Sıralamanızı Yükseltmek İçin 10 Uygulanabilir İpucu

 Web sitenizin yapısı ve işleyişi ne olursa olsun sıralamanızı yükseltmek için 10 uygulanabilir ipucu uygulamanız tavsiye edilir. Dijital dünyada yer alan pek çok siteler ve e-ticaret siteleri başta Google arama motorunda olmak üzere birçok kaliteli arama motorlarında en üst sıralarda yer almak ister. Bu nedenle de siteler çeşitli arayışlar ya da amatör türünden seo ajanslarına yönelebiliyor. Tüm bu gayretler ise çoğu zaman beklentileri karşılamıyor.

Bu nedenle sitenizin arama motorlarında kısa süreler içerisinde yükselmesi için özellikle Google Analytics uygulamasını güvenle tercih edebilirsiniz. Google firması tarafından özel olarak geliştirilen bu uygulama üzerinden sitenizi dakikalar içerisinde yükseltmeniz mümkündür. Üstelik de bu gibi uygulamaların kullanımı da son derece kolaydır. Birkaç dakikanızı bu iş ayırmanız yeterlidir.

En İyi Google Analytics Raporlarının Direk Mail Üzerinden Gönderilmesi

Bu doğrultuda dikkat etmeniz gerekenler arasında en iyi Google Analytics raporlarını direk olarak mail üzerinden göndermektir. Birçok siteler bu ayrıntıyı farkında olmadan atlayabiliyor. Bu nedenle sıralamanızı yükseltmek için 10 uygulanabilir İpucu beklentilerinizi kusursuz olarak karşılar. Verileriniz arasında daha düşük düzeyde vakit kaybetmek istediğinizde de, doğrudan bu yöntemden faydalanabilirsiniz. Uygulama üzerinden ciddi anlamda vakit kaybı yaşamadan doğrudan sitenizin organik trafiğini negatif yönde etkileyen tüm bildirimleri doğrudan kullandığınız e-mailiniz üzerinden pratik bir şekilde alabilirsiniz.

Bu kapsamda Google Analytics hesabınızı saatler boyu incelemek zorunda kalmazsınız. Bu yöntem aynı zamanda profesyonel seo ajansları tarafından da tavsiye edilir. En kaliteli Google Analytics raporlarının sadece site sahibi maili üzerinden gönderilmesi aynı zamanda kullanıcılar açısından da memnuniyet verici bir durumdur.

Davranışların Kusursuz Bir Şekilde Analiz Edilmesi Ve Sitemizin Günlük Performansının Doğrudan Tedavi Edilmesi

Davranışların kusursuz bir şekilde analiz edilmesi ve sitemizin günlük performansının da doğrudan tedavi edilmesi son derece önemlidir. Bu basit işlemler sonrasında sıralamanızı yükseltmek için 10 uygulanabilir ipucu konusunda maksimum düzeyde başarılı olabilirsiniz. Davranışların kusursuz olarak analiz edilmesi kullanıcıların en çok dikkat ettiği ayrıntılardan biridir. Bu kapsamda sitenizin günlük performansının söz konusu uygulama üzerinden tedavi edilmesi sizlerin de huzurlu bir şekilde sitenizden çıkmanızı sağlar. Çünkü bir web sitesinin arama motorlarından yükselmesi doğal olarak site sahibinin de ruhsal yönden kendini rahat hissetmesini sağlar. Bunun haricinde söz konusu 10 adet ipucu sayesinde sitenizin kullanıcılar tarafından da beğeni alması söz konusudur.

Arama Performansının Yükseltilmesi Açısından Kolay Lokma İsimli Sayfalardan Kusursuz Bir Şekilde Faydalanmak

Web sitenizin günlük olarak performansını yükseltmek açısından kolay lokma olarak da bilinen sayfalardan kusursuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Bu işlemleri de dakikalar içerisinde zorluk çekmeden yapabilirsiniz. Sizlere gönderilen çeşitli arama terimlerini doğrudan Google Analytics uygulaması üzerinden Sorgular Raporlar bölümünden detaylı olarak gözlemleyebilirsiniz.

Sayfanın Direk Mobil Uygulama İle Uyumlu Yapılması

Web site sayfasının direk olarak kullanılan mobil uygulama ile kusursuz bir şekilde uyum haline getirilmesi tavsiye edilir. Bu işlem sayesinde sıralamanızı kolayca yükseltebilirsiniz. Çünkü web sitelerin direk mobil cihaz üzerinden kullanılması da direk olarak organik trafiğinin daha hız kazanmasında etkili olacaktır.

Daha Çok Veri, Görsel Ve Videoların İlave Edilmesi

Sitede yer alan herhangi içeriklerin kaliteli olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Bu yönde içeriklere aynı zamanda daha çok veriler, görsel ve videoların da ilave edilmesi önemlidir.

İçeriğin Kusursuz Bir Şekilde Şekillendirilmesi

İçeriğin mutlaka kusursuz bir şekilde yeniden şekillendirilmesi de web sitenizin arama motorlarında sıralanmasında etkili olacaktır. Biçimlendirme sitenizi ziyaret edenlerin direk içeriklerinize hızlı bir şekilde odaklanmasını sağlar. Bu doğrultuda hazırladığınız tüm içeriklerinizde kısa ve akıcı cümleler kullanmanız önemlidir.

Konumu Kaliteli Olan Sayfalardaki Sızıntıların Düzenlenmesi

Bugün kaliteli içeriklere sahip olduğunu iddia eden birçok web siteleri incelendiğinde konumu kaliteli olmayan birçok içeriklere sahip olduğu görülebiliyor. Bu durum sitelerin arama motorlarında üst sırada yer alamamasına neden olur. Bu nedenle sitenizin üstte yükselmesi açısından mutlaka konumu kaliteli olan sayfalarınızdaki tüm sızıntıları mutlaka kusursuz bir şekilde düzenlemeniz önerilir.

Gözde İçerik İle Dahili Bağlantıların Geliştirilmesi

Gödze içerik söz konusu olduğunda doğrudan dahili bağlantıların kusursuz olarak geliştirilmesine gayret gösterilmelidir. Bu doğrultuda direk Google Analytics uygulamasından güvenli bir şekilde yararlanabilirsiniz. Uygulama direk olarak sizlere dahili bağlantı kanalı üzerinden trafik elde ettiğiniz dahili güncel sayfaları sunacak özel bir rapor aktaracaktır. Söz konusu rapora ise doğrudan uygulamada yer alan Dönüşümler-Hedefler-Ters Hedef Yolu gibi birkaç basit adımları takip ederek kolayca erişebilirsiniz.

Hemen Siteden Çıkma Verileri Üzerinden Site Dönüşüm Düzeylerinin Yükseltilmesi

Birçok siteler bu ayrıntıda da bilinçli bir şekilde hareket etmiyor. Bu da sitelerin sıralamada kötü konumda yer almasına neden oluyor. Bu bağlamda sitenizi yükseltmek adına hemen siteden çıkma verileri üzerinden site dönüşüm düzeylerinizi basit bir şekilde yükseltebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken ayrıca seo ajansından destek almanız gerekmez. Hemen çıkma eylemi son derece önemli bir eylemdir. Bu doğrultuda kullanıcılarınızın sayfanız ile etkileşim içerisinde kalması söz konusudur.

Mobil Ve Masaüstü Arasındaki Sayfa Etkileşiminin Kusursuz Bir Şekilde Analiz Edilmesi

Mobil ve masaüstü arasındaki sayfa etkileşimlerinin kusursuz bir şekilde analiz edilmesi sitelerin sıralamalarda yer alması açısından hayati bir değer arz eder. Bugün yapılan araştırmalar sonucunda da dünya genelinden mobil uygulama kullanıcılarının bilgisayar kullanıcıları potansiyelinin üzerinde olduğunu vurgulayabiliriz. Fakat bu duruma rağmen web sitenizi yükseltmek adına masaüstü bilgisayarınızdan da faydalanabilirsiniz. Bu kapsamda mobil ve masaüstü cihaz üzerinden sayfa etkileşiminin kusursuz olarak analiz etmek için şu adımları takip etmeniz yeterlidir. İlk olarak uygulamada yer alan Kitle sekmesine girin, sonrasında mobil ve sonrasında genel bakış kısmına giriş yapın. Rapor kısmına giriş sağladığınızda panelin hemen sağ kısmında yüzde seçeneği ve hemen akabinde ise Toplamdaki Katkısı alanından gelir ya da hedef dönüşüm seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Böylece veriler bölümü ayırması yapabilirsiniz.

Sonuç Olarak

Tüm bu basit adımlardan sonrasında sitenizi dilediğiniz herhangi arama motoru üzerinden yükseltebilirsiniz. Bu yönde karmaşık platformlardan destek almanız gerekmez. Yukarıdaki basit ipuçlarını sırasıyla uygulamanız tavsiye edilir. Uzmanlar tarafından da belirtildiği üzere Google Analticy uygulaması web sitenizde günlük trafiği yükseltmek ve bu doğrultuda ise sitenizin arama motorlarında lider olmasını sağlayan en avantajlı yöntemdir. Bu yöntemin en temel avantajlarından biri ise, tamamen ücretsiz olarak sunulmasıdır.

Geçmiş dönemlerde bu gibi durumlarda ücretli uygulamalar sunuluyordu. Bu da site sahiplerinin ekonomik anlamda dezavantajlı kalmasına neden oluyordu. Fakat bugün itibariyle Google Analytics uygulaması sitelerin arama motoruna yerleşememe sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırmıştır. Sitenize özellikle de nitelikli olarak müşteri çekmek, sitenizi arama motorlarında yükseltmek, söz konusu pazar alanında bu sayede söz sahibi olmasını sağlamak açısından sizler de bu basit kuralları gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcıları sitenize davet etmek, onlara en kaliteli ve sade içerikler sunmak ve insanların sitenizin hizmetlerinden memnun kalıp yakın çevresine de tavsiye etmesini sağlamak gibi birçok kriterleri sağlamanız mümkündür.

Google Analytics uygulamasının halen keşfedilmeyen birçok özellikleri söz konusudur. Bu nedenle uygulama geçmişten günümüze dek sitelerin arama motorlarında yükselmesindeki en temel rolü üstlenmiştir. Ayrıca Google Analytics uygulaması son derece kaliteli dizaynı ile dijital dünya üzerinde fark oluşturmuştur. Google Analytics uygulaması hakkında ayrıca merak ettiğiniz diğer konuları ise doğrudan uygulama ana sayfası üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Google Analytics uygulaması sitenizin kariyer elde etmesi açısından biçilmiş kaftandır.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski