On-Page SEO Optimizasyonu Nedir?

 On-Page SEO isminden de anlaşılacağı üzere bir sitenin sayfalarına yapılan SEO optimizasyonudur. SEO optimizasyonunda en çok dikkat edilmesi gereken unsur ise Google yönergelerinde belirtilen özelliklere göre optimizasyonun yapılmasıdır. Yanlış yapılan bir optimizasyon sitenin kısa sürede Google tarafından değer kaybetmesine yol açabilmektedir.

On-Page SEO Optimizasyonu Ne Demek

Sayfa içi SEO optimizasyonu SERP sıralamalarımızı iyileştirmenin en temel kuralıdır. Organik trafiği arttırmak isteyen bir site sahibinin sitesinde ilk yapması gereken optimizasyondur. Yapılan optimizasyon sonrasında sayfalarınızın arama sonuçlarında üst sıralara ilerleyeceğini göreceksiniz.

On-Page SEO Neden Önemlidir?

Google algoritmalarının gittikçe karmaşık hal alması sebebiyle sayfa içi SEO faktörünün gittikçe daha önemli bir hal aldığını görebiliriz.

SERP sıralaması ve Google trafiği için kendinize yüksek hedefler belirlediyseniz, sitenizde sadece makale yayınlamak yeterli olmayacaktır. İnternet sektörüne her gün 2 milyondan fazla yeni blog sitesinin kurulduğunu, Google’da en az 48 milyardan fazla web sayfası olduğunu düşünürsek bu sitelerden farklı olmamız gerekiyor ki üst sıralara ilerleyebilelim. Bu farkı yaratan en büyük seçenek ise on-page SEO’dur.

Web Siteleri için SEO Taktikleri

Web Siteleri İçin En İyi SEO Taktikleri

SEO çoğu insan için teorik olarak basit olup uygulamaya geldiğimizde zordur. SEO’nun merkezinde genel olarak anahtar kelimeler olduğu belirtilir fakat maksimum görünürlük elde etmeniz için teknik olarak iyi olan bir siteye sahip olmanız gerekir. Bunun yanında iyi içeriklerinde sitede bulunması gerekir. Siteniz için hızlıca kontrol edip düzenleyebileceğiniz taktikleri şu şekilde anlatabiliriz:

Site Hızı

Sayfa yüklenme hızında problemleri olan web sitenizi optimize etmenin bazı temel kısa yolları vardır. Bunlar WordPress gibi ünlü içerik oluşturma sistemlerini kullanıyorsanız CDN alt yapısı ve CACHE eklentisidir.

CDN sitenizde bulunan içeriklerin bulunduğu ağ üzerinden farklı sunuculara dağıtarak kullanıcının sitenize girdiğinde en yakın sunucuda iletilmesine ve sitenizin daha hızlı açılmasına yarayan bir sistemdir. Ücretli ücretsiz sürümleri bulunmaktadır. Ücretsiz sürümü için Cloudflare kullanabilirsiniz.

Cache eklentisi için önerebileceğimiz WP Rocket eklentisi, sitenizin html, css, js ve resimlerini küçülterek web sitenizin genel boyutunu küçülterek daha hızlı açılmasını sağlamaktır. Bunu da sitenize eklediğiniz taktirde hız optimizasyonun da oldukça büyük bir kazanç sağlamış olduğunuzu göreceksiniz.

Mobil Uyumluluk

Google ziyaretçileri günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte mobil kullanım oranı fazlaca artmıştır. Trafiklerimizin genel olarak çoğu mobil üzerinden gelmektedir. Önceliğimiz sitemizin mobil uyumluluğunu kontrol etmektir. Mobil uyumluluk problemleri için Google tarafından çıkarılan AMP sistemini sitenize entegre ederek bu problemlerden kurtulabilir arama sonuçlarında AMP kullanmayan sitelerden daha üst sıralara çıkabilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski