Moz Nedir? Nasıl Kullanılır?

 Bu makalede, Moz'un kökenlerini, temel özelliklerini ve grafiksel olarak geliştirme araçlarını (içeren Moz olarak bilinen yazılımın en önemli yönlerini keşfedeceğiz.

Moz SEO aracı nedir

Moz Nedir?

Moz, SEO'yu en iyi şekilde kullanan SEO girişimcileri için tek durak çözümdür. Moz arama motoru optimizasyonu, dünya çapında birçok SEO yetkilisi tarafından da kullanılmaktadır. moz.com'da bulunan sayfaların sayısı neredeyse rutin olarak artar ve arama motorunu güvenilir bir bilgi kaynağı haline getirir.

Moz Ne Demek

Moz'un sayfa analizi, web sayfalarınızın nasıl iyi ve kullanışlı görünmesini sağlayacağınızı söyler, bu da daha fazla internet trafiği kazanmanıza yardımcı olabilir ve SERP sıralamasındaki varlığınızı iyileştirmenize olanak tanır.

Moz ayrıca, müşterilere birinci sınıf bir web sitesi değerlendirmesi sunarak, halihazırda tasarlanmış siteler için anahtar kelimeleri yan oluşturmayı ve hedeflemeyi kolaylaştırmanın yanı sıra kullanılabilirlik açılışlarını optimize etmek ve açılış yerleşimlerini artırmak için kısayollar vererek herkesin işini kolaylaştırır.

Moz Nasıl Kullanılır?

Moz, farklı konularda arama yapmaya çalışan çok sayıda internet kullanıcısını etkileyen en iyi bilinen ve popüler pazarlama araçlarından biridir. Bu aracı kullanmayan SEO uzmanı yoktur. Bizde sizlere SEO uzmanları gibi aracı nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz. Haydi başlayalım.

Moz üzerinden hesabınıza giriş yapıldıktan sonra bir siteyi sorgulayarak aşağıdaki bilgilere ulaşabilir ve bu bilgileri sıralayarak analizlerinizi detaylandırabilirsiniz.

PA: Page Authority

Bu sonuç sorgulanan sitenin içerisinde bulunan sayfa, makale, ürün ve benzeri içeriklerin sayfalarının kaliteli olup olmadığını ölçüp verdiği skoru göstermektedir.

DA: Domain Authority

Bu sonuç sorgulama yaptığınız sitenin en önemli değerlendirme kriteridir. Sitenin domaini bu kriter puanı çok önemli. Sitenizin kalitesini belirler. Bu puanlama sitenizin hangi kaynaklardan link aldığına, gelen bağlantılara bağlı olarak artar veya düşer.

SS (Spam Score)

Sorgu yapılan sitenin spam skoru önemli bir değerdir. Spam skoru ne kadar düşük ise o kadar özgün bir olduğunu düşünebiliriz. Puanlama yapılırken sitenin yine aldığı backlinkler, giden linkler ve içeriklerin copya olup olmadığı gibi değerlendirmeleri yaparak verir. Spam skoru iyi bir sitenin %1 ile %3 arasında olması gerekmektedir.

Sizlere olabildiğinde basit bir şekilde moz.com hakkında bilgi vermeye çalıştım. Umarım makaleden işinize yarar bilgiler öğrenebilmişsinizdir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski