SEO için En İyi Chrome Eklentileri

 Tarayıcınız üzerinden istediğiniz siteleri tek bir butona basarak hızlıca sorgulamak istiyorsanız sizlere En iyi chrome eklentilerinin bulunduğu bu makaleyi hazırladık.

Chrome En İyi SEO Eklentileri

SEO Uzmanı olarak sizlere tarayıcımda kullanmış olduğum en kullanışlı bulduğum bazı eklentileri kullanımlarıyla beraber anlattım. Daha fazla detaya eklentilerin sayfası üzerinden ulaşabilir kullanımla ilgili yaşadığın problemleri bana yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

SEOQuake

SEO sektöründe analizlerinizi hızlı yapmanız için hazırlanmış olan SEOQuake chrome eklentisi, Google arama sonuçlarında sizlere yapılandırılabilir seçeneklerle geliyor. SEOQuake’in Semrush hesabınızın birbiriyle olan bağlantısını yaparak daha fazla bilgi alma imkânı da sunuyor.

SEOQuake ile analizini yapmış olduğunuz bir siteniz alexa rank, Google, Yahoo, Bing, Yandex indexleri, Semrush Rank, Semrush backlink, whois gibi analizlerini de görebilirsiniz. Semrush hesabınızın bağlantısını eklentiyle yaptıysanız trafik analizine de direk eklenti üzerinden ulaşabilirsiniz.

Fatrank

Fatrank Ne İşe Yarar

Fatrank, ziyaret ettiğiniz bir sitedeki makalenin, Google sonuçlarında yazdığınız anahtar kelime ile kaçıncı sırada olduğunu göstermeye yarayan hafif bir eklentidir. Kullanımı ise çok basittir. Site içerisinde eklentiyi açıp arama kısmına bir anahtar kelime giriyoruz ve sorguluyoruz. Karşımıza sonuçları çıkartıyor.

AMP Validator

AMP Validator, isminden de anlaşılacağı gibi tek tıklamayla sitenin amp uyumlu olup olmadığını sorgulayıp bize sonuçları gösteren bir eklentidir. AMP Validator eklentisini kullanarak zamandan tasarruf ederek, fazla sekme problemlerinden kurtulabilirsiniz.

Detailed Seo Extension

Detailed Seo Extension, chrome eklentilerinde SEO ayalarını kontrol etmeniz için tek tuşla sorgu yapmanız imkan vermektedir. Herhangi bir web sitesini açarak bu eklentiyi çalıştırdığımızda sitenin Title, Description, url, canonical, heading yapılanmasını, schema verilerini robots.txt, etiketlerini, site dilini ve sayfada bulunan resim adeti gibi bilgileri bizlere vermekte.

SEO Keyword Volume TR

SEO Keyword Volume TR, bir sitenin makalesinde veya sayfasında seçmiş olduğun kelimenin analizini yapıp size bir ek pencerede gösteren Keyword Overview eklentisidir. Eklentinin kullanımı oldukça basit olup seçtiğiniz bir kelimeye sağ tıklayarak çıkan seçeneklerden “Aranma Hacmine Bak!” seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Kelimeyle ilgili tüm bilgileri size gösterecektir.

Check My Links

Check My Links, editörler bağlantı kontrol edenler başta olmak üzere çoğu kişiler tarafından kullanılmaktadır. SEO analizi yapanların öncelikli olarak kullandığı eklenti sayfanın içindeki tüm bağlantıları analiz ederek sizlere bağlantıların çalışıp çalışmadığının raporunu vererek, çalışmayan bağlantıların da verdiği hataları raporluyor.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski