Temel SEO: 22 Temel Kriter

 Herhangi bir web sitesine sahipseniz, sitenizin arama motorlarında üst sıralara yerleşebilmesi açısından seo hizmetlerinden faydalanmanız gerekir. Seo, özet olarak sitelerin herhangi arama motorları üzerinden kısa süreler içerisinde ve sorunlara da maruz kalmadan yükselmesini sağlayan en kaliteli site optimizasyon hizmetleridir. Ancak seo konusu geniş kapsamlıdır. Bu sebeple seo sektöründe birçok kalitesiz veya deneyimsiz ajanslar da yer aldığını unutmamalısınız. Bu yönde ise seo hizmetleri almadan önce ilgili sektör üzerinden derinlemesine araştırmalar yapmanız tavsiye edilir.

Kaliteli seo ajanslarının beklentilerinizi her zaman kusursuz bir şekilde karşılayacağını unutmamalısınız. Bu tarz ajanslar daima tam donanımlıdır. Bünyesinde sadece eğitimli olan seo uzmanları üzerinden siz değerli müşterilerine 7/24 seo hizmetleri sunar. Seo işlemlerini sade bir şekilde almanız sitenizin maksimum düzeyde kaliteli alt yapıya sahip olması açısından yeterli değildir. Bununla birlikte birçok temel seo kriterlerini de profesyonel bir şekilde hayata geçirmeniz tavsiye edilir. Böylece sitenizin Google arama motorunda lider bir sırada yer alabileceğini fark edersiniz.

SEO

Profesyonel temel seo: 22 temel kriter hakkında yazımız üzerinden kapsamlı olarak şeffaf bilgilere sahip olursunuz. Yukarıda da vurguladığımız üzere seo, sadece dijital dünyada yer alan çeşitli web siteleri açısından garantili bir şekilde sunulan site alt yapı oluşturma çalışmalarıdır: SEO, sitelerde bulunan tüm içerikler için en verimli anahtar kelimelerin kusursuz bir şekilde hazırlandığı özel bir uygulamadır. Seo kendi içeriğinde de birçok farklı türlerden yöntemler de barındırıyor. Bu yöntemler üzerinden söz konusu web sitelerin içerikleri, alt yapıları, uygulamaları, ana başlıkları ve daha birçok farklı işlevleri hakkında bilgiler alınarak söz konusu teknik sorunların çözümlenmesine yönelik gerekli girişimler gerçekleştirilir.

Seo'da organik neticeler ve ücretli aramalar olmak üzere iki farklı grup işlemler söz konusudur. Organik neticeler, herhangi arama motorları neticelerinin en alt kısmında yer alan ücretli reklamların kalan bölümlerine denir. Ücretli aramalar ise, direk olarak arama motorlarının önemli bir parçası olarak da kabul ediliyor. Bu etkenin tercih edilmesi de SEO süreçlerine ciddi anlamda faydalar sunacaktır.

Sitelerin Seo Hizmetine İhtiyaç Duymasının Sebepleri

İlk olarak temel seo:22 temel kriter siteler seo hizmetine birçok nedenlerden dolayı yoğun olarak ihtiyaç duyar. Seo hizmetleri artık bugün ihtiyaçtan ziyade web siteleri açısından alınması zorunluluk haline gelmiştir. Google ve diğer lider arama motorları sitelerde kaliteli seo çalışmaları yer alıp almadığına bakıyor. Kaliteli seo hizmetli siteler aynı zamanda arama motorları tarafından da takdirle karşılanıyor. Web siteleri ise arama motorlarında üst sırada yer almak için adeta gece gündüz kesintisiz olarak çalışmalarını gerçekleştiriyor. Firmalar bu yönde Türkiye’nin en kaliteli seo ajanslarından çeşitli seo hizmetleri talep ediyor. Siteler seo hizmetleri üzerinden söz konusu Pazar ağlarını da daha kolay bir şekilde büyütüyor.

Çünkü seo sitelerin pazar alanlarında da daha söz sahibi olmasına katkı sunar. Profesyonel anlamda alınan bir seo hizmeti, özellikle de söz konusu web sitelerin gün boyu daha çok ziyaret edilmesini sağlar. Kaliteli seo işlemleri doğrudan sitelerin kullanıcıları tarafından sıkılmadan ve uzun süreli olarak ziyaret edilmesi demektir. Bugün kullanıcılar seosu kusursuz bir şekilde yapılan sitelerde yer almayı tercih ediyor. Böylece web siteleri de seosu kusurlu olan sitelere oranla daha çok tercih ediliyor.

İlgi Oranı

Herhangi arama motorları bir kullanıcının sorgusuna en uygun bir şekilde yanıtlar sunmayı uygun buluyor. Örneğin, dünyanın en güzel yıldızı kimdir, en iyi besin ürünleri hangileridir gibi karmaşık türünden sorular dahi arama motorları tarafından saniyeler içerisinde yeniden optimize edilerek kullanıcılara daha şeffaf ve anlaşılır bir biçimde aktarılır.

Sunulan İçeriğin Yüksek Kaliteye Sahip Olması

Sunulan içeriğin yüksek kaliteye sahip olması da Google arama motorunun istediği eylemler listesinde yer alır. Kalitesiz seoların yapılması beraberinde kaliteli içeriklerin de Google arama motoruna sunulmasına neden olur. Bu da web sitelerin arama motorunda en alt sıralarda kalması demektir. Sitelerin bu yönde günlük düzenli olarak içerikler, görseller ve çeşitli videolar kopyasız olarak hazırlaması ve Google arama motorundan sunması kullanıcı kapasitesinin yükselmesin de sağlar.

Kullanıcı Tecrübesi

En iyi kullanıcı tecrübeleri beraberinde de pek çok SEO avantajlarını getirecektir. Bu doğrultuda kullanıcılar söz konusu dahili içerik ve bağlantılara daha kolay bir şekilde erişmesi sağlanabilir. Bu duruma bir örnek sunalım. Herhangi bir ticari firmada mesai yapan iki farklı karakter tipini ele alalım. Bu personellerden biri daha yağcı bir yapıya sahip olsun. Diğeri ise doğrudan ciddi bir yapıya sahip olsun. Birinci personel tipi doğal olarak firmasında uzun süreli kalmak ya da daha kısa sürede yüksek kazanç elde etmek gibi çeşitli menfaatler doğrultusunda firma yöneticisi ya da sahibine yağcılık yapmakla zamanını geçirsin.

Bu durumda da beklediğinin tam aksine işini kaybetmesi söz konusudur. Diğer personel ise firma yöneticisi ya da sahibi ile herhangi yağcılık yapmadan sadece iline odaklansın. Bu durumda ikinci personel işini doğru ve dürüst bir şekilde icra ettiğinden firmasının ticari alanda yol almasını sağlayacaktır. Böylece ikinci personelin işten ayrılma gibi durumu söz konusu değildir. İşte seo hizmetleri de bu örnek üzerinden anlatılabilir. İşini en iyi şekilde yapan bir seo ajansından firmaların memnuniyetsizlik duyması söz konusu değildir.

Web Sitesinin Yüksek Hıza Sahip Olması

Seo çalışmalarının ilk olarak temel seo: 22 temel kriter ekiplerinin daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde ilerlemesini sağlar. Bu kriterler arasında web site hızının yüksek olması da yer alır. Bir web sitesinin normal hıza sahip olması arama motorlarına üst sıraya yerleşmesi, yüksek organik kullanıcı trafiği elde etmesi ve sektöründe verimli olması açısından yeterli değildir. Bununla birlikte hız kapasitesinin mutlaka yükseltilmesi de son derece önemlidir. Maksimum hıza sahip olan bir web sitesi ile normal hıza sahip olan bir web sitesi doğal olarak aynı düzeyde tercih edilmeyecektir. Google arama motoru aynı zamanda maksimum hıza bakarak da web sitelere puan sunabiliyor.

Cihazlar Arası Kusursuz Uyumluluk Sağlanması

Temel seo kriterlerinden biri de, cihazlar arası kusursuz bir şekilde uyumluluk sağlanmasıdır. Bu bağlamda söz konusu sitelerin ekran boyutları, uygulamaları cihazlar açısından eşit bir biçimde uygulanması son derece önemlidir. Özellikle Google arama motorunun duyarlı dizayna sahip olan mobil cihazları tercih ettiği bilinmelidir.

Seo çalışmalarında Google arama motorunu bir kenara atamazsınız. Bu gibi arama motorları daima seo hizmetleriyle de ilgilenebiliyor. Fakat bu eylemlerini genel olarak sinsi yani gizli bir şekilde yürütüyor. Bu nedenle temelinden seo çalışmaları kavrarken, Google arama motorunun da sitenizle ilgilendiğini unutmamalısınız.

Doğru Bir Biçimde Etiketlenen Görüntüler

Seo temel kriterleri arasında doğru bir şekilde etiketlenen görüntülerin de çok iyi düzeyde belirtileri şarttır. Pek çok web sitesi sahipleri ya da yöneticileri içeriklerinde görüntüler eklediklerinde içeriğin alt niteliklerini de ilave etmeyi çoğu zaman unutabiliyor. Burada bilinmesi gereken en temek nokta ise, Google arama motoru tarafından görseller yani ana içerikler yerine daha çok alt metinlerin okunmasıdır.

Netice olarak Google arama motoru insan gücü üzerinden hizmetler sunmaz. Bu nedenle sunduğunuz alt metinlerinizi de kusursuz bir şekilde vurgulamanız beraberinde görsellerinizin de doğrudan Google arama motorunda kusursuz bir şekilde belirmesini sağlar. Bu eyleminiz aynı zamanda SEO hizmetlerine de ciddi anlamda faydalar sunacaktır. Başarılı seo çalışmaları için söz konusu kriterleri uygulamanız yeterlidir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski