SEO Planı (Adım Adım Rehber)

 Plansız bir şekilde yapılan seo planı (adım adım rehber) her zaman başarısızlıkla sonuçlanır. Bu durumda da kullanıcılar ve seo hizmeti sunan ajanslar da ciddi anlamda moral bozukluğuna maruz kalır. Seo hizmetlerinin profesyonel anlamda sunulması hem firmaların sektörde kariyer elde etmesi ve hem de müşterilerin uygulanan seo hizmetinden %100 memnun kalmasını sağlar. Seo işlemleri geniş kapsamlar üzerinden uygulanır.

Özelikle de burada dikkat edilmesi gereken ayrıntı sürekliliktir. Yani seo hizmetleri konusunda ne yapacağız, nasıl ve ne zaman yapacağız, nereden ve ne zaman başlayacağız gibi birçok ayrıntılara bakılması gerekir. Plansız bir şekilde yapılan seo hizmetleri müşterilerin uzun süreli olarak çalışmaların sonuçlanmasını beklemek zorunda kalması demektir. Bu da müşterilerin hizmetten sıkılmasına ve hatta çoğu zaman seo hizmeti almaktan vazgeçmesine neden oluyor. Bu çalışmaların mutlaka pratik, sağlıklı ve müşteri memnuniyeti doğrultusunda uygulanması gerekir.

Sektör ve Rakip Analizi

Merak edilen seo planı (adım adım rehber) konusunda dikkat edilmesi gerekenler arasında sektör ve tabiki de rakip analizleridir. Sahip olduğunuz web sitesinin kalitesi ne olursa olsun dijital dünyada yüzlerce hatta binlerce farklı türden web sitelerinin de sizlerle yarışma içerisinde yer aldığını biliyor muydunuz, bu bağlamda rekabet etmek istediğiniz web sitelerinin zengin ve kaliteli içeriklere sahip olduğunu, sağlam alt yapıya sahip olduğunu, yüksek kalitedeki bağlantı ve PR çalışmalarına da sahip olduğunu bilmenizde fayda var. SEO alanında en iyisi olmak istediğinizde rakiplerinizi kusursuz bir şekilde analiz etmeniz gerekir.

Bu doğrultuda sektörde derinlemesine araştırmalar yapmalısınız. SEO sektörünün geniş düzeyde firmalardan meydana geldiğini belirtebiliriz. Bu doğrultuda rakiplerinizin ne gibi özelliklere sahip olduğunu, seo hizmetlerinde fiyat karşılaştırmaları gibi birçok ayrıntılara bakabilirsiniz. Rakibinizin sıralamasını analiz ettikten sonra, hedef anahtar kelimelerinizin birinin trafiğinin, anahtar kelime araştırma araçlarının daha düşük düzeyde gösterdiğinden mutlaka emin olmanız gerekir. Ayrıca Ahrefs, SemRush ve benzeri türden araçlar özellikle de aranma hacmine sahip pek çok anahtar kelimeler için çoğu zaman doğru neticeler sunmaz. Bu nedenle hedeflerinizi belirlerken söz konusu durumları da göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir.

Adım Adım Rehber

Mutlaka seo planı (adım adım rehber) kusursuz bir şekilde uygulamanız tavsiye edilir. Bu yönde dikkat etmeniz gereken ayrıntılar arasında planlamadır. Seo çalışmalarınızda gerekli planlamalarınızı mutlaka profesyonel bir şekilde yapmanız son derece önemlidir. Tercihiniz doğrultusunda direk Ahrefs veyahut SemRush hedeflemiş olduğunuz anahtar kelimelerinizi kullanarak rakiplerinizi kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz. Belirlemiş olduğunuz her bir rakibinizin en iyi açılış sayfasını dakikalar içerisinde tespit edebilirsiniz.

Hemen akabinde her bir sayfanın gün boyu elde etmiş olduğu organik trafiği basit bir şekilde analiz edebilirsiniz. Bu kapsamda sıralamada yer alan her bir sayfanın tüm içeriklerini, organik trafiklerini, meta açıklamalarını, sayfanın ana başlığını hemen görüntüleyerek not alabilirsiniz. Bu bakımdan sizler için sunduğumuz tüm detaylar için kapsamlı bir şekilde güncel tablolar meydana getirebilirsiniz.

Web Sitesi Üzerinde Analizler Yapılması

En iyi seo planı konusunda dikkat etmeniz gereken ayrıntılar arasında web sitesi üzerinden de kusursuz bir şekilde analizler yapmaktır. Seo çalışmalarınızın yüksek başarılar sunması açısından mutlaka ilgili web siteleri üzerinden detaylı bir şekilde analizler yapmanız şarttır. Hangi firmalar ile mücadele etmek konusunda sağlıklı bir şekilde karar sunduktan sonrasında, sıra sitenizle ilgili olarak kapsamlı bir şekilde raporlar meydana getirmeye geldi.

Bu kapsamda günlük olarak ne kadar güncel olarak SEO trafiği elde ediyorsunuz? En popüler organik açılış sayfalarınız hangileridir? Özellikle hangi anahtar sözcükler siteniz için organik trafik meydana getirme konusuna etkilidir? İyileştirmeyi uygun gördüğünüz anahtar kelimeler için en uygun pozisyonlar nelerdir? Gibi birçok adımlar açısından rapor oluşturmanız tavsiye edilir. Söz konusu olan tüm adımlar sonrasında ise arama motorlarında en üst sıralarda bulunmanızı destekleyebilecek trafik elde edebileceğiniz en kaliteli anahtar kelimelerinizi mutlaka belirlemelisiniz.

Yüksek sıralamak istediğiniz anahtar kelimeler, rakip firmaların organik düzeyde trafik elde ettiği fakat sizlerin bu yönde trafik alamadığı anahtar kelimeleri tespit etmeniz gerekir.

Planlama

Plan için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Bu doğrultuda ilk olarak Google Search Console kısmından giriş yapmalısınız. Bu kapsamda web sitenizin performansını öğrenmek açısından özellikle de Google üzerinden hangi anahtar kelimelerin sıralandığına bakmalısınız. En iyi organik açılış sayfalarını kusursuz bir şekilde takip etmelisiniz. Verileri mutlaka kaliteli bir tabloya entegre etmelisiniz. Son olarak da sıralamanızı mutlaka rakip olarak gördüğünüz ajanslar üzerinden karşılaştırmalısınız.

SEO Günlüğü

SEO günlüğü de dikkat etmeniz gerekenler listesinde yer alır. Artık rakip olarak gördüğünüz ajanslar ile sitenizi kapsamlı olarak analiz ettikten sonrasında seo günlük çalışmalarınıza geçebilirsiniz. Bu kapsamda siteniz üzerinden herhangi değişimler gerçekleştirmeden önce direk seo günlük çalışmalarınıza geçebilirsiniz. Bu sebeple seo günlüğü çalışmaları yapmanız son derece önemlidir. Gerçekleştirdiğiniz seo çalışmalarınızı kusursuz bir şekilde takibini yapmak, faktörlerin seo çalışmalarınız üzerinde olumsuz düzeyde etkili olup olmadığını öğrenmek açısından seo günlüğü hazırlamanız tavsiye edilir.

Bu eylem için de direk Google Sheeets uygulamasından güvenle faydalanabilirsiniz. Planlama olarak da söz konusu siteniz üzerinden yaptığınız tüm değişiklikleri kusursuz bir şekilde kayıt altına almak açısından bir tablo meydana getirebilirsiniz.

Teknik SEO Denetimleri

Burada dikkat etmeniz gerekenler listesinde kuşkusuz ki teknik seo denetimleridir. Teknik seo denetimleri birçok avantajlar sunar. Bunlar arasında arama motorlarının doğrudan içeriklerinizi kusursuz bir şekilde dizine ilave etmesini sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda kontrol etmeniz gereken en temel ayrıntılar ise şunlardır; XLM web sitesi haritası optimizasyonu, Tarama Hataları, Site hız potansiyeli, Mobil uyumluluk, Yapılandırılmış ve Veri İşaretlemenin Kusursuz Kullanımı gibi birçok uygulamalar üzerinden denetimlerinizi yapabilirsiniz.

Plan Ve Teknik Analiz

Ahrefs, SCREAMİNG, FROG ve SEMRUSH gibi en kaliteli araçlardan faydalanarak kolay bir şekilde teknik bir seo deneyimi gerçekleştirebilirsiniz. Bu eylemi en azından 2 araç üzerinden gerçekleştirmenizde faydalar söz konusudur. Teknik sorunları en aza ya da doğrudan sıfır düzeyine düşürmeniz son derece önemlidir. Düzeltilmesi ya da direk olarak optimize edilmesi gereken etkenler için kaliteli bir şekilde güncel bir liste meydana getirmelisiniz. Kontrol listesinin bu kapsamda sizlere her zaman destek olabileceğini unutmamalısınız.

Sayfa İçi SEO Optimizasyonu

Seo çalışmalarınızı kusursuz bir şekilde meydana getirmek için özen göstermeniz gereken hususlardan biri de sayfa içi seo optimizasyonudur. Web sitenizde yer alan sayfa içi de kusursuz bir şekilde seo optimizasyonu yapmanız tavsiye edilir. Bu yönde kapsamlı olarak analizler yapmanız gerekmez. Basit birkaç adım üzerinden bu uygulamayı da basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için de şu gibi durumlarla karşılaşmanız söz konusudur;  Başlıklarınızı direk olarak kusursuz bir şekilde optimize etmek, site üzerinden sunduğunuz tüm meta açıklamalarınız üzerinden optimize etme işlemi gerçekleştirmek, H1 etiketlerinizi ve alt başlıklarınızı kolay bir şekilde optimize etmek, bir sayfa üzerinden anahtar kelimelerinizi doğru bir şekilde uygulamak, görsel seo ve video optimizasyonu gerçekleştirmek ve son olarak da dahili bağlantıların faydalı olarak kullanılması gibi birçok ayrıntılar söz konusudur.

Başlıkların Yeniden Gözden Geçirilmesi

Bu kapsamda söz konusu tüm başlıklarınızı yeniden inceleyin ve sonrasında teyit etmelisiniz. Tüm site sayfalarınızı yeniden inceleyin ve sonrasında sayfa içi SEO optimizasyonlarınızı yeniden gözden geçirerek onaylayın. Tüm bu işlemlerinizi direk olarak sakin bir ortam üzerinden gerçekleştirmeye özen gösterin. Böylece işlemlerinizde hata yapma olasılığınız en aza düşecektir. Seo çalışmalarınızın başarılı olması açısından tüm adımları mutlaka sakin ve kararlı bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Bu yönde gerekirse profesyonel bir seo danışmanından da destekler alabilirsiniz. Adım adım seo hizmetleriyle ajansınızın sektörde lider olmasını sağlayabilirsiniz.

Cuma Bozkurt

15 yıllık sektör tecrübesiyle dijital danışmanlık, dijital pazarlama, seo, sem, reklam, dijital strateji, marka stratejisi hizmetleri...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski