SEO Çalışmaları Yaparken Yapılan Yanlış Yönlendirmeler

 SEO çalışmaları yaparken yapılan yanlış yönlendirmeler yüzünden internet sitenizin tarama bütçesini yanlış ve verimsiz kullanırsınız. Aynı zamanda bu durum sizlerin SERP sonuçlarında ki performansınızı da mutlaka etkilemektedir. Sizlere bu içeriğimizde yönlendirme yapılırken sıklıkla karşılaştığımız hatalardan bahsedeceğiz.

SEO Çalışmalarında Yanlış Yönlendirmeler

301 Yönlendirme Hataları

İşinin verdiği sorumluluğu bilerek ve profesyonel olarak SEO uzmanlığı veya danışmanlığı verenlere lafımız yok lakin bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğundan dolayı site sahiplerinin aklında yanlış bilgiler dolaşıyor. 301 yönlendirmeleri her sayfaya ve her durumda yapılmaz, yapılmamalıdır. O anki durumunuza, isteğinize ve sorununuza göre belki de 307, 302 veya 308 yönlendirmesi yapmanız sizin için daha yararlı ve sağlıklı olacaktır. İnternet sitenizde yönlendirme yapmadan önce bütün yönlendirme kodlarını öğrenip daha sonra neye ihtiyacınız var ise ona göre yönlendirme yapmalısınız. Kendine her uzman diyene inanmayınız.

301 Yönlendirme Hataları Nelerdir

Ana Sayfa Yönlendirmeleri

İnternet sitenizde ki bütün eski URL’ler dâhil olmak üzere bütün URL’leri ana sayfanıza yönlendirmeniz tamamen yanlış bir harekettir. Burada özellikle eski URL’ler konusuna vurgu yapmak istiyoruz. Eski sayfaların ana sayfaya yönlendirilmesi hakkında Google çalışanı Jhon, ‘’Bütün sayfalarınızı (eski sayfalar dâhil) ana sayfaya göndermeniz tamamen yanlış bir SEO çalışmasıdır. Böyle bir durumda, o sayfadaki sıralamanız dâhil olmak üzere bütün verileri kayıp ediyoruz’’ Demiştir. Böyle bir hata yapmanız durumunda yönlendirme yaptığınız bütün sayfalarınıza neredeyse sıfırdan bir SEO çalışması yapmanız gerekmektedir.

Zincirleme Yönlendirmeler

İnternet sitenizde ki herhangi bir sayfanız birden çok kez yönlendirme yapabilir. Bu durumu belki isteyerek belki de istemeden yanlışlıkla yapmış olabilirsiniz. Google tarafından bu tarz yönlendirmeler sevilmemektedir.

Örnek

/seo > /seo-nasil-yapilir > /nasil-yapilir-seo

Gibi sayfa yönlendirmeleri yapılmaktadır. Google tarayıcı botları, beş adetten fazla yönlendirme yaptığınızda o sayfanızı direkt olarak taramayı bırakır ve diğer sayfalarınıza geçer. Aynı zamanda URL yapılandırmanızda ki büyük küçük harfler veya Türkçe de olan lakin İngilizce de olmayan harflerin bulunması (ü,i,ö) gibi harflerin kullanımı da hem SEO durumunuzu hem de genel yönlendirme yapınızı bozabilmektedir.

Böylelikle sizlere yanlış yapılan yönlendirmelerden ve nasıl yönlendirme yapılması gerektiğinden kısaca bahsettik.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski