Featured Snippets Nedir?

 Kullanıcı arama motoru üzerinde bir anahtar kelime sorgulattığı zaman, ilk sırada ‘’Snippets’’ sekmesi içerisinde bulunmaya Featured Snippets denir. Aynı zamanda SEO Uzmanları bu duruma sıfırıncı sıra anlamına gelen yani position zero da derler. Genel olarak Featured Snippets içerisinde internet sitenizde ki ilgili bölümle bağlantılı olan konunun kısa bir özeti, içeriğinizin bağlantısı, içerik başlığınız ve URL’niz bulunur.

Featured Snippets Ne Demek

3 farlı Featured Snippets türü vardır; Paragraf Snippet, Liste Snippet, Tablo Snippet.

Paragraf Türü Snippet

Paragraf türü Snippetlerde, sorgu yapan kullanıcının arattığı kelime veya cümle içeriğinizde geçiyorsa direkt olarak sayfanın içerisinden en az ilk 54 kelimeyi alır ve sizi sıfırıncı sırada gösterir. Bu snippet türünde başlığınızın gözükmesinin yanı sıra URL ekinizde gözükür. Paragraf türü snippetler de içeriğinizde görsel bulunmasına gerek yoktur lakin yapılan araştırmalara göre görsel bulunan içeriklerin öne çıkma olasılığı daha yüksektir.

Liste Türü Snippet

Listelenmiş Snippetlerde ise durum biraz farklıdır. İçeriğinizin içinde eğer <ul> etiketi bulunuyorsa zaten bir maddeleme yaparak liste oluşturmuşunuz demektir. Google, bu liste içerisinden kullanıcın arattığı sorgu da ki kelimeyi alarak, sizin sayfanızda tarar. Uygun sonucu bulduğu zaman listenin geri kalanı ile beraber sizi sıfırıncı sırada kullanıcın karşısına çıkarır. İşte bu duruma da listelenmiş Snippet denir.

Liste Türü Snippets Ne Demek

Tablo Türü Snippet ve Etkileri

Tablo Türü Snippetlerde, <table> etiketi bulunan içeriğiniz ön plana çıkar. Diğer snippet türlerinden farklı olan yanı ise tamamen tabloyu göstermesidir. Snippetin yanında görsel gözükmez. Tablonuzun boyutu eğer öne çıkmaya uygunsa bu yeterlidir.

Burada unutmamanız gereken konu şudur; Google son yaptığı güncellemeden sonra, sıfırıncı sırada bulunan internet sitelerini tekrardan ilk 99 sıra içerisinde bulundurmayacağını belirtti. Eskiden bir web sitesi aynı anahtar kelime sorgusu içerisinde 2 kez listelenebiliyordu.

Bu durum tamamen ortadan kalktı. Her anahtar kelime de sıfırınca sırada çıkmaz istemeyebilirsiniz. Çünkü bazen ikinci sıradaki veya üçüncü sırada ki siteler daha çok ziyaretçi çekebiliyorlar. Bu yüzden yazacağınız içeriği kontrol ederek ve araştırma yaparak planlayın. Sıfırıncı sırada olmak belki de isteyeceğiniz bir durum olmayabilir.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski