Blog Siteleri İçin SEO Nasıl Yapılır?

Bugün size blog sitenizin organik trağini nasıl arttırabileceğinizi, yapılacak işlemleri ve dikkat etmeniz gereken hususları anlattım. Blog SEO olarak adlandırılan SEO çeşidi, yapılması diğer SEO çeşitlerine göre daha kolay olan herkesin yapabileceği sadece zaman isteyen bir çeşittir.

Blog Siteleri İçin SEO Taktikleri

Arama motorlarında organik olarak, sitenizin veya makalenizin ilk sayfalarda çıkmasının yollarından biri de SEO'dur. Web sitenize şirketinizin çalışma konusuna göre belirlenen anahtar kelimelerle düzenli olarak SEO çalışması yaptırdığınızda, bu anahtar kelimelerle arandığınız zaman ilk sayfalarda yer aldığınızı görebilirsiniz. Bu sebeple SEO etkisini hemen gösteren bir çalışma değil zamana bağlı olarak yapılan bir çalışmadır.

Blog Sitelerinde SEO’nun Önemi

SEO çalışmaları blog sitelerinin bel kemiğidir. Genelde blog sitesi sahibi olan içerik üreticileri gelirlerini Google ADS veya alternatif reklam sitelerinden kazandıklarından dolu SEO bu insanlar için kritik bir öneme sahiptir. Neticede blog içerikleri üretseniz bile hangi tarzda içerik üreteceğinizi, nasıl dış bağlantı oluşturacağınızı hatta kategori yapınızı bile SEO çalışmaları sayesinde elde edebilirsiniz. SEO çalışması olmayan bir blog sitesini sadece depolama amaçlı kullanırsınız.

İçeriğin Önemi

Blog sitelerinde içeriğin önemi nedir

Oluşturmak istediğiniz içeriği seçerken öncelikle sabırlı olmanız gerekir. Blog siteleri için içeriklerin tespitini Google Keşfet üzerinden bulabilirsiniz. Google Keşfet üzerinden almış olduğunuz ilhama dayanarak içeriğinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. İçeriğin minimum 300 kelime, içeriğin içerisinde ise minimum 2 kelime geçirmenizi öneriyorum. İçeriğin içerisinde olmazsa olmazlardan birisi ise kelimelerden site içerisine ve site dışına bağlantılar vermenizdir. Bu bağlantılar siteniz için olumlu etkiler bırakacaktır. Dış bağlantı verirken güvenilir sitelere link vermeye dikkat edin.

Anahtar Kelime Analizi

Yukarıda belirttiğimiz gibi yazmak istediğiniz makalenin kelimelerinin tespit edilmesi oldukça kolaydır. Semrush, Moz gibi araçlar üzerinden yazmak istediğiniz makalenin anahtar kelimelerini bulabilir, kelimelerin aranma hacimlerini görebilir, kelimenin zorluğuna ve benzeri detaylara ulaşabilirsiniz.

Belirlediğiniz anahtar kelimeleri makaleleriniz ilk paragrafında geçirmeniz, Seo açıklamasında ise uzun bir alt anahtar kelime geçirmeniz makalenizin daha öne çıkmasını sağlayabilir.

Görsellerin Önemi ve Optimizasyonu

İçeriğinizde kullanacağınız görsellerin Google vb. arama motorlarında kullanılmaması özgün olarak hazırladığınız makalenin özgün de resimlere ihtiyacı vardır. Benim genel olarak uygulamış olduğum taktiği sizlere söylemem gerekirse güzel bir arka plan ve üzerine eklenen konuyla ilgili favicon tarzı resim ve yanına yazılabilecek bir başlık düzenleyerek resimlerinizi yapabilirsiniz.


Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski