Google Trend Nedir?

Google Trends, seçilmiş olan bölgede veya ülkede en çok aranan kelimeleri gösteren Google’a ait bir servistir. Popüler olan kelimeleri günlük, haftalık veya aylık olarak görebileceğiniz bu serviste, istemiş olduğun bir kelimeyi aratarak hangi tarih aralığında ne sıklıkla arandığını da görebilmektesiniz.

Google Trend Ne Demek

Google Trends Ne İşe Yarar?

Google üzerinde aranılan herhangi bir kelimeyi, Google Trends üzerinden arayarak, hangi zamanlarda arandığını, hangi bölgede popüler olduğunu ve ülkelerin hangi şehirlerinde aramaların yüksek olduğu gibi verileri sizlere sunar. Bu servisi genel olarak güncel içerik üreticileri takip etmektedir. Popüler olan kelimelere özel makaleler yazarak sitelerine trafik çekmektedir. Sizde araştırmalar yaparak bu şekilde sitenize daha çok trafik sağlayabilirsiniz.

Google Trends Nasıl Kullanılır?

Google Trends servisini kullanabilmeniz için https://trends.google.com/trends/?geo=TR adresini ziyaret etmelisiniz. Açılan sayfada kelime girebileceğiniz bir arama bölümü ve “Son trendler” başlığı altındaki bugüne ait olan popüler kelimeler bulunmaktadır. Bu sayfa üzerinden 2 farklı şekilde faydalanabilirsiniz.

Google Popüler Aramalar Nasıl Kullanılır

İlki bir kelimeyi aratarak popülerliğinin ne zamanlarda artmış olduğunu görebilir ve makalelerinizi buna göre revize edip popüler olduğu tarihler arasında yükseltebilirsiniz. İkincisi ise son günlerde yapılan aramaları analiz ederek bu kelimeler üzerine makale üretimi gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda Trends servisi üzerinden kelime karşılaştırma yapabilme olanağınızda bulunmaktadır. İlk yöntemi deneyerek nasıl yapılacağını hemen görebilirsiniz.

Google Popüler Aramalar Nedir?

Google’ın bir servisi olan Trends üzerinden arama sorgusu yapan ziyaretçilerin istatistiklerini, kelimenin popülaritesini, tarihini, gündemini, arama yaptıkları şehirlerini veya ülkelerini, saat aralığı gibi detayları gözlemleyebilir ve internet sitenize içerik üretmek için fikir edinebilirsiniz. Bu servisi kullanarak bloglarınız yazılarınızı veya e-ticaret siteleriniz için makale araştırmalarınızı hatta ürün araştırmalarınız gibi birçok konularda kendinize fayda sağlayabilirsiniz.

Trending Search Ne Demek?

Google üzerinden yapılan aramaları gerçek zamana bağlı olarak trafiği önemli ölçüde artan kelimeleri gösteren bir araçtır. Ücretsiz SEO araçlarından sayılabilecek olan bu araç sayesinde,  hedef kitlenizin ne aradığını öğrenebilirsiniz. Örneğin bir haber sitesi iseniz, Trends Haberler sekmesine tıklayarak gündemi yakalayabilir ve içerik üretebilirsiniz. Bu makalemizde sizlere genel hatlarıyla Google Trends’i ve özelliklerini anlattık.


Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski