seçenek göreceksiniz. Tıkladıktan sonra açılan sekmede sizlere, hangi ülkelere hizmet veren sitelerden link geldiği, kaç tanesinin kayıp backlink olduğu, kaç tanesinin spam olduğu ve size zararı olduğu gibi birçok bilgiyi direkt olarak sizlere sunacaktır.

Bu sayfada ki bütün analizlerin sonuçlarını bir Excel belgesi veya herhangi bir belge formatında çıktı olarak alabilirsiniz. Daha sonra bunları Google Bağlantı Reddetme aracına toplu bir biçimde gönderdiğiniz de zararlı olan bütün linkler ortadan kalkacaktır.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski