SEO Uyumlu Temada Olması Gereken Özellikler

 Arama motorları için önemli olan tek şey, dizinlerine ekledikleri bütün sitelerin kullanıcı odaklı olmasıdır. Bu yüzden internet sitenizi kurarken, alan adınızdan sonra üzerine düşünmeniz gereken konu hangi temayı kullanacağınızdır. İnternet sitenizde kullanmak istediğiniz tema, kullanıcının zihninde yer etmeli. Temanın renkleri ve banner alanları dahil olmak üzere bütün alanlar ziyaretçilerinin zihninde yer kaplamalıdır.

SEO uyumlu temaların genel olarak ortak özellikleri, kullanım kolaylığı ve erişilebilirliğidir. Örnek vermemiz gerekirse, ziyaretçileriniz internet sitenizde ki bir içeriği okuduktan sonra diğer içeriklerinizi bulması uzun sürmemeleridir. Bütün tema ziyaretçinin gözünün önünde ve her şey elinin altında olmalıdır. Temanın ana sayfasında en çok okunanlar, bunu da beğenebilirsiniz, son paylaşılanlar vb. birçok alan bulunmalıdır. Bu durum bütün siteyi tek sayfa üzerinde kullanıcının önüne sermekten daha iyidir.

SEO Uyumlu Tema Özellikleri

Bununla beraber sitenin hızlı yüklenmesi de önemlidir. Bu durum sunucunuza ve diğer birçok etkene göre değişiklik gösterse de internet sitenizin temeli, gereksiz kod karmaşası ile donatılmışsa bu durum sitenizin geç açılmasını sağlayacaktır. İnternet sitenizin 45 saniyede veya 1 saniyede açılması ile ilgili aradaki farkı sadece kullanıcılar değil Google da anlar. Sitenize bir kullanıcı girdiği zaman, sitenin açılmasını en fazla 1.5 saniye beklemektedir. Günümüzde pek çok yazılımcı veya firmalar temalarını satarken demo sekmesi düzenlerler. Alacağınız temanın hızlı olup olmadığının kararını orada bile verebilirsiniz.

Satın alacağınız tema üzerinde mutlaka, ziyaretçileriniz ile etkileşime geçebileceğiniz alanlar olmalıdır. İnsanlar yani bizler sosyal ve düşünen varlıklarız. Bu nedenle gördüğümüz bir içeriği beğendiğimiz zaman hemen yakın arkadaşlarımızla paylaşır ve kafamıza takılan bir soru olduğu zaman yorum yapar, cevap bekleriz. Bu yüzden alacağınız temanın içerik sayfalarında ve ekstra olarak sektörünüze göre değişiklik gösteren birkaç farklı sayfada yorum yapma alanı olmalıdır. Bu alanı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

SEO Uyumlu Tema Nasıl Olur

Kullanmak istediğiniz tema, bütün arama motorlarında ve sekmelerinde aynı şekilde açılmalıdır. Arama motorlarının kendi aralarında web sayfası prosedürleri bulunmaktadır. Bu duruma W3c standartları denir. Profesyonel bir yazılımcı, sattığı temayı bu standartları göz önünde bulundurarak kodlar ama siz yine de alacağınız temayı farklı tarayıcılarda açarak test edin. Unutmayın alacağınız tema gözünüze hoş gözükebilir lakin SEO uyumlu ve kullanıcı odaklı değilse, yapacağınız her harcama, yatırım ve çalışma nafile olacaktır.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski