Semrush Nedir? Nasıl Kullanılır?

Semrush, bir SEO analizi ve dijital pazarlama platformudur. Son yıllarda son derece büyük bir hızla kullanım alanını genişletmektedir. Semrush’ta arama motorlarına takip etmeyi amaçlayan birçok uygulamanın yer aldığı görgü kurallarına göre sizlerin sitenizi daha iyi yapılandırmak ve arama motorlarında en iyi sıralamayı sağlamak için analiz sonuçlarını verir. Semrush’un kişiselleştirilmiş analizleri ile tasarruf sağlanmaktadır. Semrush’un büyük avantajlarından biri sitelerinize sorgu yapabilmek için 1 haftalık ücretsiz sorgu hakkı vermesidir.

Semrush SEO aracı nedir

Semrush Nedir?

Semrush, bir web sitesi üzerinde görünürlüğünü tüm yönleriyle analiz edebilmenize imkân tanıyan SEO, PPC ve diğer online pazarlama araçlarını bir arada toplayan bir platformdur. Semrush, veritabanların da araştırma yapmak için arama çubuğunu kullanmaya imkân sunarken, Projeler bölümündeki araçlarda gerekli ayarlamaları yaparak Semrush veritabanının dışından da pazarlama verileri elde edebiliyorsunuz. Semrush web sitesi analizi, domain analizi, anahtar kelime analizi ve diğer analizlerden oluşmaktadır.

Semrush Nasıl Kullanılır?

İlk olarak semrush hesabınızda oturum açarak siteye giriş sağlamalıyız. Daha sonra anahtar kelime analizi yapabilmek için sol tarafta bulunan menüden Organic Research’a geliyoruz ve ekrana gelen bölüme sitemizi veya rakibimizin sitesini yazıyor. Sağ taraftan ülkeyi seçip arama yapıyoruz.

Sorgula bittiğinde gelen sayfada aramasını yaptığımız sitenin anahtar kelimeleri, Google sıralamasına giren yeni anahtar kelimeleri, en çok görüntülenme alan sayfaları ve sitenin rakibi olabilecek siteleri görebiliyoruz. Yapmak istediğiniz işleme göre bu gösterilenlerden birisini seçerek aramaları detaylandırabiliyoruz. Biz bugün sitenin anahtar kelimelerine bakacağız.

Tüm anahtar kelimeleri göster seçeneğine seçiyoruz. Gelen sayfadan anahtar kelimelerin sıralaması, ortalama aranma hacmi, zorluk derecesi, kelimeden sitenin aldığı toplam organik ziyareti ve TBM verilerini görüyoruz. İstediğimize göre seçip bu panel üzerinden sıralama yapabiliyoruz. Daha sonrası kelimelere özel analizlerimizi yapıp makalelerimizi üretebiliriz.

Semrush Anahtar Kelime Analizi

Semrush Anahar Kelime Analizi Nedir

Semrush Anahtar Kelime Analizi, pazarlama stratejilerinize ve web sitesinizde bulunan makale, videolar ve diğer içeriklerin özelliklerine ilişkin geliştirmeler yapmanıza imkân tanır. Semrush aynı zamanda SEO’ya da yön verir. Semrush Pazarlama Verileri, Semrush veritabanlarında araştırma yapmak için arama çubuğunu kullanmaya imkân sunarken, Projeler bölümündeki araçlarda gerekli ayarlamaları yaparak Semrush veritabanının dışından da pazarlama verileri elde edebiliyorsunuz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski