Backlink Nedir?

 Geri bağlantı yani Backlink, Bir internet sitesinin farklı bir internet sitesine sağladığı bağlantı ve bağlantılardır. Bu bağlantılar metin veya resim tabanlı olabilir. Backlink çalışmaları yaparak, arama motorlarının internet sitenizin kalite puanlamasına yardımcı olursunuz.

Backlink Ne Demek

Arama motorlarından daha fazla trafik çekmek istiyorsanız, daha fazla geri bağlantıya ihtiyacınız var demektir. Bunun nedeni, arama motorlarının belirli bir web sitesinin internetteki diğer web siteleri arasında ne kadar popüler olduğunun bir göstergesi olarak geri bağlantıları kullanmasıdır.

Lakin daha önce SEO ve Link İnşası konusunda yeterince deneyiminiz yoksa bağlantıları analiz etmeden çok fazla bağlantı almak internet sitenizi spama sokabilir ve arama motoru tarafından ceza alabilirsiniz.

Backlink Neden Önemlidir

Backlinkler, genellikle arama motoru optimizasyonunda (SEO) web sitenizin arama motorları (özellikle Google) içindeki sıralamasını iyileştirmek veya belirli bir konuyla ilgili, yeterli derece bilgi ve alâka düzeyine sahip olduğunuzu arama motoruna kanıtlar.

Backlinkin önemi nedir

Geri bağlantılar, arama motorları tarafından sitenizin lehinde oy olarak değerlendirilir: Ne kadar çok oy alırsanız, siteniz o kadar alakalı olarak değerlendirilir. Geri bağlantılar, sıralamanızı ve görünürlüğünüzü artırmanın yanı sıra marka bilinirliği oluşturmak için yararlı olabilecek diğer sitelerden trafik almanıza izin verdiği için de önemlidir.

Neden Geri Bağlantılara İhtiyacınız Var?

Geri bağlantılar, arama motorlarının içeriğinizin otoritesini ve alaka düzeyini belirlemesine yardımcı olduğu için SEO'nun önemli bir parçasıdır. Başka birkaç site sizin internet sitenize geri bağlantı veriyorsa, bu sitelerin aynı konuda kendi içeriklerini kullanmak yerine okuyucularını oraya yönlendirecek kadar içeriğinize güvendiği anlamına gelir.

Bu nedenle, Google ve diğer arama motorları, web sitelerini sıralarken geri bağlantıları çok önemli olarak değerlendirir: Bir site ne kadar yüksek kaliteli geri bağlantıya sahipse, SERP sıralaması da bir o kadar yüksek olur. Bir geri bağlantının kalitesi, alaka düzeyi ve otoritesi tarafından belirlenir.

Backlink Nasıl Sorgulanır?

İnternet sitenize gelen bağlantıları iki farkı yöntem ile sorgulayabilirsiniz. Birinci yöntem; Google Search Console üzerinden.  Google Search Console paneline giriş yaptığınız da eğer ki internet sitesinin veya sitenizin sahipliğini hesabınıza bağladıysanız, sol tarafta ki menüden ‘’Bağlantılar’’ sekmesini kontrol edebilirsiniz.

İkinci Yöntem; Ahrefs veya Semrush gibi SEO araçları kullanarak. Blog içeriklerimde daha önce bu araçları anlattığım yazımı okuyabilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski