Yeni Başlayanlar İçin YouTube SEO Rehberi

Youtube, son zamanlarda insanların evlerine kapanması ile birlikte kullanım oranı olarak artış gösteren uygulamalardan bir tanesidir. Haliyle Youtube üzerinde video yayınlayan veya yayınlamayı planlayan insanlar Youtube üzerinde SEO çalışmaları nasıl yapılır merak etmeye başladılar. Youtube kanalınız ve videolarınız ile çalışmalar yapmak, içeriklerinizi daha büyük ve nitelikli kitlelere sunmanızı ve yükselmenizi sağlar.

Youtube SEO Nasıl Yapılır

Youtube platformunda başarı elde etmek istiyorsanız öncellikle hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Çekeceğiniz içeriklerin konusunu hedef kitleniz belirleyecektir. Belirlediğiniz hedef kitle neye ilgi duyuyor, neye ihtiyaçları var bunları planladıktan sonra düzenli olarak takip etmeli ve içerikler üretmelisiniz. Aynı zamanda rakiplerinizi analiz etmeli, ne sıklıkla hangi içerikleri paylaştıklarını iyice izlemeli ve aynı konu üzerinde lakin özgün içerikler üretmelisiniz.

Kitlenizi Yakalayın!

İnternet sitelerinde olduğu gibi YouTube üzerinde de anahtar kelimeler, etiketler vb. birçok aynı husus bulunmaktadır. Rakiplerinizi analiz ederek, hedef kitleleri tanıyarak ve öğrenerek başarılı bir SEO çalışması yapmanız durumunda, videolarınız belki ilk başlarda izlenmese de ileriki zamanlarda başarınız kaçınılmaz olacaktır.

Youtube Hedef Kitle

Ücretsiz olarak anahtar kelimeleri belirlemek istiyorsanız, Youtube arama butonunu kullanabilirsiniz. Örneğin arama çubuğuna ‘’Araba’’ yazıp boşluk bıraktığınızda, kelimenizin sonu için size öneriler sunar mesela ‘’Araba Videoları’’ gibi. Bu tarz anahtar kelimeleri videonuzun başlığında veya etiketler kısmında geçirerek videonuzu, hedef kitlenize duyurabilirsiniz. Elbette Youtube SEO çalışmaları bu kadar kolay lakin küçük bir örnek vererek bir yerden başlamanızı istedik.

Merak Uyandırın!

Videolarınızın başlıklarında ve küçük resimlerinde merak uyandırıcı ifadeler kullanın. Youtube’un arama sonuçları sıralaması açısından ve ana sayfa önerileri açısından farklı algoritmaları vardır. Bunu açık bir biçimde beyan etseler de nasıl çalıştıkları hakkında net bir bilgi sunulmamaktadır. Genel olarak kullanıcıların ana sayfalarında yer alabilmeniz için, düzenli biçimde video üretmeniz gerekmektedir. Bu şekilde güncel takipçilerinizin yanı sıra, sizin videolarınız ile ilgilenen kişilerin de önlerine çıkma ihtimaliniz artacaktır.

Arama sonuçlarında ise üst sıralarda yer almak tamamen başlık yapısına, video kalitesine, video açılamasına, etiket kullanımlarınıza, ülke hedeflemenize göre değişir. Sizler ne kadar kaliteli içerikler üretirseniz, o kadar ön plana çıkarsınız.  

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski