SEO Danışmanlığı Nedir?

 SEO danışmanlığı, arama motorları konusunda uzmanlaşmış bir insan veya ekip tarafından, dijital ortamda ki varlığınız olan internet sitenizi SEO uyumlu hale getirerek hedeflerinize ulaşmada size yardımcı olunan hizmettir. SEO danışmanının amacı, internet sitenizin ihtiyaç duyduğu ve hedef kitlenizin bulunduğu anahtar kelimeler dâhil olmak üzere çalışmalar yaparak, arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamaktır. Arama motorlarında sıralama kazanmak sizlere web sitesi trafiği, nitelikli hedef kitle, yüksek dönüşüm oranları, marka bilinirliği ve güvenilirliği gibi birçok konuda olumlu avantajlar sağlar.

SEO Danışmanı Ne Demek

Genel hatlarıyla size profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti sunan bireyin veya kurumun görevlerine değinmemiz gerekirse, anahtar kelime tespiti, link inşası, hedef kitlenizin ilgilisini çekecek içeriklerin oluşturulması, site içi SEO ve site dışı SEO düzenlemeleri gibi konularda sizlerin bütün sorumluluklarını üstlenmek en büyük görevleridir.

Neden SEO Danışmanlığı Hizmeti Almalısınız?

Web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamanın en iyi yolu, doğru şekilde optimize edildiğinden emin olmaktır. Optimizasyon, H1, H2 ve H3 gibi başlık etiketleriniz, meta açıklamalarınız, ve hatta resimleriniz dâhil olmak üzere sitenizin tüm yönlerini optimize ettiğiniz anlamına gelir! Arama motorlarına uygun optimizasyon olmadan, bir sitenin Google ve benzeri arama motorlarında sıralama kazanması imkânsızdır. Bir SEO danışmanı, insanların sitenizi Google'dan veya diğer arama motorlarından ziyaret ettiğinde harika görünmesi ve iyi performans göstermesi için her şeyin doğru şekilde kurulduğundan emin olmanıza yardımcı olur.

SEO Danışmanlığı Hizmeti Gerekli Mi

Google gibi dev firmalar her ay hatta her hafta güncellemeler yayınlamaktadır. Bu güncellemeleri takip etmek ve internet sitenize uyumlu biçimde entegrasyonunu sağlamak, bu hizmeti sunan kişinin sorumluluğundadır. Yeniliklere uyum sağlayamayan internet siteleri sıralama kaybetmenin yanı sıra, dönüşü olmayan bir yola da girebilir. Güncellemeler, analizler, doğru stratejiler işte bu yüzden önemlidir.

SEO Danışmanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

SEO danışmanı hizmeti almak demek internet sitenizi birisine emanet etmek demektir. Bu oldukça önemli bir durum olduğundan, size bu hizmeti sağlayacak olanlarda aramanız gereken birkaç özellik bulunmaktadır. Bunlardan ilki elbette deneyimidir. Beraber yol kat ettiğiniz SEO uzmanının sektörde birkaç yıllık deneyimi olabilir. Bu durum onu öne çıkarsa da SEO konusunda kritik derecede öneme sahip sorunlara başa çıkma yeteneği vermez. Önemli olan SEO danışmanınızın ne kadar süredir sektörde olduğundan çok ne kadar referansı bulunduğudur.

Her internet sitesinin sunduğu hizmete göre SEO çalışmaları vardır. Danışmanınızın referanslarının çok olması onu bu durumda avantajlı kılar çünkü kendine özgü stratejiler oluşturabilir ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizinle beraber hareket edebilir demektir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski